Home / Βόλεϊ / Χριστοδούλου: «Κάποιοι άλλοι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα»

Χριστοδούλου: «Κάποιοι άλλοι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο novasports.gr, η Στέλλα Χριστοδούλου ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον Ολυμπιακό με προορισμό την Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε στην αδράνεια των παραγόντων στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Επίσης η διεθνής Ελληνίδα πασαδόρος μίλησε για τις πιθανότητες επιστροφής της στις «ερυθρόλευκες» την νέα σεζόν, χωρίς ωστόσο να αφήσει ασχολίαστες τις «φωνές» περί λευκής πετσέτας, δίνοντας την δική της εκδοχή.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Γιατί φεύγεις;

Δεν ήταν εύκολη η απόφαση αλλά δεν είχα και άλλη επιλογή. Φεύγω γιατί δεν μπορώ να αντέξω άλλο την αβεβαιότητα. Η απραξία δεν …παλεύεται. Ακόμη και τώρα που μιλάμε, που έχει ανακοινωθεί η επιστροφή στις προπονήσεις, ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα, πότε και αν, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός μας σεβάστηκε, μας στήριξε οικονομικά όλο αυτό το διάστημα που δεν παίζουμε και χάρη στους παράγοντες του καταφέραμε να φύγουμε από την Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε πολύ που μας άναψαν το πράσινο φως να αγωνιστούμε. Ξέρουν στην ομάδα ότι σε όλες τις αθλήτριες θα κάνει καλό που θα αγωνιστούν εκτός συνόρων για αυτή την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που δεν μπορούμε να ελπίζουμε σε κάτι στη χώρα μας.

Η Αϊντίν ήταν η μοναδική ομάδα που ενδιαφέρθηκε για σένα;

Από τη μέρα που ανακοινώθηκε ότι σταματούν οι προπονήσεις είχα «ενοχλήσεις» από το εξωτερικό. Είχα στα χέρια μου την πρόταση από την Τουρκία αλλά με πλησίασαν τόσο η Ντραγκοβίστε και η Άλμπα από την Ρουμανία όσο και η Γερμανική Πόνσταν του ομοσπονδιακού μας τεχνικού Γκιγιέρμε Ναράνχο. Η τελευταία πρόταση έγινε, λόγω γλώσσας, από τον άμεσο συνεργάτη του κόουτς, Γιάννη Παρασχίδη. Ήταν μια πολύ ωραία προσέγγιση και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα για την τιμητική πρόταση. Προτίμησα την πρόταση της Αϊντίν γιατί δεν σου κρύβω ότι το πρωτάθλημα της Τουρκίας ήταν ένα από τα όνειρά μου να αγωνιστώ από μικρή. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνω καλύτερη στην Τουρκία.

Η παρουσία της Ανθής (σ.σ. Βασιλαντωνάκη) έπαιξε ρόλο;

Εννοείται. Ήταν ο …μάνατζερ μου (γέλια). Από την πρώτη στιγμή με πήρε τηλέφωνο, με έφερε σε επαφή με τον μάνατζερ της ομάδας και όλα έγιναν όπως έπρεπε να γίνουν. Η Ανθούλα χάρηκε πάρα πολύ που θα παίζουμε μαζί. Ξέρει ότι έχω κίνητρο και ξέρει ότι όλες αυτές τις μέρες που δεν έχω πιάσει μπάλα στα χέρια μου νιώθω σαν θηρίο στο κλουβί. Η παρουσία της Ανθής θα κάνει την προσαρμογή μου πιο εύκολη, είναι το μόνο σίγουρο.

Πιστεύεις ότι στην Τουρκία θα δοκιμαστούν οι αντοχές σου;

Ξέρω που πάω και τι πρέπει να κάνω. Έχω άγχος, δεν στο κρύβω. Θέλω όμως να δω το …ταβάνι μου, να ευχαριστηθώ την εμπειρία, είναι κάτι που με εξιτάρει. Θα ήθελα να πάω στην Τουρκία με καλύτερα πατήματα, περισσότερες προπονήσεις και αγώνες αλλά πιστεύω θα τα καταφέρω. Δεν με φοβίζει κάτι. Αν δείξω ότι είμαι η Στέλλα μου αρκεί.



