Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Χιμένεθ: «Στην ΑΕΚ ο Αραούχο θα τρώει μόνο γιαούρτι με μέλι»

Χιμένεθ: «Στην ΑΕΚ ο Αραούχο θα τρώει μόνο γιαούρτι με μέλι»

Τι δήλωσε ο προπονητής της ΑΕΚ στην Marca.

Για την επιστροφή του στην ΑΕΚ: «Η ΑΕΚ κατέφυγε σε έναν προπονητή που γνωρίζει τον σύλλογο, ώστε να επανέλθει και να παλέψει για την έξοδο στην Ευρώπη, που είναι ο στόχος της. Στην πρώτη μου θητεία ήμουν καλά, αλλά υπήρχαν πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα στον σύλλογο. Μάλιστα, λίγο αφότου έφυγα υποβιβάστηκε στην τρίτη κατηγορία. Στην πρώτη μου χρονιά τερματίσαμε τρίτοι και πήραμε το Κύπελλο, στην δεύτερη πηγαίναμε καλά, ήμασταν πρώτοι, αλλά οι παίκτες ήταν πολλούς μήνες απλήρωτοι και τελικά, συμφωνήσαμε να χωρίσουμε».

Για την Ελλάδα και πόσο έχει επηρεαστεί από την κρίση: «Βλέπω ότι υπάρχουν οικονομικά προβλήματα στην Ελλάδα, οι Έλληνες δεν περνάνε καλά, τους έκαναν περικοπές, πολλούς φόρους, αλλά ας ελπίσουμε ότι όλες οι χώρες που εμπλέκονται σε αυτή την οικονομική κρίση, να σηκώσουν κεφάλι. Ο καθένας να έχει μια αξιοπρεπή δουλειά και η Ελλάδα, στην οποία έχω πολλούς φίλους, να ακολουθήσει τα βήματα της Ισπανίας για να βγει σιγά σιγά από την κρίση».

Για τον Αραούχο και το θέμα με το αλκοτέστ που τον οδήγησε στην έξοδο από τη Λας Πάλας: «Δεν θεωρώ ότι έχω πολύ δύσκολη δουλειά με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Χωρίς να γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί στην Λας Πάλμας, θεωρώ ότι ίσως το περιβάλλον γύρω του, γύρω από έναν νεαρό παιδί, δεν ήταν το ιδανικό. Πρέπει να του δώσουμε να καταλάβει ότι η καριέρα του ποδοσφαιριστή είναι σύντομη και δύσκολη, με διαρκή εμπόδια, πολύ ανταγωνιστική, ανταγωνίζεσαι αντιπάλους και συμπαίκτες και αν δεν είσαι ανταγωνιστικός τότε τελειώνει πολύ σύντομα. Εγώ πιστεύω ότι θα είναι μια καλή ώθηση για εκείνον να έρθει εδώ, γιατί εδώ το ποδόσφαιρο είναι πολύ απαιτητικό, καμία σχέση με την ποιότητα του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά υπάρχει πολύ καλή ποιότητα. Εδώ πρέπει να δίνεις το 100%. Ή είσαι ή δεν είσαι, δεν χωρούν μετριότητες. Θεωρώ ότι θα του κάνει πολύ καλό για να καταλάβει ότι έχει πολλές και καλές αρετές, αλλά ότι πρέπει να δουλέψει για να τις εκμεταλλευτεί και να πάρει το καλύτερο δυνατό, για τον ίδιο και για την ομάδα στην οποία θα αγωνίζεται. Εδώ θα τρώει μόνο γιαούρτι με μέλι, είναι πολύ ωραίο εδώ το γιαούρτι. Δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Το παιδί έκανε λάθος, τον έπιασαν, ήταν υπότροπος, αλλά ο αναμάρτητος, ας ρίξει την πρώτη πέτρα. Αν πιεις δύο ποτήρια κρασί, μπορεί να βρεθείς θετικός και αν είσαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, ο αντίκτυπος είναι μεγαλύτερος. Όποιος σφάλει, βεβαίως, πρέπει να πληρώνει. Δεν χρειάστηκε να του πω τίποτα. Εγώ είμαι προπονητής ποδοσφαίρου και θα απαιτήσω να είναι παραδειγματικός μέσα στο γήπεδο και έξω από αυτό, όπου δεν εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του, αλλά και έναν ολόκληρο σύλλογο, τους συμπαίκτες του και εμένα. Ξέρει ότι έκανε λάθος και θέλει να το διορθώσει και εγώ θα του δώσω την ευκαιρία για να το κάνει».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*