Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΠΑΟΚ / Αποφασίστηκε ΑΜΚ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ με το βλέμμα στον… Σαββίδη

Αποφασίστηκε ΑΜΚ στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ με το βλέμμα στον… Σαββίδη

Θεσσαλονίκη
Με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, μέσω της οποίας έγινε αποδεκτή από τους βασικούς πιστωτές της, πλην ενός, για μετοχοποίηση των χρημάτων που έχουν λαμβάνει από την εταιρεία και απορρέουν από τις υποχρεώσεις της, βάσει του άρθρου 99 του πτωχευτικού κώδικα, ολοκληρώθηκε η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ. Ουσιαστικά μετά από αυτή την εξέλιξη γίνεται ακόμη πιο πιθανό το σενάριο για είσοδο επενδυτή στην ΚΑΕ και εστω και πρόωρα, το μυαλό όλων πηγαίνει στο όνομα, Ιβάν Σαββίδης.

Σε τρεις περιπτώσεις, επίσης, πιστωτών η συμφωνία είναι να τακτοποιηθούν τα ποσά που έχουν λαμβάνειν με ανταποδοτική διαδικασία από την ΚΑΕ. Ο μοναδικός από τους πιστωτές, που εκπροσωπήθηκε στη διαδικασία, μέσω του δικηγόρου του και ζήτησε τα χρήματά του, ποσό που αφορά τις 17.500 ευρώ, ήταν ο Αλέξανδρος Μαμιδάκης. Χρήματα που θα καταβληθούν από την ΚΑΕ. Παρόντες στη συνέλευση, που υλοποιήθηκε στο PAOK Sports Arena, από τους βασικούς πιστωτές, ήταν οι Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, Ηλίας Βιολίδης, Κώστας Αμοιρίδης.

Σε ό,τι αφορά το άρθρο 99, όπως γνωστοποιήθηκε από τον Μπάνε Πρέλεβιτς «Υπάρχουν ακόμη 8 πιστωτές, ένας εκ των οποίων είναι ο ΑΣ ΠΑΟΚ, που έχει πλήρη κατανόηση, στους οποίους είναι εκχωρημένες οι οφειλές από μελλοντικά έσοδα της ΚΑΕ. Τα χρήματά τους είναι εξασφαλισμένα. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι καλαθοσφαιριστές, υπάρχει έναν μάνατζερ, αλλά και ο προπονητής μας. Τα χρήματά τους θα τα πάρουν είτε φέτος, είτε του χρόνου. Εχουν τακτοποιηθεί ως τώρα 33 πιστωτές από το άρθρο 99». Πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, λέγοντας:

«Με το άρθρο 99 θα έχουμε τελειώσει οριστικά, όταν καταβληθούν τα χρήματα που χρωστάμε. Στην παρούσα φάση, ό,τι χρωστάμε είναι εξασφαλισμένο». Ερωτηθείς σχετικά, εξήγησε ότι επί θητείας του η ΚΑΕ ΠΑΟΚ «Εδειξε συνέπεια για τις υποχρεώσεις της στο άρθρο 99. Ξέρουμε, πλέον, ποιες είναι οι υποχρεώσεις μας, δεν μπορούν να εμφανιστούν μπροστά μας εκπλήξεις. Δεν ξεχνάμε, επίσης, τη βοήθεια σε όλη την προσπάθειά μας, του κ. Ιβάν Σαββίδη. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει πρόθεση να κάνει. Με τα βήματα που κάνουμε βοηθάμε, ενδεχομένως, να αποφασίσει πιο γρήγορα την εμπλοκή του στην ΚΑΕ».

Στους εκπροσώπους του Τύπου μίλησε και ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ και εκ των βασικών πιστωτών της εταιρείας που δέχτηκαν τη μετοχοποίηση των χρημάτων που έχουν λαμβάνειν από αυτήν, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Η σημερινή ήταν μια διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για το άρθρο 99. Ανθρωποι που βοήθησαν την ομάδα, αποδέχτηκαν όλοι να μετοχοποιήσουν τα χρήματά τους, εκτός του κ. Μαμιδάκη. Κάποιοι αποδέχτηκαν να τακτοποιηθούν με ανταποδοτικό όφελος. Αυτή η διαδικασία βοηθά την ΚΑΕ και είναι πάνω στο πλάνο που έχει η διοίκηση για εξυγίανση. Βοηθά στο να μειωθούν τα χρέη και να είναι η ομάδα ανταγωνιστική.

Ο δεύτερος στόχος μας, μέσω αυτής της βοήθειας, είναι να ολοκληρωθεί το όραμα της προσέκλυσης ενός επενδυτή, ώστε η ομάδα να πάει εκεί που ανήκει και να ωθήσει τον κόσμο της να την «αγκαλιάσει». Ο επενδυτής που θα ενδιαφερθεί ξέρει, πλέον, πως θα μπει στην ΚΑΕ και τι αναλαμβάνει. Ξέρουμε σήμερα τι χρωστάει και που ο ΠΑΟΚ».

Σε προσωπικό επίπεδο, για τη μετοχοποίηση του ποσού που έχει να παίρνει από την ΚΑΕ (500.000 ευρώ περίπου), ο κ. Γαλατσόπουλος διευκρίνισε: «Για μένα δεν αλλάζει κάτι. Ο κυρίαρχος στόχος είναι να έρθει επενδυτής και ευχή μου αποτελεί να είναι αυτός ο κ. Σαββίδης. Δε θα πρέπει να μην αναφέρονται και οι υπόλοιποι άνθρωποι που βοήθησαν για να είμαστε στη σημερινή κατάσταση, οι κ. Αμοιρίδης, Βιολίδης, Πανάκας, Κουτλουμπάνης. Ολοι στις δύσκολες στιγμές έβαλαν πλάτη».

Δικαιώθηκε, επίσης, η ΚΑΕ ΠΑΟΚ σε δικαστική διαμάχη που είχε με τον επιχειρηματία, Πρόδρομο Σαββάογλου. Ο τελευταίος παρείχε, προ τετραετίας περίπου, οικονομική βοήθεια 20.000 ευρώ στην ΚΑΕ. Ζήτησε στην πορεία τα χρήματά του πίσω, έγινε συμφωνία ανταποδοτική για να τα εισπράξει, που τηρήθηκε από την πλευρά του για σημαντικό χρονικό διάστημα. Ακολούθως, επέλεξε να κινηθεί δικαστικά εναντίον της ΚΑΕ, ζητώντας την πτώση της από το άρθρο 99.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*