Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΠΑΟΚ / Βεζυρτζής: «Τον Ιβάν Σαββίδη και τα μάτια μας»

Βεζυρτζής: «Τον Ιβάν Σαββίδη και τα μάτια μας»

Την κατάκτηση τίτλων που θα ικανοποιήσουν και τον Σαββίδη έθεσε ως βασικό στόχο του ΠΑΟΚ στο άμεσο μέλλον ο Νίκος Βεζυρτζής. «Κύπελλο και προκριματικά Champions Laegue», οι φετινοί στόχοι.

Στην επιστροφή του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη και τους στόχους που πρέπει να έχει το ποδοσφαιρικό τμήμα τη φετινή σεζόν αλλά και τα επόμενα χρόνια αναφέρθηκε ο Νίκος Βεζυρτζής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ στη σαββατιάτικη εφημερίδα «Αγορά»

– Εσείς βλέπετε τίτλους στον ορίζοντα του ΠΑΟΚ;

«Κατέστη δύσκολη, πολύ δύσκολη η αγωνιστική περίοδος. Από την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος χάθηκε ο ένας τίτλος από τον ορίζοντά του. Η περίοδος είναι και για μένα δύσκολη, πολύ δύσκολη. Ήρθα τώρα, τον χειμώνα… Και όχι το καλοκαίρι, που μπορείς να κάνεις κατάλληλους σχεδιασμούς και βασικές επιλογές. Αυτά ακριβώς έχω πει και στον Ιβάν Σαββίδη στις συναντήσεις που είχαμε».

– Τι σας ζήτησε;

«Ζήτησε να βοηθήσω παντί τρόπω. Μια ζωή για τον ΠΑΟΚ κάνω ό,τι μπορώ. Και τούτο επειδή ο ΠΑΟΚ για μένα είναι η ζωή μου. Είμαι 45 χρόνια στις ομάδες του. Αποδέχθηκα την πρόσκληση. Ασχολούμαι ενεργά. Δεν φθάνει, πάντως, το 24ωρο…».

– Ποιοι είναι οι στόχοι σας;

«Δεν έχω το μαγικό ραβδί. Δεν έχω καν μαγικές ικανότητες. Με τη βοήθεια όλων και με την καλή συνεργασία μπορούμε να οδηγήσουμε τον ΠΑΟΚ, κατ’ αρχάς, στην κατάκτηση του Κυπέλλου».

– Και στη συνέχεια;

«Να φθάσουμε στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ! Αυτός ο στόχος είναι «κλειδί» για το μέλλον του ΠΑΟΚ»

– Υπάρχουν προοπτικές για την επιτυχία αυτών των στόχων;

«Ακόμη κι εάν δεν υπάρχουν, όσοι υπηρετούμε τον ΠΑΟΚ οφείλουμε να τις διαμορφώσουμε. Και να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη του Ιβάν Σαββίδη».

– Συμφωνούν μαζί σας οι λοιποί εμπλεκόμενοι στη λειτουργία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

«Αναφέρομαι μόνο στα αγωνιστικά. Και σε αυτά είμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι!».

– Τι άλλαξε ο Ιβάν Σαββίδης στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ;

«Την ΠΑΕ από την κορυφή μέχρι τα νύχια! Είναι τεράστια, είναι συγκλονιστική η αλλαγή. Η διαφορά ημέρας με νύχτα τού τότε με το τώρα».

– Τι εννοείτε;

«Τότε ξυπνούσαμε, αφήστε που δεν κοιμόμασταν, για να έρθουμε στα γραφεία. Σκεφτόμασταν πού θα βρούμε χρήματα να πληρώσουμε. Μίζερες συνθήκες λειτουργίας. Αδύναμος οικονομικά ο ΠΑΟΚ, αδύναμος και αγωνιστικά».

– Και τώρα, πάντως, που είναι πανίσχυρος οικονομικά, δεν είναι ανάλογα ισχυρός αγωνιστικά…

«Αυτός είναι ο πρώτιστος στόχος μας. Να αξιοποιήσουμε την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη. Να αποδώσει η μεγαλειώδης επένδυσή του στην ΠΑΕ. Να αλλάξει η εικόνα του ΠΑΟΚ αγωνιστικά».

– Δεν είναι εύκολο υπό τις σημερινές συνθήκες…

«Οφείλουμε να το καταφέρουμε. Αυτό θέλει ο κόσμος μας. θέλει μεγάλη προσπάθεια, τιτάνια. Και συστράτευση όλων».

