Home / sport-fm.gr ΘΕΜΑ / Όπως… πρέπει ο Παναθηναϊκός μετά το Πάσχα: Μόνο δύο ήττες την τελευταία 10ετία!

Όπως… πρέπει ο Παναθηναϊκός μετά το Πάσχα: Μόνο δύο ήττες την τελευταία 10ετία!

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος… κάθε προπονητή στην Ελλάδα, μετά την γιορτή του Πάσχα και την απουσία από την δράση; Πως θα επιστρέψουν οι παίκτες του, αναμφίβολα!

Σε τι κατάσταση θα βρίσκονται, αν θα έχουν το μυαλό τους στην μπάλα και φυσικά το πως θα παρουσιαστούν στο πρώτο ματς που θα δώσει η ομάδα τους, αμέσως μετά την διακοπή…

Ο Λάζλο Μπόλονι, πάντως, πιθανότατα να μην χρειάζεται να ανησυχεί για κάτι τέτοιο, σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναθηναϊκό, έστω και αν… ποτέ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος.

Αυτό ωστόσο διαπιστώνει κανείς ρίχνοντας μια ματιά στην προϊστορία που έχει το «τριφύλλι» και τα αποτελέσματα που φέρνει στους πρώτους αγώνες που δίνει σε ανάλογες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια…

Βλέπετε, από το 2011 μέχρι και σήμερα, ο Παναθηναϊκός έχει κληθεί να δώσει εννιά παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, αφού η περσινή χρονιά ήταν χρονιά… κορωνοϊού και δεν υπήρξε ποδοσφαιρική δραστηριότητα μετά το Πάσχα.

Τα αποτελέσματα των «πράσινων» σε αυτό το διάστημα είναι έξι νίκες, μια ισοπαλία και μόλις δύο ήττες, ενώ παράλληλα ο συνολικός απολογισμός τερμάτων είναι 18 υπέρ και μόνο έξι κατά τους!

Περιμένοντας, λοιπόν, το αν θα επαληθευτεί η προϊστορία ή όχι και στην επικείμενη αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης το sport-fm.gr «θυμάται» τα εννιά αυτά ματς.

Επιστροφή με ήττα


Ξεκίνημα από την περίοδο 2010-11 και συγκεκριμένα τα play-offs της Super League, με τον Παναθηναϊκό να φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στις 8 Μαΐου του 2011, για την πρώτη αγωνιστική της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι καταφέρνουν και προηγούνται με διαφορά δύο τερμάτων χάρη σε γκολ των Αθανασιάδης στο 57’ και Ελ Ζαρ στο 75’, για να έρθει απλά η μείωση του σκορ σε 2-1, με την κεφαλιά του Σισέ τέσσερα λεπτά και η πρώτη ήττα των «πράσινων» σε ματς μετά την επανέναρξη των διακοπών.

Το έχει ξανακάνει…


Την σεζόν 2011-12 ο πρώτος αγώνας μετά το Πάσχα είναι ξανά εκτός έδρας για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος αυτή την φορά αγωνίζεται στην Τρίπολη, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Αστέρα στις 18 Απριλίου του 2012.

Είναι και το αποτέλεσμα όμως διαφορετικό, καθώς το «τριφύλλι» φεύγει από το «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» με το «τρίποντο» στις αποσκευές του, χάρη στα γκολ του Κλέιτον στο 58ο και του Χριστοδουλόπουλου στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης!

«Αυλαία» με τριάρα


Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης με την Ξάνθη στα μπαράζ απλής κατάταξης, στις 9 Μαΐου του 2013 και κλείνει την σεζόν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο…

Σε μια σπάνια… ραψωδία του Ζέκα, ο οποίος ανοίγει το σκορ στο 27ο λςπτό και δίνει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του λίγο μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, οι τυπικά γηπεδούχοι κερδίζουν με το ευρύ 3-0.

Καθώς ακολουθεί και το γκολ του Φιγκερόα στο 76’ απέναντι στους ακρίτες οι οποίοι σημειωτέον αγωνίζονταν με δέκα παίκτες από το 50ο λεπτό, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντιέ.

Δώρο… Πάσχα το Κύπελλο!


Το… highlight του Παναθηναϊκού στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλο από τον τελικό Κυπέλλου που έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό στάδιο για την περίοδο 2013-14, στις 26 Απριλίου του 2014.

Εκεί όπου ο… σίφουνας Μπεργκ παρέσυρε τον ανήμπορο να αντιδράσει ΠΑΟΚ, κάνοντας χατ-τρικ, για το τελικό 4-1 υπέρ της ομάδας του!

