Home / Ποδόσφαιρο / Premier League / Αναπληρώνει τη χασούρα με Ζλάταν η Γιουνάιτεντ

Αναπληρώνει τη χασούρα με Ζλάταν η Γιουνάιτεντ

Ένας ειδικός επί των οικονομικών θεμάτων του ποδοσφαίρου εξηγεί πως ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς μπορεί να σώσει οικονομικά -και όχι μόνο- τη χρονιά για τη Γιουνάιτεντ

Η Γιουνάιτεντ μετά την τραγική παρουσία της φέτος στην Premier League έχασε την ευκαιρία να κερδίσει “εισιτήριο” στο Champions League της ερχόμενης περιόδου και θα βολευτεί με τη συμμετοχή στο Europa League, με τη ζημιά που προκύπτει στα οικονομικά της να μην είναι αμελητέα.

Στην Αγγλία αναρωτιούνται αν υπάρχει τρόπος να περιοριστεί ή ακόμη και να αναπληρωθεί η χασούρα και σύμφωνα με τον ειδικό στα οικονομικά του ποδοσφαίρου Ρομπ Γουίλσον, η λύση στο εν λόγω πρόβλημα, ακούει στο όνομα “Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς”.

Ο Σουηδός φορ έχει απασχολήσει το ρεπορτάζ της Γιουνάιτεντ στον βρετανικό Τύπο, πριν ακόμη λάβει την απόφαση να αποχωρήσει από την Παρί. Τώρα όμως η περίπτωσή του εξετάζεται με πολύ πιο συγκεκριμένα κριτήρια από τους “κόκκινους διαβόλους” και μια ενδεχόμενη συμφωνία της ομάδας μαζί του, θα μπορούσε να αποβεί οικονομικά συμφέρουσα για την ίδια.

Βλέπετε ο Ρομπ Γουίλσον εκτιμά ότι ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς θα μπορούσε να αποτελέσει τον πιο εμπορικό παίκτη της Γιουνάιτεντ μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο, θεωρώντας ότι από τις πωλήσεις της φανέλας του και μόνο τα έσοδα θα ξεπερνούσαν τις 50 εκ. λίρες, ποσό που προσδιορίζεται κοντά στα χρήματα που απώλεσε η αγγλική ομάδα από τη μη παρουσία της στο Champions League.

“Ο Ζλάταν έχει παγκόσμια απήχηση. Η φανέλα του θα πωλούσε σαν τρελή στον υπόλοιπο κόσμο, στις αγορές της Ασίας, της Αφρικής… Λίγοι παίκτες ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Είναι ακόμη ο Μπέιλ, ο Νεϊμάρ, ο Μέσι και ο Ρονάλντο”, τόνισε σχετικά ο Γουίλσον.

Τα οφέλη ωστόσο δεν περιορίζονται στο οικονομικό σκέλος, αφού ο 34χρονος Σουηδός έχει αποδείξει ότι παρά την ηλικία του, παραμένει εξαιρετικά υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Την τελευταία σεζόν άλλωστε πέτυχε 50 γκολ σε 51 αγώνες.

πηγή : contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*