Home / Μπάσκετ / Euroleague / Αποβολή του Μπενζεμά από την εθνική Γαλλίας, ζήτησε ο Μανουέλ Βαλς

Αποβολή του Μπενζεμά από την εθνική Γαλλίας, ζήτησε ο Μανουέλ Βαλς

Αθήνα
Μία ημέρα μετά την πολιτική παρέμβαση στον ρωσικό αθλητισμό, όπου ο Βλαντιμίρ Πούτιν απαγόρευσε με διάταγμά του, τις μεταγραφές τούρκων ποδοσφαιριστών στο εγχώριο πρωτάθλημα, ήρθε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς, να ζητήσει με τον τρόπο του τον αποκλεισμό του Καρίμ Μπενζεμά από την εθνική Γαλλίας, εν όψει του Euro 2016.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εμπλοκή του γαλλοαλγερινού στο σκάνδαλο με τον εκβιασμό του Ματιέ Βαλμπουενά, ωστόσο, η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης με τον άσο της Ρεάλ να είναι κατηγουρούμενος.

«Ένας σπουδαίος αθλητής πρέπει να αποτελεί υπόδειγμα. Πολλά μικρά παιδιά και νεαροί έχουν τους ποδοσφαιριστές ως πρότυπά τους. Πρέπει όσοι αγωνίζονται στην εθνική ομάδα της Γαλλίας να είναι πράγματι υπόδειγμα αθλητών, αλλιώς δεν έχουν θέση στους τρικολόρ», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Βαλς, παίρνοντας ξεκάθαρη θέση κατά του Μπενζεμά και σχεδόν προτρέποντας τη γαλλική ομοσπονδία να τον αποβάλει από την ομάδα, πριν καν αποδειχτεί η ενοχή του ή απαλλαγεί από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με κάποια άλλα γαλλικά δημοσιεύματα ο Βαλς εκνευρίστηκε με τον Μπενζεμά, όταν ο επιθετικός της Ρεάλ, τη στιγμή της ανάκρουσης της Μασσαλιώτιδας πριν από το «clasico» του «Μπερναμπέου», μια εβδομάδα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έδειχνε αδιάφορος και έφτυσε στο χορτάρι.

Ο Βαλς γεννημένος στη Βαρκελώνη και δηλωμένος φίλαθλος της Μπαρτσελόνα τον περασμένο Ιούνιο είχε δεχτεί σκληρή κριτική, επειδή νωρίτερα είχε χρησιμοποιήσει το κυβερνητικό αεροσκάφος για να μεταβεί στο Βερολίνο και να παρακολουθήσει τον τελικό του Champions League κόντρα στη Γιουβέντους παρέα με τους δυο γιους του.

«Σε περίπτωση που ένας υπουργός αντιμετώπιζε τέτοιες κατηγορίες, δεν θα ήταν στην κυβέρνηση», πρόσθεσε ο Βαλς κατά του Μπενζεμά, όμως μάλλον ξέχασε πως το κόστος του ταξιδιού αναψυχής που έκανε για την αγαπημένη ομάδα του, επιβάρυνε τον γαλλικό λαό με περίπου 15.000 ευρώ!

Εξάλλου, όλες αυτές οι ωμές πολιτικές κρίσεις στον αθλητισμό της Ρωσίας και της Γαλλίας, έρχονται την ώρα που στην Ελλάδα η ΕΠΟ επικαλείται κάθε τρεις και λίγο το «αυτοδιοίκητο» του ποδοσφαίρου με τη FIFA και την UEFA να απειλούν με αποκλεισμό των Εθνικών ομάδων σε οποιαδήποτε μορφή πολιτικής παρέμβασης.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*