Ο Σουηδός στράικερ άνοιξε λογαριασμό μόλις στο 15’, ενώ πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 50’, για να έρθει το 3-0 με την κεφαλιά του Καρέλη μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο…

Ο Βούκιτς μείωσε προσωρινά για τον «δικέφαλο του Βορρά» με πέναλτι στο 70ο λεπτό, αλλά ο Μπεργκ… ξαναχτύπησε δύο λεπτά πριν τη λήξη, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα και χαρίζοντας την κούπα στο ΠΑΟ.

Μπλόκο στην Θράκη


Την σεζόν 2014-15 ο Παναθηναϊκός παίζει… ως συνήθως το πρώτο του ματς μετά την γιορτή του Πάσχα μακριά από το γήπεδό του, εν προκειμένω στην Κομοτηνή, στις 19 Απριλίου του 2015.

Αντίπαλος του ο Πανθρακικός, ο οποίος και επικρατεί στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής της Super League με 2-1, καθώς ο Ιγκόρ βάζει τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα.

Ο Σίλντενφελντ ισοφαρίζει με κεφαλιά νωρίς στην επανάληψη, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Νάνο, αλλά λίγα λεπτά μετά το «τριφύλλι» μένει με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπούρμπος αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 59’.

Και, σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τζάνης στο 88’ σκοράρει ξανά, ενώ η αποβολή του Μεχία στο αμέσως επόμενο λεπτό έφερε την αριθμητική ισορροπία αλλά δεν άλλαξε το αποτέλεσμα…

Πρεμιέρα με ισοπαλία


Την αμέσως επόμενη χρονιά, ο Παναθηναϊκός παίζει ξανά στη Νέα Σμύρνη, αυτή την φορά με αντίπαλο τον Πανιώνιο, για την 1η αγωνιστική των play-offs της Super League στις 11 Μαΐου του 2016.

Μετά από ένα… στείρο πρώτο 45λεπτο, οι «κυανέρυθροι» καταφέρνουν να προηγηθούν χάρη σε γκολ του Ανσαριφάρντ στο 52’, αλλά ο Λέτο βρίσκει τον τρόπο να σκοράρει με ωραία προσπάθεια στο 66ο λεπτό, για αυτό που έμελλε να είναι το τελικό 1-1.

Λύτρωση στο… παρά τέσσερα

Επιστροφή στις επιτυχίες για τον Παναθηναϊκό την περίοδο 2016-17, έστω και με… επεισοδιακό τρόπο, στις 23 Απριλίου του 2017 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος, απέναντι στον Ατρόμητο.

Καθώς χρειάστηκε να φτάσει το παιχνίδι στο 86ο λεπτό μέχρι να έρθει το γκολ του Μολίνς και μαζί του η νίκη για τους γηπεδούχους, με τους Περιστεριώτες να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Φυτανίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 89’…

Στο ίδιο έργο θεατές


Την σεζόν 2017-18 οι δύο ομάδες συναντιούνται ξανά, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, αυτή την φορά οκτώ ημέρες και… δύο αγωνιστικές νωρίτερα, με το αποτέλεσμα ωστόσο να μην αλλάζει.

Καθώς ο Παναθηναϊκός κερδίζει και πάλι τον Ατρόμητο με 1-0, ξανά δύσκολα, με το νικητήριο τέρμα να έρχεται από την εκτέλεση πέναλτι του Μουνιέ λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα!

Μάλιστα, οι γηπεδούχους είδαν τον Μυστακίδη να μπαίνει αλλαγή στο 64’ και να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 82ο λεπτό, χωρίς αυτό να κοστίσει στην ομάδα του.

«Περίπατος» στο ΟΑΚΑ


Για να φτάσουμε έτσι στην τελευταία χρονικά… εξεταζόμενη περίπτωση, αυτή της προπέρσινης χρονιάς, όπου ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε τον Παναιτωλικό στο Ολυμπιακό στάδιο, στις 5 Μαΐου του 2019 για την 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Με τους «πράσινους» να… φιλοδωρούν την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας με μια τεσσάρα, καθαρίζοντας παράλληλα την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο…

Εκεί όπου ο Χατζηγιοβάνης με πέναλτι στο 14’, ο Μακέντα με γκολ πέντε λεπτά μετά κι ένα ακόμα τέρμα στο 40ο λεπτό πήγαν τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Για να έρθει ο Εμμανουηλίδης -που είχε περάσει αλλαγή στο ματς στο 66ο λεπτό- και να διαμορφώσει το τελικό 4-0 στο 81’!

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*