Home / Μπάσκετ / NBA / “Αγκάλιασαν” τον τίτλο με μπρέικ οι Γουόριορς

“Αγκάλιασαν” τον τίτλο με μπρέικ οι Γουόριορς

Με “όπλο” τους τα πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα, αλλά και την ευστοχία στις βολές, στα τελευταία λεπτά, οι Γουόριορς “έσπασαν” την έδρα των Καβαλίερς, επικρατώντας με 108-97, έκαναν το 3-1 στη σειρά και πλέον θέλουν ακόμη μια νίκη σε τρία ματς για να στεφθούν πρωταθλητές.

Ο Στεφ Κάρι έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να “κλειδώσει” τη νίκη στην “Quicken Loans Arena” για την ομάδα του που θα την έφερνε “αγκαλιά” με τον τίτλο και τα κατάφερε μια χαρά με τους πρωταθλητές να επικρατούν με 108-97. Ο σούπερ σταρ των Γουόριορς πέτυχε 38 πόντους με 7/13 τρίποντα, αποτελώντας τον κορυφαίο στο παρκέ. Από την απέναντι πλευρά, οι ΛεΜπρόν (25 π., 13 ρ., 9 ασ.) και Ίρβινγκ (34 πόντους), ήταν οι μόνοι που πάλεψαν για να αποτρέψουν το μοιραίο, όμως οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό.

Σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης οι Καβαλίερς κατάφεραν να έχουν το προβάδισμα στο ημίχρονο με 55-50, είδαν τους αντιπάλους τους να αντιδρούν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και να ανατρέπουν την εις βάρος τους κατάσταση, με το τέλος της 3ης περιόδου να βρίσκει το Γκόλντεν Στέιτ μπροστά στο σκορ με 79-77.

Στην 4η και καθοριστική περίοδο, η παρέα του Στεφ Κάρι έπαιξε πιο έξυπνα και με πολύ καλή άμυνα κατάφερε να κρατήσει τους γηπεδούχους στους 20 πόντους, πέτυχαν 29 και “σφράγισαν” μια εξαιρετικά σημαντική νίκη. Το γεγονός αυτό μάλιστα προκάλεσε αρκετά νεύρα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος στο τελευταίο δίλεπτο “αρπάχτηκε” δύο φορές με αντιπάλους του, αρχικά με τον Γκριν και λίγο πριν το τέλος με τον Κάρι.

Για τους νικητές, πλην του συνήθη ύποπτου, ο Κλέι Τόμπσον ήταν ουσιαστικός σε ένα ακόμη ματς με 25 πόντους ενεργητικό του (4/9 τρ.), ενώ ο Χάρισον Μπέιρνς συνεισέφερε στα καλά ποσοστά ευστοχίας στα τρίποντα, μετρώντας 4/5 και 14 ποντους στο ματς.

Πλέον το πρωτάθλημα ενδέχεται να κριθεί ακόμη και τα ξημερώματα της προσεχούς Τρίτης, αν οι Γουόριορς καταφέρουν να επιβληθούν εντός έδρας των αντιπάλων τους για 4η φορά στη σειρά, υπερασπιζόμενοι τον τίτλο τους.

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η νίκη των Γουόριορς συνδυάστηκε με ρεκόρ στην ιστορία των τελικών του ΝΒΑ, καθώς τα 17 εύστοχα τρίποντα, είναι αριθμός που δεν είχε πετύχει κανείς στο παρελθόν. Παράλληλα οι πρωταθλητές έγιναν η πρώτη ομάδα που κέρδισε τελικό με περισσότερα τρίποντα από δίποντα!

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο ενόψει της συνέχειας στη σειρά, είναι το γεγονός ότι ποτέ, καμία στο παρελθόν κατάφερε να ανατρέψει το σε βάρος της 3-1 σε τελικούς.

(1-3) Κλίβελαντ Καβαλίερς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς 97-108

Τα δωδκάλεπτα: 28-19, 27-21, 22-29, 20-29

Κάρι 38 (6ασ., 5ρ.), Τόμπσον 25, Μπέιρνς 14 (4/5 τρ.), Ιγκουοντάλα 10, Γκριν 9 – Ίρβινγκ 34 (4ρ., 4 ασ.), ΛεΜπρόν Τζέιμς 25 (13 ρ., 9 ασ.), Λοβ 11 (5ρ.), Τόμπσον 11 (7ρ.), Σμιθ 10.

πηγή : contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*