Home / Ποδόσφαιρο / Champions League / Ήρθε η ώρα για το μεγάλο παιχνίδι..
Είμαστε πιο ομάδα από τους Ισπανούς, είχαν δίκιο οι μπουκ. Φοβίζει ενόψει Μπάγερν η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού. Ο Τσάρλυ σχολιάζει.

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο παιχνίδι..

Η Εθνική μας ομάδα, συνεχίζει να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και έφτασε στον μεγάλο αγώνα. Από την αρχή του τουρνουά,  έχουμε σημαδέψει τον  προημιτελικό. Για να πετύχουμε  πρέπει να τα καταφέρουμε στο μεγάλο ραντεβού με τους Ισπανούς. Αν κερδίσουμε πάμε τετράδα, και χωρίς την πίεση του πρέπει, αλλά με στόχο την υπέρβαση, θα δώσουμε την μάχη μας για να φθάσουμε στην κορυφή.

Τα πρέπει τελειώνουν με τους Ισπανούς

Όμως τα πρέπει, τελειώνουν την Τρίτη. Ο αγώνας με τους Ισπανούς, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο να κερδηθεί.  Την τεχνική ανάλυση των αντιπάλων μας θα την κάνει τις επόμενες ημέρες ο κόουτς Σκουζής. Για να κερδίσει η ομάδα του Σκαριόλο τους Ισπανούς, χρειάστηκε ο Γκασόλ να σουτάρει 6/7 τρίποντα. Είναι σίγουρο πως για να πετύχουμε πρέπει να αποκλείσουμε έναν αντίπαλο που έχει πολύ ατομικό ταλέντο, αλλά εμείς είμαστε πιο ομάδα.

Το σημαντικό είναι πως φθάσαμε στους 8 χωρίς να πιεστούμε και έχοντας σε αυτό το διάστημα καταφέρει να δημιουργήσουμε σύνολο, να μάθει ό ένας το παιχνίδι του άλλου, να χτίσουμε καλή άμυνα και να είμαστε αποτελεσματικοί σε πολλούς σχηματισμούς. Δεν είναι τυχαίο και αποτελεί όπλο μας αλλά και απόδειξη της ποιότητας μας,  πως είμαστε η δεύτερη καλύτερη ομάδα σε ασίστ ανά παιχνίδι στο τουρνουά, μας περνάνε μόνο οι Σέρβοι του Τζόρτζεβιτς.

Έχει γεμάτο το ντεπόζιτο ο ηγέτης

Ο ηγέτης μας κάνει ένα πολύ ώριμο τουρνουά. Βγάζει ωριμότητα, δίνει χώρο στους συμπαίκτες του, δοκιμάζει μόλις 7 προσπάθειες ανά παιχνίδι, πιέζεται μόνο όταν τον έχουμε ανάγκη και κάνει την διαφορά στα δύσκολα. Επειδή τον Σπανούλη τον έχουμε ανάγκη όταν η μπάλα καίει και πλέον έρχονται τα δύσκολα, είναι σημαντικό που έφθασε σβηστός στους 8 και έχει κρατήσει δυνάμεις στο ντεπόζιτο του.

Ομάδα γεμάτη λύσεις

Ο Καλάθης όσο προχωράει το τουρνουά, δείχνει να κουμπώνει καλύτερα με τους συμπαίκτες του και να βρίσκει τρόπο να τους, αξιοποιεί.  Ο Ζήσης παίζει σαν αρχηγός. Πετυχαίνει μεγάλα σουτ και δίνει στον Κατσικάρη την δυνατότητα να παίζει με τρεις κοντούς για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Οι ουσιαστικές εμφανίσεις του Ζήση, μας προσφέρουν την δυνατότητα να παίζουμε με διάφορους σχηματισμούς. Ο Αντεντοκούμπο, έχει καθιερωθεί πλέων σαν τριάρι. Η παρουσία του, μας βοηθά πολύ στις βοήθειες στην, άμυνα, μας κάνει πολύ δυνατούς κάτω από την ρακέτα και ταυτόχρονα μας προσφέρει ταχύτητα.  Είναι δεδομένο πως και οι Ισπανοί, θα του αφήσουν το ελεύθερο σουτ, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να αναδείξουν την αδυναμία του Αντεντοκούμπο, στο τρίποντο.

Όταν βραχυκυκλώνει στην θέση 3 ο Αντεντοκούμπο, ο Ζήσης προσφέρει την λύση με τους 3 κοντούς που μέχρι σήμερα  αποδεικνύεται αποτελεσματική και ο Περπέρογλου, μας βοηθά να αλλάξουμε στιλ και να πάρουμε ποστάρισμα από την θέση 3.

