Home / Ομάδες / Αγχωτική νίκη της Γαλλίας επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro

Αγχωτική νίκη της Γαλλίας επί της Ρουμανίας στην πρεμιέρα του Euro

Με γκολ του Παγιέ στο 89′

Aθήνα
Με «οβίδα» του Ντμίτρι Παγιέ στο 89΄ η Γαλλία ξεπέρασε χωρίς συνέπειες το άγχος της πρεμιέρας και νίκησε 2-1 τη Ρουμανία στο Saint-Denis στον εναρκτήριο αγώνα του EURO 2016. Προηγήθηκαν οι «τρικολόρ» με τον Ζιρού στο 58΄, ισοφάρισε με πέναλτι επτά λεπτά αργότερα ο Στάνκου.
Η ομάδα του Ανγκελ Ιορντανέσκου εκμεταλλεύτηκε από την αρχή την πίεση που παραδοσιακά ασκείται στη διοργανώτρια χώρα. Εχασε τεράστια ευκαιρία μόλις στο 4΄ όταν ο Στάνκου δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λιορίς σε εξ επαφής προσπάθεια μετά από κόρνερ.

Οι «τρικολόρ» απάντησαν με κεφαλιά του Γκριζμάν στο δοκάρι στο 14΄ και από το σημείο εκείνο έδειχναν να ελέγχουν το ματς. Παρόλα αυτά, πάλι οι Ρουμάνοι ήταν αυτοί που απώλεσαν μεγάλη ευκαιρία στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, όταν ο Στάνκου έπασε το οφσάιντ και μόνος απέναντι από τον Λιορίς σούταρε ελάχιστα άουτ (48΄).

Ενα σοβαρό λάθος σε έξοδο του Ταταρουσάνου εκμεταλλεύτηκε ο Ολιβιέ Ζιρού και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ στο 58΄. Πολλοί έσπευσαν να προδικάσουν την έκβαση του παιχνιδιού, καθώς οι Γάλλοι είχαν πετύχει το… αγχολυτικό γκολ.

Ομως, στο 65΄ ο Εβρά ανέτρεψε τον Στάντσιου στην περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε το καθαρό πέναλτι. Ο Στάνκου ανέλαβε την εκτέλεση και αυτή τη φορά νίκησε τον Ούγκο Λιορίς και έγραψε το 1-1.

Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι η Γαλλία θα είναι ακόμα ένα… θύμα της πρεμιέρας. Ομως, ο Ντμίτρι Παγιέ είχε διαφορετική γνώμη. Με έναν «κεραυνό» έξω από την περιοχή στο 89΄ κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταταρουσάνου και ένας στεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από 80.000 συμπατριώτες του στο Stade de France.

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Κίτρινες: Ζιρού – Ρατς, Κίρικες

ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Λορίς, Σανιά, Κοσιελνί, Ραμί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Πογκμπά (77΄ Μαρσιάλ), Παγιέ (90+2΄ Σισοκό), Γκριζμάν (66΄ Κομάν), Ζιρού.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Ανγκελ Ιορντανέσκου): Ταταρουσάνου, Ρατς, Κίρικες, Γκριγκόρε, Σαπουνάρου, Χομπάν, Στάντσιου (72΄ Κίπτσιου), Πιντιλί, Πόπα (82΄ Τόρζε), Στάνκου, Αντόνε (61΄ Αλιμπέκ).

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*