Home / Στίβος / Αυτοκράτορας και στο Πεκίνο ο Μπολτ

Αυτοκράτορας και στο Πεκίνο ο Μπολτ

Με 9.79 ο Γιουσέιν Μπολτ επικράτησε στον τελικό των 100μ. του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μετά από μάχη στήθος με στήθος με τον Γκάτλιν.

Μπορεί οι χρόνοι να μην ήταν αυτοί που περιμέναμε, αλλά ο τελικός των 100μ. είχε τη μεγάλη μονομαχία που όλος ο κόσμος ήθελε να δει. Ο Γιουσέιν Μπολτ και ο Τζάστιν Γκάτλιν μονομάχησαν στήθος με στήθος με τον Τζαμαϊκανό να παίρνει τελικά τη νίκη με 9.79 και τον Αμερικανό να ακολουθεί μόλις ένα δέκατο πίσω του.

Ο Μπολτ είχε για μία ακόμα φορά κακή εκκίνηση αλλά στη συνέχεια ανέβασε στροφές, έφτασε τον Γκάτσλιν και οι δυο τους πάλεψαν μέχρι το τέλος με τον σπουδαίο Τζαμαϊκανό να παίρνει τη νίκη στο νήμα.

Δείτε το photo finish:

 

Φυσικά, το 9,79 είναι η καλύτερη φετινή επίδοση του Μπολτ ο οποίος πήγε στο Πεκίνο έχοντας ως καλύτερο χρόνο το 9.87. Την ίδια ώρα ο Γκάτλιν έφτασε σε αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα με τον τίτλο του απόλυτου φαβορί, αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο.

Σπουδαία ήταν και η μάχη για την τρίτη θέση όπου τελικά το μετάλλιο μοιράστηκαν ο Τρέιβον Μπρομέλ και ο Αντρέ Ντε Γκράσι τερματίζοντας με 9.92.

Η τελική κατάταξη:

Δείτε τη μεγάλη κούρσα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*