Home / Μπάσκετ / Euroleague / Δεσμεύθηκαν το σκάφος, το ιδιωτικό τζετ, σπίτια και επιχειρήσεις του Νεϊμάρ

Δεσμεύθηκαν το σκάφος, το ιδιωτικό τζετ, σπίτια και επιχειρήσεις του Νεϊμάρ

Για υπόθεση φοροδιαφυγής

Αθήνα
Σε δέσμευση περιουσιακών στοιχείων αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ του Νεϊμάρ, προχώρησε η δικαιοσύνη της Βραζιλίας, απαγορεύοντας παράλληλα στον σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα τη χρήση των συγκεκριμένων.

Πρόκειται για νέα εξέλιξη που αφορά την υπόθεση φοροδιαφυγής του Νεϊμάρ και συνδέεται με την απόφαση του περασμένου Σεπτεμβρίου, όταν είχαν δεσμευτεί περιουσιακά στοιχεία αξίας 47,5εκ. δολαρίων, χωρίς όμως την απαγόρευση χρήσης τους.

Τώρα, το ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σάο Πάουλο ενημέρωσε πως έχουν ήδη αποσταλεί έγγραφα στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε ο Νεϊμάρ να μην έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ένα κότερο, ένα ιδιωτικό αεροσκάφος καθώς και κάποια ακίνητα. Επίσης, «παγώνουν» και τρεις επιχειρήσεις οι οποίες ανήκουν στον ίδιο και τον πατέρα του, με την κατηγορία οτι λειτουργούσαν ως «βιτρίνες» με σκοπό τη φοροδιαφυγή.

Ο Νεϊμάρ αρνείται την βασική κατηγορία που αφορά φοροδιαφυγή ύψους 15,7εκ. δολλαρίων την τριετία 2011-2013.

Ο δικαστής που ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, την απόφαση, ενημέρωσε ότι προχώρησε στο «πάγωμα» περιουσιακών στοιχείων τριπλάσιας αξίας (περίπου 50εκ.) για λόγους ασφαλείας καθως και για να καλύψη πιθανές προσαυξήσεις.

Το σύνολο της περιουσίας του 24χρονου Βραζιλιάνου αποτιμάται στα 60εκ. δολάρια, ενώ το θετικό μέρος της απόφασης είναι ότι απορρίφθηκε η αίτηση της εισαγγελείας να «παγώσουν» τα μελλοντικά έσοδα. Με άλλα λόγια, τα χρήματα του συμβολαίου του από τη Μπαρτσελόνα και τα τεράστια ποσά που εισπράττει από χορηγικές συμφωνίες.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*