Home / Μπάσκετ / NBA / Απίστευτα στατιστικά του «ESPN» για τα καρφώματα των Γκόρντον και ΛαΒίν

Απίστευτα στατιστικά του «ESPN» για τα καρφώματα των Γκόρντον και ΛαΒίν

Παίκτες που… πετάνε

Αθήνα
Ένας διαγωνισμός καρφωμάτων ανάμεσα στον ΛαΒίν και τον Γκόρντον, όπως αυτός τα ξημερώματα της Κυριακής δεν μπορεί να μην αναλυθεί εξ ολοκλήρου και να ξεχαστεί τόσο εύκολα. Αυτό σκέφτηκε και το αμερικανικό δίκτυο, «ESPN», και αποφάσισε να αναλύσει τα καρφώματα των δύο ανταγωνιστών με τα αποτελέσματα να είναι εντυπωσιακά!

Συγκεκριμένα λοιπόν σύμφωνα με τα στατιστικά, το άλμα του Ζακ ΛαΒίν είναι κατά 20% πιο δυνατό από αυτό του ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος φημίζεται για τη δύναμη στο άλμα του. Η απόσταση που διάνυσε στον αέρα είναι 4,48 μέτρα, δηλαδή ίση με το μήκος ενός πεντάθυρου αυτοκινήτου. Επίσης ο χρόνος που έμεινε στον αέρα ήταν 0,89 δευτερόλεπτα, τα οποία όμως ήταν λιγότερα από τα 0,92 του Μαίκλ Τζόρνταν στον επίσης επικό τελικό του 1988.

Ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι τα στατιστικά του Άαρον Γκόρντον, συγκεκριμένα ο… χαμένος της βραδιάς στο περιβόητο κάρφωμα που περνάει… καθιστός πάνω από τη μασκότ μένει στον αέρα για 0,97 δευτερόλεπτα, δηλαδή 5% περισσότερο από τον «Air Jordan».

Ίσως ακόμα πιο εντυπωσιακό από αυτό είναι ότι την ώρα του καρφώματος, οι γλουτοί του Γκόρντον βρίσκονταν 2.34 μέτρα πάνω από το έδαφος, άλμα με το οποίο θα κέρδιζε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα εις ύψος στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Δίκαια λοιπόν θεωρείται ο καλύτερος διαγωνισμός καρφωμάτων στην ιστορία.

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*