Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Πάοκ είσαι αφού…

Πάοκ είσαι αφού…

Μεγάλη βραδιά για τον ΠΑΟΚ χθες στο «Αρτέμιο Φράνκι». Παρότι η Φιορέντινα γύρισε από το 0-2, ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε και μια ΓΚΟΛΑΡΑ του Γκάρι Ροντρίγκες έφυγε θριαμβευτής από την έδρας την Ιταλία.

Ο ΠΑΟΚ είναι η πιο “αυτοκτονική” ομάδα της Ευρώπης. Μια ομάδα που χάνει 2 φόρες στο όμιλο από την Καραμπάκ και κάνει διπλό στην Ιταλία. Μια ομάδα που δυσκολεύει οσό καμία άλλη τον Ολυμπιακό στο “Καραισκάκης” και βρίσκεται 10 βαθμούς μακρία από την κορυφή του πρωταθλήματος!

Η χθεσινή νίκη του ΠΑΟΚ στην Ιταλία, έρχεται να προστεθεί στους εκτός έδρας θριάμβους των τελευταίων χρόνων του Δικεφάλου στην Ευρώπη – Ντόρτμουντ, Άμστερνταμ, Κωνσταντινούπολη.

Τα είχε όλα το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς. Τρία γκολ και τρία δοκάρια για τις δύο ομάδες, με τους Θεσσαλονικείς να μπαίνουν στα αποδυτήρια χαμογελαστοί. Το σκορ άνοιξε ο Σάκχοφ μόλις στο 5’, ενώ λίγο αργότερα ο Ροντρίγκες σημάδεψε το δοκάρι (8’). Οι βιόλα πίεσαν όμως είδαν τα δοκάρια του Μπρκιτς να τους στερούν την ισοφάριση σε δύο περιπτώσεις (στην δεύτερη θα έπρεπε ο ρέφερι να δείξει την σέντρα, αφού το σουτ του Κριστόφορο πέρασε την γραμμή). Ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0 με τον Κάμπος έπειτα από φοβερή αντεπίθεση στο 26’, όμως οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς με τον Μπερναντέσκι (33’).

Ισορρόπησε νωρίς-νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο η Φιορεντίνα κάνοντας το 2-2 με τον Μπαμπακάρ στο 50ο λεπτό. Οι δύο προπονητές ήταν πιο συντηρητικοί κλείνοντας καλύτερα τους χώρους. Ο «δικέφαλος» παρότι έμενε ζωντανός για την πρόκριση και με το «Χ» ρίσκαρε στο φινάλε και δικαιώθηκε κλέβοντας με τον Ροντρίγκες τους τρεις βαθμούς (90+3′).

Υπενθυμίζουμε πως αν ο ΠΑΟΚ νικήσει στην Τούμπα την Σλόβαν Λίμπερετς και παράλληλα ΔΕΝ κερδίσει η Καραμπάγκ την Φιορεντίνα στο Μπακού, τότε η ομάδα του Βλάνταν Ίβιτς «τσεκάρει» το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*