Home / Άλλα Σπόρ / «Έφυγε» ο Ντέιβιντ Μπάουι!

«Έφυγε» ο Ντέιβιντ Μπάουι!

Θρήνος στην παγκόσμια μουσική σκηνή. Ο Ντέιβιντ Μπάουι έφυγε από τη ζωή στα 69 του μετά από μάχη ενάμιση χρόνου με την επάρατη νόσο.

Ένας από τους τελευταίους θρύλους της μουσικής σκηνής δεν είναι πλέον εν ζωή. Ο Ντέιβιντ Μπάουι απεβίωσε σε ηλικία 69 ετών μετά από μάχη που έδινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τον τελευταίο ενάμιση μήνα με τον καρκίνο.

«Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε σήμερα ειρηνικά έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του μετά από θαρραλέα μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους 18 μήνες», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Βρετανού τραγουδιστή, που θεωρείται ο δημιουργός της glam rock.

Το τελευταίο του άλμπουμ, με τίτλο «Blackstar», κυκλοφόρησε μόλις την Παρασκευή.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Ντέιβιντ Ρόμπερτ Τζόουνς και είχε γεννηθεί στις 8 Ιανουαρίου 1947. Ήταν από τους πιο δημοφιλείς Βρετανούς μουσικούς της ροκ και σημαντικός εκπρόσωπος της μουσικής του 20ού αιώνα, κυρίως χάρις στη δουλειά του τη δεκαετία του 1970.

 
Έγινε αρχικά γνωστός το 1969, όταν το τραγούδι του Space Oddity έφτασε στο βρετανικό top-5. Εμφανίστηκε ξανά το 1972 με το τραγούδι Starman και το ανδρόγυνο alter ego Ziggy Stardust. Το 1975 έγινε διάσημος στην Αμερική με το τραγούδι του “Fame” που έφτασε στο νούμερο 1, από το άλμπουμ Young Americans. Το 1983 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Let’s dance με τεράστιες επιτυχίες.

Γνωστός bisexual, είχε κάνει δύο γάμους, από το 1970 μέχρι το 1980 με την Άντζι Μπαρνέτ αποκτώντας έναν γιο, και από το 1992 μέχρι σήμερα με το μοντέλο Ιμάν αποκτώντας μια κόρη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*