Home / Άλλα Σπόρ / Ολυμπιακοί Αγώνες / «Άσφαιρη» η Βραζιλία, ισόπαλη η Γερμανία, νίκη για Πορτογαλία

«Άσφαιρη» η Βραζιλία, ισόπαλη η Γερμανία, νίκη για Πορτογαλία

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Βραζιλία μπορεί να είναι το φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει την Νότια Αφρική στην πρεμιέρα του 1ου ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά Ανδρών. Παρά το γεγονός ότι η «σελεσάο» έπαιζε με παίκτη παραπάνω για μισή ώρα δεν κατάφερε να σκοράρει κι έμεινε στο 0-0.

Ισοπαλία για Γερμανία, εντυπωσιακή η Νότια Κορέα

Ισόπαλες με 2-2 αναδείχθηκαν Μεξικό και Γερμανία, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου των Ολυμπιακών αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Ορίμπε Περάλτα στο 52′ και Ροδόλφο Πισάρο στο 61′ έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στους Μεξικανούς, για να απαντήσουν για τους Γερμανούς στο 58′ ο Σερζ Νιαμπρί της Άρσεναλ και στο 78′ ο Ματίας Γκίντερ της Ντόρτμουντ.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Νότια Κορέα νίκησε με 8-0 τα Νησιά Φίτζι, κάνοντας ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στη διοργάνωση.

Νίκη για Προτογαλία

Η ολυμπιακή ομάδα της Πορτογαλίας νίκησε με 2-0 την αντίστοιχη της Αργεντινής, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής του 4ου ομίλου.

Το σκορ για την ομάδα του Ρούι Ζόρζε άνοιξε με δυνατό αριστερό σουτ εκτός περιοχής ο Πασιέντσια στο 66ο λεπτό και στο 84′ μετά από σουτ του Πίτε ο Ρούλι έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και έδωσε τη δυνατότητα στους αντίπαλους του να πιάσουν στην κορυφή του ομίλου την Ονδρούρα που νωρίτερα είχε επικρατήσει με 3-2 της Αλγερίας.

Με το δεξί η Νιγηρία

Νικηφόρα ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου των ανδρών η Νιγηρία, καθώς επικράτησε 5-4 της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της πρεμιέρας για τον 2ο όμιλο της διοργάνωσης.

Τα τέρματα του αφρικανικού συγκροτήματος σημείωσαν οι Ουμάρ (6΄) και Ετέμπο (10΄, 42΄, 51΄, 66΄), ενώ για τους Ασιάτες σκόραραν οι Κορόκι (9΄), Μιναμίνο (12΄), Ασάνο (70΄) και Σουζούκι (90΄+5΄).

Στο μεταξύ, Σουηδία και Κολομβία αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 στην αναμέτρηση που «άνοιξε την αυλαία» του Β΄ ομίλου. Οι Νοτιοαμερικανοί άνοιξαν το σκορ στο 17΄ με τον Γκουτιέρες, οι Σκανδιναβοί ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση με τα τέρματα των Ισάκ (43΄) και Αϊντάρεβιτς (62΄), για να πάρει τελικά η Κολομβία το βαθμό με το γκολ του Παμπόν στο 75΄.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*