Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Διπλό “τίτλου” και… ηρεμίας!

Διπλό “τίτλου” και… ηρεμίας!

Το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού πέτυχε χθες ο Όσκαρ Καρντόσο, ανοίγοντας το δρόμο για το “διπλό τίτλου” στους “Ζωσιμάδες”. Κορυφαίος με ένα γκολ και μια ασίστ ο (πολύ καλός και χθες) Σεμπά.

Σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος, οι ερυθρολεύκοι κατάφεραν να αποδράσουν με το ροζ φύλλο αγώνα, διατηρώντας την διαφορά από τους διώκτες τους.

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να σταθεί όρθιος και να «αποδράσει» με τη νίκη (2-0), με το γκολ του Όσκαρ Καρντόσο (68′) να ανοίγει τον δρόμο. Ωστόσο, για να φτάσουν στο «τρίποντο» οι «ερυθρόλευκοι» βοήθησε πολύ η αποβολή του Λίλα (41′) με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τους γηπεδούχους να συνεχίζουν με 10 παίκτες.

Στην προκειμένη φάση, σηκώνει πολλή συζήτηση για το αν ο Φορτούνης τη στιγμή της ανατροπής του από τον Αλβανό χαφ ακουμπά με το πόδι του τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, καθώς ο ρέφερι Παπαπέτρου υπέδειξε φάουλ, σε μια πάρα πολύ οριακή περίπτωση που οι «ερυθρόλευκοι» ζήτησαν πέναλτι. Παρ’ όλα αυτά, στο τελευταίο replay φαίνεται ότι ο επιθετικός χαφ του Ολυμπιακού να μην ακουμπά τη γραμμή.

Το φωτογραφικό στιγμιότυπο τη στιγμή της ανατροπής
inner

Ο παίκτης του ΠΑΣ αντίκρισε σωστά την κίτρινη, ωστόσο δύο λεπτά νωρίτερα είχε δεχτεί μία ανύπαρκτη κίτρινη από τον διαιτητή, όταν ο Μιλιβόγεβιτς τον βρήκε στο κεφάλι με το υψωμένο πόδι του.

Με το αριθμητικό του πλεονέκτημα, ο Ολυμπιακός απλοποίησε κατά πολύ την κατάσταση στο β’ ημίχρονο κόντρα στον αξιόμαχο ΠΑΣ των 10 παικτών, καθώς στο 68′ και συγκεκριμένα στην πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός βρήκε το γκολ της νίκης, με τον Καρντόσο να εκμεταλλεύεται τη σέντρα του Σεμπά και την ολιγωρία των αμυντικών των γηπεδούχων, ανοίγοντας με προβολή το σκορ.

Προς το τέλος του ματς ο ΠΑΣ έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες με τον Κόντε (88′ και 91′), αλλά ο Ισπανός δεν μπόρεσε να βάλει δύσκολα στον Λεάλι και σε μία κόντρα του ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει και το 2-0 με γκολ του Σεμπά στο 92′. Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο με αυτή τη νίκη καταφέρνει να διατηρήσει τη διαφορά των 7 βαθμών από τον Παναθηναϊκό, περνώντας παράλληλα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της Super League.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*