Αν υπήρξε νωρίτερα από τα Χριστούγεννα η ανακοίνωση για επιστροφή στις προπονήσεις στην Volleyleague θα ακύρωνες την μετακίνησή του στην Αϊντίν;

Σε καμία περίπτωση. Η απόφαση είχε παρθεί. Αν ήθελα θα μπορούσα και εγώ και ο Ολυμπιακός να το είχαμε σταματήσει. Δεν το κάναμε όμως. Εγώ τίμησα το ελληνικό πρωτάθλημα όλα αυτά τα χρόνια που παίζω στον Ολυμπιακό. Είμαι όπως απογοητευμένη, στεναχωρημένη και θυμωμένη με την κατάσταση. Η πανδημία να ξέρεις δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η αδράνεια των παραγόντων με ενόχλησε περισσότερο. Κανείς δεν ξέρει πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Στην Volleyleague των ανδρών που ανακοινώθηκε η επιστροφή στις προπονήσεις από τις 15 Δεκεμβρίου δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

Ποτέ δεν περίμενα από μια φύση αισιόδοξη κοπέλα όπως είσαι εσύ, να βγάζει τόση απογοήτευση;

Έφθασε ο κόμπος στο κτένι δυστυχώς. Δεν πάει άλλο. Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερή που είμαι στον Ολυμπιακό. Ο κόσμος όταν μιλάει να βλέπει τη γενικότερη εικόνα. Υπάρχουν ομάδες που δεν αφήνουν τις αθλήτριες τους να φύγουν και τις έχουν και απλήρωτες. Δεν τις σέβονται αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δεν μας σέβεται κανείς. Ο κλάδος του αθλητισμού είναι πολύ διαφορετικός. Είναι αδιανόητο ένας αθλητής να μείνει 2 μήνες μακριά από το γήπεδο. Είναι σαν να με διώχνεις χωρίς λόγο από το ίδιο μου το σπίτι. Αυτό δεν γίνεται. Απορώ με αυτούς που έχουν πάρει αυτές τις αποφάσεις. Δεν ξέρουν από αθλητισμό και είναι επικίνδυνοι. Σε λίγο καιρό θα καταλάβουν τι έχουν κάνει. Δεν γίνεται στην αρχή της προετοιμασίας να μην ξέρει κανένας να μας απαντήσει επίσημα στο ερώτημα «αν βγει κάποιο θετικό δείγμα στην ομάδα τι γίνεται;». Κανείς δεν ήξερε να απαντήσει…

Ήρθες καλοκαίρι του 2011 στο Πασαλιμάνι. Έχεις μετανιώσει που αφήνεις πίσω στου μια δεκαετία διακρίσεων και φεύγεις;

Να μετανιώσω γιατί; Επειδή πάω να παίξω σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου; Να μετανιώσω γιατί ακόμη και αν καθόμουν εδώ δεν θα ήξερα πότε θα παίξω; Όχι δεν έχω μετανιώσει λοιπόν…

Στη ζυγαριά του μυαλού σου δεν μπήκε ποτέ το ατομικό ρεκόρ κατάκτησης τίτλων που κυνηγάς;

Δεν το σκέφτομαι ποτέ το ρεκόρ. Σίγουρα στο τέλος της καριέρας οι τίτλοι και τα ρεκόρ μένουν αλλά αυτή τη χρονική στιγμή είναι τα μόνα που δεν σκέφτηκα. Όταν μπαίνει θέμα επιβίωσης πάνε …περίπατο και οι τίτλοι και τα ρεκόρ. Το μόνο που σου περνάει από το μυαλό είναι να σταθείς στα πόδια σου, να αγωνιστείς και να βγάλεις τα προς το ζην. Αυτό και τίποτα άλλο.



Ποιο ήταν το πιο συγκινητικό μήνυμα που έλαβες όταν ανακοινώθηκες η μετεγγραφή σου;

Δεν μπορώ να ξεχωρίσω. Όλοι μου έστειλαν. Με συγκίνησε η συμπαράσταση της οικογένειάς μου, των ανθρώπων του Ολυμπιακού, των συμπαικτριών μου. Από την Κατερίνα (σ.σ. Γιώτα) και την Αρέτα (σ.σ. Κονόμη) που είμαστε κάθε μέρα μαζί, μέχρι και την Αγγελίνα Συριστατίδη, την μικρότερη του τμήματος. Αυτές τις ανθρώπινες σχέσεις δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσω και θα με συντροφεύουν σε όλη την καριέρα μου.



Θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους σε αυτή τη σταδιοδρομία των 10 ετών στον Ολυμπιακό;

Σίγουρα ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρόεδρο τον κ. Κουντούρη και τον μάνατζερ κ. Κατσιούρα. Έβαλαν τον αθλητή πάνω από τα συμβόλαιο και αυτό είναι το σημαντικότερο. Για τη φετινή χρονιά θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως για μια συγκεκριμένη περίοδο τους κόουτς Σαραντίτη και Σομπόνη. Ξέρουν αυτοί το γιατί…

Πιθανότητα να επιστρέψεις στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό υπάρχει ή θα γλυκαθείς και θα παραμείνεις στην Τουρκία;

Για να είμαι ειλικρινής όλα είναι ανοικτά και τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχω έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και το καλοκαίρι θα έχει τον πρώτο λόγο. Ο Ολυμπιακός είναι και θα παραμείνει η οικογένειά μου. Σε αυτήν ανήκω και οφείλω τα πάντα. Δεν φεύγεις εύκολα λοιπόν από την οικογένειά σου. Αυτή τη στιγμή όμως θέλω να ζήσω την εμπειρία μέχρι το τέλος και το καλοκαίρι θα δούμε. Στην απόφαση θα παίξει ρόλο και η κατάσταση που θα επικρατεί τότε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Τι έχεις να πεις σε αυτούς που λένε ότι με την αποχώρηση Χριστοδούλου Γιώτα και Χίπε ο Ολυμπιακός πέταξε λευκή πετσέτα τη φετινή χρονιά στην κατάκτηση των τίτλων;

Γελάω και μόνο που το ακούω. Στη φύση του Έλληνα είναι να θέλει να ρίξει από την κορυφή με όλα τα μέσα του αυτόν που αξίζει να είναι εκεί. Επειδή λοιπόν το ζω από μέσα θα σου πω ότι ο Ολυμπιακός συμπεριφέρεται στο πρόβλημα που προέκυψε στον ελληνικό αθλητισμό ως επαγγελματικό σωματείο. Μας στήριξε και ήταν δίπλα μας, δεν μας χρωστάει Ευρώ παρά το γεγονός ότι τόσους μήνες καθόμαστε και δεν παίζουμε. Ο Ολυμπιακός δεν πέταξε λευκή πετσέτα. Κάποιοι άλλοι έχουν πετάξει λευκή πετσέτα και όταν την βρούνε θα είναι αργά. Ο Ολυμπιακός ήταν ρεαλιστής. Αφουγκράστηκε από την πρώτη μέρα τις συνθήκες και αποφάσισε σωστά. Οι αθλήτριες και οι αθλητές του Ολυμπιακού αξίζουν κάτι παραπάνω από την αβεβαιότητα.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φίλους του Ολυμπιακού;

Θέλω να τους ευχαριστήσω για όλη την αγάπη που μου έδειξαν όλη αυτή τη δεκαετία. Θέλω να ξέρουν ότι ο σύλλογος αυτή την δύσκολη εποχή χρειάζεται ακόμη περισσότερο την αγάπη τους. Να είναι εκεί να τον στηρίζουν όσο μπορεί ο καθένας. Εύχομαι το συντομότερο να ξανασυναντηθούμε σε γεμάτα γήπεδα.

Εκτός από την ανιψιά σου και την οικογένειά σου τι άλλο σκέφτεσαι ότι θα σου λείψει στην Τουρκία;

Όλα θα μου λείψουν. Πάνω από όλα η οικογένειά μου, δεν το συζητάω. Δεν είμαι των αλλαγών γενικά στη ζωή μου. Θα μου λείψει η ρουτίνα και η οικειότητα που είχα με τον Ολυμπιακό. Πιστεύω όμως ότι όλοι όσοι είναι δίπλα μου θα συνεχίζουν να με αγαπάνε.

