Home / Άλλα Σπόρ / Χρυσό με περιπέτειες για Κορακίδη στο Κάλι

Χρυσό με περιπέτειες για Κορακίδη στο Κάλι

«Χρυσός» ο Γιάννης Κορακίδης στη σφυροβολία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου Κ20 που διεξάγεται στο Κάλι της Κολομβίας. Αν και στην αρχή ο πρωταθλητής μας ακυρώθηκε από τους διοργανωτές στην πέμπτη προσπάθεια και στο εντυπωσιακό 79.11 που του έδινε την πρώτη θέση, η ελληνική αποστολή κατέθεσε ένσταση και δικαιώθηκε.

Αρχικά, εμφανίστηκε στο επίσημο σύστημα και σε πρώτο χρόνο έγκυρη η πολύ μεγάλη βολή, που αποτελεί την κορυφαία φετινή στον κόσμο στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και νέο ατομικό ρεκόρ για τον Κορακίδη, που άφησε στην ιστορία το 77.12. Όμως, στη συνέχεια, ο υπεύθυνος ελέγχου εγκυρότητας, μέσω του βίντεο, έβγαλε άκυρη τη βολή του Έλληνα πρωταθλητή.

Αμέσως κινητοποιήθηκε η ελληνική αποστολή, ήτοι ο επικεφαλής του ΣΕΓΑΣ στη διοργάνωση, Γιώργος Γιατρουδάκης, καθώς και ο τεχνικός διευθυντής, Στέφανος Ματάκης, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και, στη συνέχεια, υπήρξε προφορική ένσταση, οπότε ζήτησαν να δουν οι υπεύθυνοι και να αναλύσουν το βίντεο, κάτι που συνέβη και ήρθε η δικαίωση για τη χώρα μας.

Έτσι, ακυρώθηκε το αρχικό αποτέλεσμα και εκδόθηκε νέο, με τον Γιάννη Κορακίδη να εμφανίζεται ως παγκόσμιος πρωταθλητής, χαρίζοντάς μας το τρίτο χρυσό και το 17ο μετάλλιο συνολικά στο θεσμό.

Ο Κορακίδης είχε αναλυτικά βολές: 73.84, άκυρη, 69.80, άκυρη, 75.59, 79.11, άκυρη.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Φινλανδός Μαξ Λαμπίνεν με 76.33 και το χάλκινο ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με 76.32. Τέταρτος ήταν ο Νίκος Πολυχρονίου με 76.12, χάνοντας στην τελευταία προσπάθεια του Κεσίδη την τρίτη θέση.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*