Home / Άλλα Σπόρ / Απαντήσεις της IAAF στο κοινό για διαφθορά μελών της

Απαντήσεις της IAAF στο κοινό για διαφθορά μελών της

Αθήνα
Η IAAF, στην προσπάθεια που κάνει για μεγαλύτερη διαφάνεια στους κόλπους της και προκειμένου να διασφαλίσει ότι το κοινό έχει την ίδια πρόσβαση στις πληροφορίες με αυτή που παρέχει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, απαντά μέσω της ιστοσελίδας της σε ερωτήσεις που της υποβάλλονται συχνότερα.

Μία από αυτές είναι σχετικά με τα μέτρα που έχει λάβει η IAAF για την αστυνομική έρευνα στην Κένυα σε βάρος του μέλους του Συμβουλίου της Ντέιβιντ Οκέγιο, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων από το ταμείο της ομοσπονδίας της χώρας του.

Η απάντηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας ήταν: «Η IAAF δεν ήταν ενήμερη για την έρευνα κατά του κ. Οκέγιο στην Κένυα και όταν έλαβε την αναγκαία πληροφόρηση, παρέπεμψε αμέσως το θέμα στην ανεξάρτητη Επιτροπή Δεοντολογίας».

Τι ελέγχει η IAAF στη λειτουργία της σε σχέση με τους υπαλλήλους που διορίζονται ή εκλέγονται για να υπηρετήσουν στα γραφεία της; «Ως μέρος του σχεδιασμού για τις μεταρρυθμίσεις στο διοικητικό πλαίσιο που έχει ανακοινώσει ο Σεμπάστιαν Κόε, θα υπάρξουν νέες διαδικασίες που θα διασφαλίζουν ότι όλα τα πρόσωπα που θα επιλέγονται στο μέλλον για τις διάφορες επιτροπές και τις συμβουλευτικές ομάδες της IAAF έχουν δεόντως υποβληθεί σε έλεγχο και θα δηλώνονται ως «ικανά και κατάλληλα πρόσωπα» να ασκούν τα καθήκοντά τους. Περισσότεροι από 200 άνθρωποι επρόκειτο να διοριστούν σε νέες επιτροπές και συμβουλευτικές ομάδες, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου στα τέλη αυτού του μήνα, αλλά ο διορισμός τους θα πρέπει τώρα να καθυστερήσει έως ότου αρχίσουν να εφαρμόζονται οι νέες διαδικασίες».

Λαμβάνοντας υπόψη πρόσφατα σχόλια από ένα μέλος της ανεξάρτητης Επιτροπής του WADA, είναι πιθανό η IAAF και το άθλημα του στίβου να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο; «Καθήκον μας αυτή τη στιγμή είναι να επικεντρωθούμε στην δουλειά που πρέπει να γίνει για να εναρμονιστεί η ρωσική ομοσπονδία με την IAAF και, από κοινού με τον WADA, να μπορεί να μετέχει και πάλι στις διεθνείς διοργανώσεις. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον WADA, με τον οποία έχουμε αναπτύξει το θεσμό του Βιολογικού Διαβατηρίου των αθλητών, να αναθεωρήσουμε τις διαδικασίες και αν παρατηρηθούν ελλείψεις να αντιμετωπιστούν, ενώ ήδη έχουμε ξεκινήσει μια ριζική λειτουργική μεταρρύθμιση εντός της IAAF».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*