Home / Άλλα Σπόρ / Χρυσό μετάλλιο με νέο ρεκόρ Ευρώπης ο Τζούνης στη δισκοβολία, «χάλκινοι» Σεΐτης και Πετρόπουλος

Χρυσό μετάλλιο με νέο ρεκόρ Ευρώπης ο Τζούνης στη δισκοβολία, «χάλκινοι» Σεΐτης και Πετρόπουλος

Παραγωγική σε αριθμό μεταλλίων, με λάμψη από χρυσό αλλά και ένα νέο ρεκόρ Ευρώπης, αποδείχθηκε για τον ελληνικό στίβο, η 3η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που φιλοξενείται στο Μπίντγκοζ της Πολωνίας.

Ο Κωνσταντίνος Τζούνης με επίδοση 42.71 που αποτελεί νέο ρεκόρ Ευρώπης, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία κατηγορίας F56, την ίδια στιγμή που ο Μιχάλης Σεΐτης ήταν 3ος στα 200μ. Τ64 και ο Αναστάσης Πετρόπουλος επίσης τρίτος στο μήκος Τ36 με νέο εθνικό ρεκόρ. Πλέον η Ελλάδα μετράει επτά μετάλλια έως τώρα στη διοργάνωση (1-0-6), την τελευταία σε τόσο υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, πριν από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Στην έκτη και τελευταία βολή που μετρήθηκε 42.71μ., ο Κωνσταντίνος Τζούνης όχι μόνο σφράγισε το χρυσό μετάλλιο στη δισκοβολία F56, αλλά βελτίωσε και το δικό του ρεκόρ Ευρώπης που ήταν 41.79 από τον περασμένο Μάρτιο στην Τυνησία. Ο Τζούνης είχε ακόμη τρεις βολές πάνω από τα 40 μέτρα και συγκεκριμένα 40:35 (1η), 40.81μ. (2η) και 41.20μ. (4).

Ο Μιχάλης Σείτης, παρά την απογοήτευση για τον αποκλεισμό του στα 100 μέτρα (λόγω εσφαλμένης εκκίνησης), φρόντισε να πάρει το… αίμα του πίσω, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στα 200μ. κατηγορίας Τ64 με επίδοση 23.98.

Χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ Ευρώπης ο Τζούνης στη δισκοβολία

Το πρωί, ο Αναστάσης Πετρόπουλος, στον τελικό του μήκους T36 όπου όλοι οι συμμετέχοντες πέτυχαν προσωπικό ρεκόρ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, σημειώνοντας και νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο Πετρόπουλος, από το πρώτο κιόλας άλμα έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Έτσι με τις τρεις πρώτες προσπάθειες, η μία καλύτερη από την άλλη (4.79μ., 4.99μ., 5.18μ.,) έφτασε στο 5ο άλμα.

Χρυσό μετάλλιο με ρεκόρ Ευρώπης ο Τζούνης στη δισκοβολία

Εκεί, με ιδανικό πάτημα στην βαλβίδα και ευνοϊκό άνεμο μόλις +1.8, κατάφερε να προσγειωθεί στα 5 μέτρα 30 εκατοστά, που αφενός «κλείδωσε» το χάλκινο μετάλλιο και αφετέρου του χάρισε ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, τέσσερα εκατοστά μεγαλύτερο από αυτό που είχε πετύχει στις 25 Σεπτεμβρίου 2019 στο Σχηματάρι (5.26μ.).

Ακόμη από ελληνικής πλευράς, ο Σεζόν Φερνάντες ήταν 5ος στη σφαίρα F53 με 7.50 (εφετινό προσωπικό ρεκόρ), όπως και ο Γιώργος Ανυφαντής στον τελικό του μήκους T63 με επίδοση 5.04μ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*