Ο πρώτος μας σκόρερ στο τουρνουά είναι ο Πρίντεζης

Έχουμε δηλαδή την τύχη να διαθέτουμε  τον Σπανούλη, που όταν η μπάλα καίει την παίρνει, δεν φοβάται να εκτελέσει και μπορεί να δημιουργήσει σε υψηλό επίπεδο την πιο κρίσιμη ώρα. Στην περιφέρεια, τους Καλάθη, Σλούκα, Μάτζαρη, Ζήση, που προσφέρουν την δυνατότητα στον Κατσικάρη, να βρει απάντηση  σε οποιαδήποτε μορφή παιχνιδιού. Όπως γράψαμε παραπάνω παίρνουμε ότι παιχνίδι θέλουμε από το 3, διαθέτουμε δύο πεντάρια, που προσφέρουν με μεγάλη συνέπεια, σε επίθεση, ριμπάουντ και άμυνα και μέσα σε όλα αυτά  ο πρώτος μας σκόρερ, έρχεται από την  θέση 4.

Είναι λοιπόν φανερό πως αυτή η ομάδα  δεν έχει ταβάνι. Δεν έχει ταβάνι, γιατί είναι γεμάτη λύσεις.

Είμαστε έτοιμοι για τις μεγάλες μάχες

Αυτό που χρειαζόμασταν ήταν να θυμηθούμε πως είναι να κερδίζουμε σε δύσκολες συνθήκες και νομίζω πως η νίκη με τους Κροάτες ήταν πολύ σημαντική. Αποδείχθηκε σπουδαία, γιατί ήρθε σε μία εποχή που δεν ήμασταν καλοί, χρειαζόμασταν πίστη αλλά και ήρεμο χρόνο για να δουλέψουμε μακριά από την πίεση. Και είναι φανερό, πως αυτό συνέβη. Στα επόμενα 4 παιχνίδια που ακολούθησαν, καταφέραμε να βελτιωθούμε, να αποκτήσουμε σταθερές, να μάθει ο ένας το παιχνίδι του άλλου και να ετοιμαστούμε για τα μεγάλα παιχνίδια που έρχονται.  Νομίζω πως πλέων είμαστε έτοιμοι για να μπούμε στις πραγματικές μάχες.

Δικαιώθηκαν οι μπουκ

Να έρθουμε όμως στην σούπερ λιγκ. Οι εταιρίες πίστευαν πως για κάποιον λόγο ΠΑΟΚ θα περάσει εύκολα από την Βέροια. Πριν ξεκινήσει ο αγώνας  το διπλό παιζόταν κάτω από 1.30. Στην πράξη αυτή η εκτίμηση δικαιώθηκε. Ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε καμία αντίσταση και πήρε με μεγάλη ευκολία την πρώτη του φετινή νίκη.

Το παιχνίδι στην Βέροια δίνει ψυχολογία στους παίκτες του Τούντορ κρατά ζεστό τον κόσμο ενόψει της δύσκολης συνέχειας, όμως δεν προσφέρεται για κριτική. Οι ακραίοι επιθετικοί του Γεωργιάδη (Γιουσούφ, Αμπντούν), σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο δεν ακολουθούσαν  τα ανεβάσματα των Λέοβατς, Κίτσιου, ενώ οι Βεργώνης, Σιόντης δεν βοηθούσαν τα στόπερ στο μαρκάρισμα των Μακ, Πέλκα και στα ανεβάσματα του Κάτσε.

Πρώτη φορά με σέντερ φορ

Ο Τούντορ, για πρώτη φορά είχε στην διάθεση του καθαρό σέντερ φορ. Η παρουσία του Αθανασιάδη του έδωσε το δικαίωμα για πρώτη φορά να μοιράσει σωστά τους ρόλους στο 3-4-2-1 που εφαρμόζει. Ο Αθανασιάδης έπαιξε στην κορυφή της επίθεσης και το γεγονός αυτό επέτρεψε στον Μακ να παίξει πιο κοντά στην φυσική του θέση, να μπορεί να κάνει κινήσεις στα άκρα και να ζητά μπάλα. Το πιο σημαντικό όμως ήταν πως όταν την έπαιρνε στην κατοχή του, υπήρχε ο φορ που του επέτρεπε να κάνει μαζί του συνεργασίες.

