Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Απορία, αλλά και… αισιοδοξία στην ΑΕΚ για την έφεση Μπαξεβάνη

Απορία, αλλά και… αισιοδοξία στην ΑΕΚ για την έφεση Μπαξεβάνη

Αθήνα
Απορούν και… αισιοδοξούν στην ΑΕΚ, για την έκβαση της (νέας) δικαστικής εκκρεμότητας, για την υπόθεση του περασμένου Αυγούστου. Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Στέφανος Μπαξεβάνης, άσκησε έφεση για την αθώωση της ΠΑΕ σχετικά με την προ πέντε μηνών ανακοίνωση.

Στην ΠΑΕ αναζητούν τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε να ξανανοίξει αυτή η υπόθεση παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να είχε κλείσει με την αθωωτική απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας. Αλλωστε η δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ είχε παραπέμψει εκεί την υπόθεση.

Παράλληλα, εκφράζουν αισιοδοξία για νέα δικαίωση, καθώς ήταν ξεκάθαρο το σκεπτικό απαλλαγής από την επιτροπή δεοντολογίας. Θυμίζουμε ότι πριν από την έναρξη της φετινής Super League η ΑΕΚ είχε εκδόσει ανακοίνωση όπου χαρακτήριζε «πλήρως απαξιωμένη από την κοινωνία» τη διοίκηση της ΕΠΟ.

Κλήθηκε σε απολογία και το νομικό τμήμα της ομοσπονδίας επέβαλε πρόστιμο 20.000 ευρώ και παρεπεμψε την υπόθεση στη νεοσύστατη Επιτροπή Δεοντολογίας. Η συγκεκριμένη επιτροπή απάλλαξε την Ενωση, ενώ η δημοσιοποίηση του σκεπτικού της απόφασης, ήταν ουσιαστικά ράπισμα προς τη διοίκηση της ΕΠΟ, καθώς ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Δεν προκύπτει ότι οι εν λόγω μομφές ήταν αναληθείς ούτε ότι τυχόν αναλήθεια ήταν σε γνώση της ΠΑΕ. Η επίδικη ανακοίνωση είναι μεν δυσφημηστική για τους ποδοσφαιρικούς θεσμούς πλην όμως το ειδικότερο περιεχόμενό της, αν και οξύτατο, δεν υπερβαίνει το αναγκαίο μέτρο για την έκφραση της άποψης με συνέπεια να μην προκύπτει ο σκοπός εξύβρισης των θεσμοθετημένων οργάνων της ΕΠΟ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ είχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον να εκφράσει την αξιολογική της κρίση για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και τα πρόσωπα που ελέγχουν τη διεξαγωγή του. Το δικαίωμα αυτό συνιστά ενάσκηση της ελευθερίας του λόγου και έχει νομικό έρεισμα στο άρθρο 11 του Συντάγματος».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*