Home / Ποδόσφαιρο / Europa League / Ζορίζουν τα πράγματα για τον… ευρωπαίο Παναθηναϊκό

Ζορίζουν τα πράγματα για τον… ευρωπαίο Παναθηναϊκό

Μπορεί το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Θέλτα να μην είχε κανένα ενδιαφέρον για τους «πράσινους», αλλά η νίκη που δεν ήρθε για ακόμα ένα ευρωπαϊκό ματς, δημιουργεί προβληματισμό, αφού το «τριφύλλι» βρίσκεται σε μια από τις χειρότερες περιόδους της ευρωπαϊκής ιστορίας του.

Οι «πράσινοι» έμειναν για 13ο σερί ματς χωρίς νίκη στην φάση των ομίλων και πλέον κατέχουν το απόλυτο αρνητικό ρεκόρ στη διοργάνωση. Για να βρει κανείς την τελευταία νίκη του Παναθηναϊκού, πρέπει να γυρίσει πίσω στο 2012, όταν είχε κερδίσει με 1-0 την Μάριμπορ με γκολ του Βιτόλο.

Μάλιστα, έχοντας συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό στον όμιλο, ο Παναθηναϊκός κατέγραψε ακόμα ένα αρνητικό ρεκόρ, αφού έγινε η μόνη ελληνική ομάδα που ολοκληρώνει τον όμιλο με τόσο χαμηλή συγκομιδή. Η ΑΕΚ είχε τερματίσει χωρίς βαθμό τη σεζόν 2004-2005 αλλά σε όμιλο με τέσσερα και όχι έξι ματς.

Η άσχημη εικόνα των «πρασίνων» στην Ευρώπη, αποτυπώνεται και στην βαθμολογία στην κατάταξη της UEFA. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην 125η θέση – με την προοπτική να πάει παρακάτω – με 14.880 βαθμούς, την ώρα που ο Αστέρας Τρίπολης είναι στην θέση 123, ενώ ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός στις θέσεις 57 και 26 αντίστοιχα.

Αυτό σημαίνει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, οι κληρώσεις των «πρασίνων» θα γίνονται ακόμα πιο δύσκολες και θα ζορίζουν ακόμα την ευρωπαϊκή παρουσία της ομάδας.

sport-fm.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*