Home / Μπάσκετ / Euroleague / “Σχέδιο αποδράσης” για τους Αιωνίους

“Σχέδιο αποδράσης” για τους Αιωνίους

Εκτός έδρας μάχες για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό Superfoods απόψε στη Euroleague. Στην προσφάτως αφιλόξενη (ήττα από την Γαλατά) Τουρκία βρίσκεται ο Ολυμπιακός. Επιστρέφει στο “Palau Blaugrana” ο Τσάβι Πασκουάλ.

Δεν έχει περιθώρια για άλλο στραβοπάτημα…

Η ήττα από τη Μακάμπι στο ΣΕΦ πλήγωσε τον Ολυμπιακό και ήρθε να «μουντζουρώσει» τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

Οι «ερυθρόλευκοι» απόψε (19:00, ΕΡΤ1) δοκιμάζονται στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Νταρουσάφακα και έχουν ανάγκη τη νίκη για πολλούς λόγους.

Πρωτίστως, για να ολοκληρώσουν το 1/3 της διαδρομής στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 6-4, δευτερευόντως για να διορθώσουν την «γκέλα» στην προηγούμενη επίσκεψή τους στην Τουρκία με την ήττα από τη Γαλατάσαραϊ, αλλά και κατά τρίτο λόγο για να αποκτήσουν πλεονέκτημα απέναντι σε μία ευθέως ανταγωνιστική ομάδα (έχει επίσης ρεκόρ 5-4) για την πρόκριση στην οκτάδα.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Δημήτρη Αγραβάνη και ελπίζει το διάστημα έξι ημερών από τον τελευταίο αγώνα (τη νίκη επί της ΑΕΚ στο ΣΕΦ) να λειτουργήσει θετικά για την ομάδα του.

Στον αντίποδα, ερωτηματικό αποτελεί για τον Ντέιβιντ Μπλατ η παρουσία των Αντριάν Μερμάν και Λουκ Χαρανγκόντι, που απουσίασαν και από την ήττα της Νταρουσάφακα από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αλλά είναι πολύ πιθανό να επανεμφανιστούν αμφότεροι.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για την παρθενική συνάντηση στην ιστορία των δύο ομάδων, καθώς ουδέποτε άλλοτε έχουν αναμετρηθεί.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Ντάνιελ Ιερεθουέλο (Ισπανία), Μίλια Βοΐνοβιτς (Σερβία) και Σάσο Πέτεκ (Σλοβενία).

Με ξεναγό τον Τσάβι Πασκουάλ στη Βαρκελώνη ο Παναθηναϊκός…

Απέναντι σε ΤΣΣΚΑ, Ρεάλ και Εφές έχασε στις λεπτομέρειες ένα μεγάλο «διπλό». Ο Παναθηναϊκός φιλοδοξεί απόψε (22:00, Novasports 2) να μη μείνει με τις εντυπώσεις, αλλά να πάρει τη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα στο «Παλάου Μπλαουγκράνα».

Και ποιος καλύτερος να τον… ξεναγήσει εκεί από τον Τσάβι Πασκουάλ; Ο Καταλανός τεχνικός δεν επιστρέφει απλώς στην πόλη του, αλλά και στο μπασκετικό του σπίτι, εκεί που πέρασε οκτώ και πλέον χρόνια ως πρώτος προπονητής και πολλά περισσότερα σε άλλες θέσεις. Ο ίδιος γνωρίζει περισσότερο από τον καθέναν πως συναισθηματισμοί δεν χωρούν και φιλοδοξεί να οδηγήσει την ομάδα του στην έκτη νίκη σε δέκα ματς της Ευρωλίγκας βάζοντας για τα καλά από κάτω τους Καταλανούς.

Ο Τζέιμς Γκιστ θα είναι απών ξανά και για άλλους περίπου 4 μήνες, αλλά έχουν ήδη μπει στο rotation οι Μάικ Τζέιμς και Κένι Γκέιμπριελ. Στον αντίποδα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας που είδε την ομάδα του να μετρά τρεις σερί ήττες στην Ευρωλίγκα και να έχει πέσει στο 4-5, δεν υπολογίζει σίγουρα στον Πάου Ρίμπας, αμφίβολος είναι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, αλλά πλέον έχουν επανέλθει οι Τζάστιν Ντόελμαν και Βίκτορ Κλαβέρ, ενώ αποκτήθηκε και ο Αμερικανός με βοσνιακό διαβατήριο Άλεξ Ρένφρο.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Λουίτζι Λαμόνικα (Ιταλία), Μιλιβόγε Γιόβτσιτς (Σερβία) και Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία).

πηγή: sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*