Home / Μπάσκετ / Ελλάδα / Της αμύνης τα παιδιά…

Της αμύνης τα παιδιά…

Τον παλιό καλό του αμυντικό εαυτό θυμήθηκε χθες ο Ολυμπιακός κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Νική για τους «ερυθρόλευκους» με 59-52 κόντρα στην ομάδα του… Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με εκπληκτική αμύνα και πολυτιμότερο  (για ακομή μια φορά φετός) τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός επικράτησε -για την 7η αγωνιστική της Euroleague- της Μπαρτσελόνα με 59-52. Μετά τη χθεσινή τους νίκη, οι Πειραιώτες στρεφούν την προσοχή τους στο αιώνιο ντέρμπι της Παρασκεύης κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ο Ολυμπιακός τίμησε για την προσφορά του στον σύλλογο τον Γιωργό Μπαρτζώκα, ενώ ολό το ΣΕΦ χειροκρότησε τον Ελλήνα προπονήτη κατά την είσοδο του.

vravio

Το ματς:

Με εκπλήξεις η πεντάδα του Ολυμπιακού, καθώς ξεκίνησαν οι Μιλουτίνοφ και Λοτζέσκι. Στην αρχή, το παιχνίδι ήταν στον αργό ρυθμό της Μπαρτσελόνα, η οποία με πρωταγωνιστή τον Χολμς είχε το προβάδισμα (5-7). Όμως, στη συνέχεια η καλή άμυνα έδωσε ταχύτητα και εύκολα καλάθια στους «ερυθρόλευκους», με αποτέλεσμα να περάσουν μπροστά (11-7). Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου εξακολουθούσαν να τρέχουν στο παρκέ και έτσι έφτασαν ακόμη και στο +6 (20-14), με το τέλος της περιόδου να τους βρίσκει με το υπέρ τους 21-16.

Παρά τις καλές του άμυνες στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε –εξαιτίας της αστοχίας- να διευρύνει το προβάδισμά του και έτσι η Μπαρτσελόνα έμενε κοντά (23-21). Στη συνέχεια, «μίλησε» ο Γκριν, ο οποίος ήρθε ορεξάτος από τον πάγκο και με δικούς του πόντους έσπρωξε τους Πειραιώτες στο +7 (30-23). Ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε ξανά, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μπορούσαν να είχαν μεγαλύτερο προβάδισμα, αν δεν επέμεναν κυρίως από την περιφέρεια που ήταν πολύ άστοχοι και έτσι το τέλος του ημιχρόνου τους βρήκε να προηγούνται 32-25. Μάλιστα, στα συν τους ήταν ο άποντος Ράις(!), όμως στα πλην ήταν τα άσχημα ποσοστά ευστοχίας και αυτό φάνηκε και από το επιμέρους σκορ της δεύτερης περιόδου που ήταν 11-9.

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα του Ολυμπιακού στην τρίτη περίοδο, καθώς με τρίποντο του Σπανούλη πήγε στο +10 (35-25), ενώ με την καλή του άμυνα έφτασε ακόμη και στο +11 (39-28). Όμως, τα συνεχόμενα λάθη στην επίθεση, σε συνδυασμό με την… αφύπνιση του Ράις, έδωσαν την ευκαιρία στην Μπαρτσελόνα να πλησιάσει (39-34), περίπου στα μισά. Το νέο «χαρτί» του Σφαιρόπουλου ήταν ο Χάκετ, ο οποίος μπήκε στο παρκέ και με την ενέργειά του και στις δύο πλευρές του παρκέ έσπρωξε τους Πειραιώτες για το +10 (44-34), ενώ τη σκυτάλη πήρε ο Παπαπέτρου και έτσι το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου βρήκε τους πρωταθλητές Ελλάδας με το +11 (49-38).

Ο Ολυμπιακός ήθελε να τρέξει, αλλά η Μπαρτσελόνα δεν άφηνε. Παρ’ όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» εξακολουθούσαν να παίζουν καλή άμυνα και έτσι αφενός κρατούσαν χαμηλά τους Καταλανούς και αφετέρου διατηρούσαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (54-43). Όμως, περίπου τέσσερα πριν το τέλος, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σαν να έπεσαν σε… λήθαργο, με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα –χωρίς να εντυπωσιάσει ιδιαίτερα- να μειώσει στους έξι πόντους (56-51) και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Στο 1:14’’ πριν τη λήξη ο Μπιρτς έδωσε την απαραίτητη ασφάλεια στην ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου (58-51) και αφού δεν έχασε τη συγκέντρωσή της στον εναπομείναντα χρόνο, έφτασε στη νίκη με το τελικό 59-52.

inner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*