– Εχουν γίνει μεγάλα λάθη;

«Εάν δεν είχαν γίνει, θα ήταν διαφορετική η αγωνιστική εικόνα του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι εντεταλμένος να καταγράφω αυτά τα λάθη. Είμαι εντεταλμένος να βοηθήσω για να τα διορθώσουμε. Κυρίως, να αποφύγουμε την επανάληψή τους!».

– Υπάρχουν διακριτοί ρόλοι στην ιεραρχία της ΠΑΕ;

«Ουσιαστικά υπάρχει ιεραρχία! Ανατέθηκε σε μένα η ευθύνη για το ποδοσφαιρικό κομμάτι. Σε συνεργασία πάντα με τον Ιάκωβο Αγγελίδη και τον Φρανκ Αρνεσεν. Υπάρχει καθαρή επικοινωνία. Πρέπει να λειτουργούμε ως συγκοινωνούντα δοχεία».

– Εχετε συζητήσει αυτά τα θέματα;

«Φυσικά. Ο Ιάκωβος Αγγελίδης είναι πρόεδρος. Ο Φρανκ Αρνεσεν αθλητικός διευθυντής. Δεν ήρθα εγώ για να φύγει οποιοσδήποτε άλλος. Να είμαστε σοβαροί. Ως διοικητικός παράγοντας, είμαι ο υπεύθυνος του ποδοσφαιρικού τμήματος».

– Σε ό,τι αφορά στον Λουμπος Μίχελ;

«Θα έχει την ευθύνη για θέματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκτός συνόρων».

– Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τον Ιβάν Σαββίδη;

«Σας είπα και σας το λέω πάλι: τον Ιβάν Σαββίδη και τα μάτια μας. Εχει όραμα για τον ΠΑΟΚ. Αγαπά την πατρίδα του, την Ελλάδα. Είναι βαθιά πατριώτης. Δεν βλέπει επιχειρηματικά τον ΠΑΟΚ».

– Ποιο είναι το όραμα του;

«Να φτιάξει ομάδα διεθνών προδιαγραφών. Και να καταστήσει τη Θεσσαλονίκη συμπρωτεύουσα όχι στα λόγια αλλά στα έργα. Είναι παθιασμένος. Δεν μετρά το κόστος της επιτυχίας. Αγανακτεί με την αποτυχία, αλλά… επιμένει. Είναι τρελαμένος με την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ!».

– Ο ρόλος του Γιώργου Κούδα στον ΠΑΟΚ;

Ο Γιώργος Κούδας δεν έχει ρόλο στον ΠΑΟΚ. Είναι ο ΠΑΟΚ. Τεράστια προσωπικότητα, με γνώσεις. Ξέρει το ποδόσφαιρο. Είναι κοντά μας ως προσωπικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη. Γι’ αυτόν η πόρτα της ΠΑΕ είναι διάπλατα ανοικτή».

– Μιλήσατε και με τον Ιγκόρ Τοόντορ;

«Φυσικά. Υποχρέωσή μου ήταν. Μιλήσαμε εν όψει του β’ γύρου στο πρωτάθλημα και του Κυπέλλου. Εχουμε κοινό τόπο».

Και για τα μεταγραφικά;

«Συμφωνήσαμε με όλους ανεξαιρέτως ότι θέλουμε παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, θα έρθει στον ΠΑΟΚ για να είναι έτοιμος να παίξει την Κυριακή. Ψάχνουμε έτοιμους παίκτες. Τέτοιους που θα κάνουν τη διαφορά! Αυτή είναι και η σαφής οδηγία του Ιβάν Σαββίδη».

– Είστε σαφέστατος..

«Κι επιμένω. Μεταγραφές θα γίνονται πάντα με γνώμονα το συμφέρον του ΠΑΟΚ. Εχω πει και θα το ξαναπώ: Ο ΠΑΟΚ θα παίρνει μόνο παίκτες που είναι καλύτεροι από αυτούς που έχει και θα μπορούν να τον ανεβάσουν επίπεδο. Ναι, είμαι σαφής σε αυτό. Αυτό επιτάσσει το συμφέρον του ΠΑΟΚ».

– Και ο κόσμος σας; Βαθιά απογοητευμένος…

«Στα χέρια των παραγόντων και των προπονητών και στα πόδια των παικτών είναι να τους γοητεύσουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι αετός και ο κόσμος τα φτερά του. Ετσι μεγάλωσα εγώ…».

http://www.sport-fm.gr/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*