Βλέπω και ξαναβλέπω τη φωτογραφία σου με την Κατερίνα (σ.σ. Γιώτα) από τον άτυχο για εκείνην τελικό Κυπέλλου των Σερρών και πάντα σκέφτομαι την απίστευτη σχέση που έχετε. Και με την Κατερίνα αλλά και με την Αρέτα (σ.σ. Κονόμη)…

Είναι αυτό που σου έλεγα. Σχέσεις ζωής. Με την Αρέτα 9 χρόνια με την Κατερίνα 8. Τι να θυμηθώ από όλα αυτά τα χρόνια… Θα μου λείψει η ρουτίνα των προπονήσεων μαζί τους και η καθημερινή επαφή που έχουμε. Είμαι περήφανη για την Κατερίνα που κατάφερε μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να κυνηγήσει και αυτή στο εξωτερικό τα όνειρά της.

Στα κορίτσια που μένουν πίσω τι θα έλεγες;

Δεν ξέρω τι μπορώ να τους πω ειλικρινά. Υπομονή; Δεν ξέρω αν αρκεί… το μυαλό μου θα είναι σε αυτές. Εύχομαι να ξεκινήσει όσο πιο άμεσα γίνεται το πρωτάθλημα και να το διεκδικήσουν. Βασικά το μόνο που μπορώ να τους πω είναι να προσέχουν την υγεία τους γιατί θα είναι πολύ επικίνδυνο να μπουν στους αγωνιστικούς χώρους και να κληθούν να παίξουν Σάββατο-Τετάρτη-Σάββατο συνεχώς για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Στην πάσα του Ολυμπιακού πλέον είναι η σειρά της Παναγιώτας Ξανθοπούλου να αναδειχθεί. Από την έμπειρη Χριστοδούλου στην πολλά υποσχόμενη αλλά χωρίς πολλές παραστάσεις Ξανθοπούλου;

Οι συνθήκες για την Παναγιώτα δεν είναι ιδανικές. Την πιστεύω όμως πάρα πολύ. Έχει καρδιά και άντερα για να το κάνει. Και θα το κάνει…

Κάνοντας τον δικό σου απολογισμό 10 ετών τι μένει στη Στέλλα; Ποια είναι η πιο δυνατή στιγμή εκτός της κατάκτησης του ευρωπαϊκού στην Τουρκία;

Εντάξει το ευρωπαϊκό πιστεύω ότι παραμένει ο φωτεινός φάρος του τμήματος. Από και ύστερα δεν μπορώ να ξεχάσω τον πρώτο δικό μου κερδισμένο τελικό Κυπέλλου στην Πρέβεζα. Πήγαμε ως αουτσάιντερ και νικήσαμε στον τελικό τον Παναθηναϊκό που ήταν το φαβορί. Ήταν έντονη συναισθηματικά στιγμή γιατί έπαιζα απέναντι στην αδελφή μου την Έλενα. Ήταν πολύ έντονο αυτό το Κύπελλο και χάραξε την πορεία και τη δική μου αλλά και της ομάδας. Φεύγω γεμάτη από τον Ολυμπιακό…

Κλείνοντας τη συνέντευξη να σταθούμε στο κεφάλαιο Εθνική ομάδα. Σας κατηγόρησαν πολλοί για την σκληρή ανακοίνωση που γράψατε. Είπαν ότι παίζετε στα …χαρτιά με το Εθνόσημο. Η άποψη σου;

Η Εθνική ήταν και παραμένει ένα μεγάλο κεφάλαιο για όλες εμάς που την υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια. Παλεύουμε σε καλές και κακές καταστάσεις. Η ανακοίνωση δεν βγήκε για να βγει. Δεν είναι εύκολο να λες ότι δεν μπορώ να κατέβω και να πιέζεις καταστάσεις. Όμως είναι η πραγματικότητα. Πώς να αντιμετωπίσουμε άλλες Εθνικές ομάδες με κορίτσια που θα έχουν παίξει όλο το χρόνο και εμείς καθόμαστε έξι μήνες στον καναπέ; Όποιος πιστεύει ότι μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στο παραπάνω σενάριο ας το καταθέσει. Εμείς λέγαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε να παίξουμε. Αυτό τίποτα παραπάνω. Δεν εκβιάσαμε κανέναν. Τη δουλειά μας θέλουμε να κάνουμε και αυτό είναι όλο.»

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*