Προσέξτε, ο Τούντορ χρησιμοποιεί μία τακτική, που θέλει τους τρεις παίκτες που παίζουν στην επίθεση να αγωνίζονται κοντά ο ένας με τον άλλον. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να υπάρχει καθαρός φορ, για να έχουν ξεκάθαρούς ρόλους οι δύο περιφερικοί επιθετικοί, αλλά και για να μπορέσουν να τελειώσουν επιθέσεις.  Ο Τούντορ είχε λόγω που φώναζε, αλλά πλέων, η επιστροφή του Αθανασιάδη και η παρουσία του Μπερμπάτοφ τον γεμίζει με λύσεις και υποχρεώσεις.

Έχω την αίσθηση πως το παιχνίδι της επόμενης Τετάρτης με την ΑΕΚ, είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο. Είναι νωρίς, αλλά από την στιγμή που ο ΠΑΟΚ βρίσκεται είδη 5 πόντους πίσω, το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι υποχρεωτικό να κερδηθεί από τον Τούντορ.

Τσόρι το κερασάκι μίας τούρτας που δεν τρωγόταν με τίποτα

Το Σάββατο ολοκληρώθηκε με την νίκη του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκης. Η ποιότητα  του Τσόρι είναι τέτοια, που επιτρέπει στον Ολυμπιακό να κερδίζει εύκολα ακόμα και αν σέρνεται. Ο Τσόρι για ακόμα μία φορά ήταν ένα πολύ όμορφο κερασάκι σε μία άσχημη τούρτα. Το παιχνίδι με την Μπάγερν είναι σίγουρα διαφορετικό, μπορεί οι παίκτες του Σίλβα να πιεστούν περισσότερο, να έχουν κρατήσει ενέργεια για να βγάλουν σε αυτό το ιδιαίτερο και υψηλών απαιτήσεων παιχνίδι, η εικόνα όμως που βγάζουν στο ξεκίνημα της σαιζόν φοβίζει.

Την Τετάρτη δεν θα σουτάρει ο Πάγκαλος και ο Ντίνας

Ενδεικτικό είναι το νούμερο των τελικών προσπαθειών. Ο Πλατανιάς, είχε μέσα στο Καραϊσκάκης 13 τελικές, 11 στην εστία, έχασε πέναλτι και κλασικές ευκαιρίες. Στον Ολυμπιακό μετρήθηκαν 10 αποκρούσεις στον Πλατανιά 4. Θα πρέπει να γνωρίζουν στον Ολυμπιακό , πως την Τετάρτη τις τελικές δεν θα της κάνει ο Πάγκαλος και ο Ντίνας. Αποτελεί πάντως θράσος που πήρε την μπάλα να εκτελέσει πέναλτι ο Θανάσης Ντίνας. Καλό παιδί, έχει  μία αξιοπρεπή πάσα, την κράτα την μπάλα στην κατοχή του, τα ποδαράκια του όμως είναι αδύναμα και το σουτ του παραμένει σε νηπιακό επίπεδο. Ο Ολυμπιακός, έχει την ποιότητα, την εμπειρία,  τον τρόπο να παίζει άθλια και να βάζει 3,4 γκολ.

Πρέπει να δουλέψει ο Σίλβα, στην αμυντική τακτική

Ανεξαρτήτως τι θα συμβεί την Τετάρτη και σε τι βαθμό θα μπορέσει να φανεί ανταγωνιστικός, ο Σίλβα πρέπει να βρει τρόπο να βελτιώσει την ομάδα του.  Σώθηκε από γκέλα από μία σπόντα με τον Λεβαδειακό, θα μπορούσε εύκολα να δεχτεί 3 γκολ από τον Πλατανιά και γλίτωσε λόγω Ρομπέρτο αλλά και ανικανότητας στην εκτέλεση του αντιπάλου, δεν μπορεί όμως να κρατηθεί με αυτό το πρόσωπο για αρκετό καιρό ακόμα στην κορυφή. Στα πρώτα δύο παιχνίδια, υπήρχε φανερό πρόβλημα φρεσκάδας.

Περίμενα μετά την διακοπή να υπάρξει βελτίωση στα τρεξίματα και αυτό συνέβη μόνο για ένα μικρό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός έκατσε υπερβολικά και οι ποδοσφαιριστές του Παράσχου, μπορούσαν με μεγάλη ευκολία να χτίσουν συνεργασίες και να τελειώσουν επιθέσεις. Ο τρόπος που λειτουργεί στο παιχνίδι χωρίς μπάλα ο Ολυμπιακός φοβίζει ενόψει τις συνέχειας και ειδικά ενόψει Μπάγερν.

πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*