Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Αλαφούζος: «Έχω βάλει 23 εκατ. ευρώ, οι άλλοι ούτε ένα»

Αλαφούζος: «Έχω βάλει 23 εκατ. ευρώ, οι άλλοι ούτε ένα»

Αθήνα
Καμία οικονομική βοήθεια δεν είχε στο διάστημα που ασχολείται με τα κοινά του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αλαφούζος, όπως, τουλάχιστον, επισήμανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη διάρκεια της ομιλίας του στη γενική συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Ο διοικητικός ηγέτης των «πρασίνων» στον απολογισμό που έκανε της θητείας του δεν παρέλειψε να εκφράσει την απογοήτευσή του για τη μικρή βοήθεια του κόσμου, ενώ δεν έκρυψε ότι τα χρήματα που έχει βάλει στην ΠΑΕ από το 2012 ξεπερνούν τα 23 εκ. ευρώ.

«Τον Μάιο του 2012 ξεκινήσαμε μία προσπάθεια για να σωθεί ο Παναθηναϊκός, ο οποίος τότε δυστυχώς πήγαινε κατευθείαν για την Γ’ κατηγορία. Το πρώτο μας μέλημα ήταν να διορθώσουμε τα οικονομικά μας. Αυτό έγινε με δύο τρόπους, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας, και βρίσκοντας επιπλέον χρήματα.

Δυστυχώς εκτός από εσάς, και τα μέλη που έχουμε, είναι περιορισμένη η βοήθεια. Περιμέναμε να έχουμε 40 και 50.000 μέλη και ποτέ δεν ξεπεράσαμε τις 10.000. Ελπίζαμε να έχουμε εισφορές σχετικά μεγάλες, αλλά δυστυχώς λόγω της κρίσης και επειδή μάλλον δεν αγκαλιάστηκε η Παναθηναϊκή Συμμαχία, δεν τα καταφέραμε.

Γι αυτό κι αν θέλετε αναγκάστηκα να επενδύσω σημαντικά ποσά, γιατί ποτέ δεν είχα τη δυνατότητα ή τη θέληση να επενδύσω αυτά τα ποσά στον Παναθηναϊκό. Eχω επενδύσει προσωπικά 23 εκατομμύρια στον Παναθηναϊκό.

Πληροφοριακά σας λέω ότι είναι περισσότερα από όσα είχε επενδύσει ο κ. Βγενόπουλος επί πολυμετοχικότητας. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι εκτός από έναν άνθρωπο που βοηθάει συστηματικά, ούτε ένας επώνυμος Παναθηναϊκός δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ.

Είχαμε περίπου 45 εκατομμύρια χρέη, σήμερα έχουμε λιγότερα από 10 εκατομμύρια, και τα περισσότερα είναι διακανονισμένα με την εφορία, μέσω των 100 δόσεων. Στην εφορία όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει 23,2 εκατομμύρια, χρήματα που είναι εκτός των ρυθμίσεων».

Ο Γιάννης Αλαφούζος ενοχλήθηκε από την παρέμβαση ενός φιλάθλου που έκρινε αποτυχημένη τη διοίκηση. Η απάντησή του ήταν η ακόλουθη: «Ας έρθει και κάποιος άλλος να βάλει λεφτά επιτέλους».

Οταν ρωτήθηκε από άλλο μέλος για ποιο λόγο δεν παίρνει την ομάδα από το πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του συλλόγου τόνισε: «Είναι δυνατόν εμείς εδώ οι 300 άνθρωποι να αποφασίσουμε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από το πρωτάθλημα; Ο Παναθηναϊκός έχει 2.000.000 φιλάθλους».

Για τα όσα ακούγονται για επιστροφή του Νικόλα Πατέρα στην ομάδα, ο Γιάννης Αλαφούζος είπε: «Μιλάμε συχνά, δεν μου έχει εκφράσει τέτοια σκέψη. Θα μου ήταν πολύ ευχάριστο να βρεθεί κάποιος να πάρει αυτό το βάρος. Είναι ευπρόσδεκτη η βοήθεια. Καθόλου δεν θα στεναχωρηθώ να έρθει κάποιος, ίσα ίσα που θα μπορώ να βλέπω την ομάδα ως φίλαθλος και χωρίς να έχω αυτό το βάρος. Ο κ. Πατέρας είναι από τους λίγους που βοηθάνε, μου λέει τη γνώμη του. Μιλάμε 2-3 φορές το μήνα».

Δεν παρέλειψε για άλλη μια φορά να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα υπάρξουν δραματικές εξελίξεις με το παρασκήνιο και τον Ολυμπιακό, επανέλαβε ότι ήταν απαράδεκτη η στάση του Σταύρου Κοντονή να συνομιλήσει με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στο τηλέφωνο, ενώ ζήτησε συγγνώμη που η διοίκηση δε μερίμνησε για την αποφυγή των όσων έγιναν στη Λεωφόρο, μετά την αναγγελία για τη ματαίωση του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*