Home / Ποδόσφαιρο / Premier League / Αποζημίωση 6.5 εκατ ευρώ της Τσέλσι στην Καρνέιρο!

Αποζημίωση 6.5 εκατ ευρώ της Τσέλσι στην Καρνέιρο!

Για το περιστατικό με τον Μουρίνιο

Aθήνα

Η Εύα Καρνέιρο έγινε πλουσιότερη κατά 6.5 εκατ. ευρώ, καθώς αυτό είναι το ποσό που αναγκάστηκε να της καταβάλει η Τσέλσι, ώστε να λυθεί εξωδικαστικά το θέμα της μήνυσης, που είχε καταθέσει η πρώην γιατρός της ομάδας του Λονδίνου. Η Καρνέιρο είχε καταθέσει αγωγή κατά της Τσέλσι και του πρώην προπονητή της, Ζοζέ Μουρίνιο, για το περιστατικό με τον Εντέν Αζάρ στο ματς με τη Σουόνσι, στις αρχές της σεζόν, τον Σεπτέμβριο του 2015.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε επιτεθεί, τότε, φραστικά στην Καρνέιρο μετά την ισοπαλία (2-2) της Τσέλσι με τη Σουόνσι στην πρεμιέρα της Premier League. Η γιατρός μπήκε στο παιχνίδι στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τους «κύκνους» για να προσφέρει βοήθεια στον Βέλγο σταρ, με τον Μουρίνιο να «εκρήγνυται» και να ουρλιάζει, όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός, καθώς θεωρούσε πως ο Αζάρ δεν είχε τραυματιστεί σοβαρά και ότι η Καρνέιρο απλά καθυστερούσε την ομάδα από το να προσπαθήσει να σημειώσει ένα τρίτο τέρμα, που θα της έδινε τη νίκη.

Μετά την αναμέτρηση ο Μουρίνιο είχε περιγράψει την Καρνέιρο ως «παρορμητική και αφελή», προσθέτοντας ότι «δεν καταλαβαίνει το παιχνίδι». Η Καρνέιρο στη συνέχεια τέθηκε σε αναγκαστική άδεια με απόφαση του Μουρίνιο, ενώ τελικά αποχώρησε από το σύλλογο. Η δίκη έγινε προχθές στο Λονδίνο και σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στη συμβιβαστική λύση που επέλεξαν οι δικηγόροι της Τσέλσι και του Ζοσέ Μουρίνιο, μετά τις καταγγελίες της πρώην γιατρού της ομάδας για σεξιστική συμπεριφορά προς το πρόσωπό της.

Η γεννημένη στο Γιβραλτάρ 42χρονη γυναίκα προσέφυγε στη δικαιοσύνη, ζητώντας αρχικά αποζημίωση 10 εκατ. ευρώ, τόσο από την Τσέλσι όσο και από τον Μουρίνιο, με μια σειρά από κατηγορίες. Η Καρνέιρο αρνήθηκε αρχικά το ποσό των 2 εκατ. ευρώ ενώ στη συνέχεια οι δικηγόροι της παρουσίασαν και νέα στοιχεία με μηνύματα και emails, τα οποία επιβάρυναν ακόμα περισσότερο τις θέσεις των Μουρίνιο και Τσέλσι.

Τελικά, χθες, η Τσέλσι συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ στην Καρνέιρο, εκδίδοντας μάλιστα και μια ανακοίνωση, όπου ζητά συγγνώμη για όλα όσα συνέβησαν. Συγγνώμη δεν ζήτησε ο Μουρίνιο, ο οποίος προς έκπληξη όλων δέχθηκε να βρεθεί στο δικαστήριο αλλά δεν συνάντησε ούτε στιγμή την Καρνέιρο. Για λογαριασμό του απάντησε η Τσέλσι αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Ο σύλλογος και ο κ. Μουρίνιο μετανιώνουν για όσα συνέβησαν και οδήγησαν την κ. Καρνέιρο στην απόφαση να φύγει από το σύλλογο. Ζητάμε συγγνώμη από την ίδια και την οικογένειά της για όλη την αναστάτωση που δημιουργήσαμε. Θέλουμε να αποσαφηνίσουμε πως το να μπει ένας γιατρός γρήγορα στο γήπεδο, σημαίνει πως ακολουθεί τους κανόνες του ποδοσφαίρου και είναι η καίρια ευθύνη των γιατρών προς την ασφάλεια των παικτών.» Ο Μουρίνιο εξερχόμενος από το δικαστήριο δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, ενώ αρνήθηκε να πει γιατί δεν ζήτησε συγγνώμη για τη συμπεριφορά του.

 

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*