Home / Ομάδες / Χεζόνια, μια «βόμβα» άλλης εποχής, σε… λάθος εποχή για τον Παναθηναϊκό

Χεζόνια, μια «βόμβα» άλλης εποχής, σε… λάθος εποχή για τον Παναθηναϊκό

Η απόκτηση του Μάριο Χεζόνια από τον Παναθηναϊκό απέδειξε πως ακόμη και σε εποχές ισχνών αγελάδων, είναι εφικτό να γίνουν μεγάλες κινήσεις. Δεν θέλει πάντα πολύ χρήμα, αλλά σίγουρα πολύ κόπο και τρόπο για να τα καταφέρεις και στο «τριφύλλι» απέδειξαν πως μπορούν και πως η… πράσινη μπογιά περνά ακόμη.

Χωρίς το μεγάλο πορτοφόλι του αποστασιοποιημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου πλέον, χωρίς φιλοδοξίες στην Ευρωλίγκα, αλλά με έξυπνη προσέγγιση σε έναν παίκτη που έχει ερωτευτεί εξ αποστάσεως εδώ και χρόνια τον Παναθηναϊκό, κατόρθωσαν να κάνουν μια σπουδαία κίνηση. Η οξυδέρκεια του Νίκου Παππά, οι διασυνδέσεις ανθρώπων με γνωριμίες στο εμπορικό κομμάτι για να αναζητηθούν πόροι ώστε να επιτευχθεί το deal, αλλά και το «ψηστήρι» εμβληματικών μορφών όπως του Διαμαντίδη και του Αλβέρτη έκαναν δυνατή μια κίνηση που θυμίζει άλλες εποχές, από τα 90’s μέχρι το 2010, όταν ο Παναθηναϊκός με όπλο τα χρήματα και τις φιλοδοξίες του δεν δυσκολευόταν να πείσει κανέναν παίκτη να ενταχθεί στην οικογένειά του. Πλέον το μπάτζετ δεν υπάρχει, ούτε οι φιλοδοξίες, αλλά το brand name και ο τρόπος παραμένουν, με τον Παναθηναϊκό να εξακολουθεί να αποτελεί ελκυστικό προορισμό.

Για την ποιότητα του Μάριο Χεζόνια… ούτε λόγος. Μπορεί στο ΝΒΑ να μην δικαίωσε ποτέ τις προσδοκίες, αλλά για την Ευρώπη το ταλέντο και το συνολικό «πακέτο» του περισσεύουν. Η αθλητικότητά του ξεχώριζε και στο ΝΒΑ, οπότε στα μέρη μας θα «φωνάζει» ακόμη περισσότερο, ενώ η ικανότητά του στο σουτ και στο ανοιχτό γήπεδο τον καθιστούν πολυτέλεια για οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρωλίγκα. Μπορεί να δώσει λύσεις από το «2» μέχρι και το «4», να προσφέρει σκορ αλλά και πολύτιμες υπηρεσίες στην άμυνα που είναι μια από τις υποτιμημένες αρετές του. Αν συγκρατήσει και το κάποιες φορές εκρηκτικό ταμπεραμέντο του μπορεί να απογειώσει τον Παναθηναϊκό, έστω κι αν η θέση που αγωνίζεται δεν είναι αυτή στην οποία «πονά» περισσότερο η ομάδα.

Το μόνο κακό για τον Παναθηναϊκό είναι πως η μεταγραφή αυτή έρχεται σε… λάθος εποχή (που τραγουδά και ο Πέτρος Γαϊτάνος), με την ομάδα πρακτικά αποκλεισμένη και μακριά από τα playoffs της Ευρωλίγκας, αλλά ακόμη περισσότερο με τον κόσμο της λόγω πανδημίας μακριά από το ΟΑΚΑ. Παναθηναϊκός και Χεζόνια δεν θα… ζήσουν στο μέγιστο τη συνεργασία τους. Υπό ιδανικές συνθήκες ο Κροάτης θα μπορούσε ερχόμενος νωρίτερα να αλλάξει τις ισορροπίες στην Ευρωλίγκα και να βοηθήσει την ομάδα να διεκδικήσει θέση στην οκτάδα ξεσηκώνοντας 18.000 θεατές σε κάθε του εμφάνιση. Τώρα όμως, ο κόσμος δεν θα μπορέσει να τον απολαύσει από κοντά, αλλά και ο ίδιος να βιώσει αυτό που θαυμάζει εδώ και χρόνια εξ αποστάσεως, το κατάμεστο ΟΑΚΑ. Πέρα, δε, από το αγωνιστικό κομμάτι, η ΚΑΕ δεν θα μπορέσει να κεφαλαιοποιήσει στο μέγιστο έναν τέτοιο πόλο έλξης, που θα έκοβε… μόνος του χιλιάδες εισιτήρια και θα έφερνε ρευστό που κάθε άλλο αχρείαστο είναι για τα ταμεία της.

Όλα αυτά μπορεί να αλλάξουν, αν η πανδημία… ξεκουμπιστεί από τις ζωές μας μέχρι την επόμενη σεζόν, αλλά και αν η Μπαρτσελόνα (που ορίζει τη μοίρα του όσο είναι στην Ευρώπη) δεν φέρει αντίρρηση στην παραμονή του για έναν ακόμη χρόνο στην Ελλάδα. Αντιλαμβάνεται κανείς πως το πράγμα δεν είναι στο χέρι του Παναθηναϊκού. Σε κάθε περίπτωση, ουδείς μπορεί να στερήσει στους φίλους της ομάδας το δικαίωμα να απολαύσουν με τα πράσινα αυτόν τον σπουδαίο παίκτη που έγινε… ένας από αυτούς, χωρίς να έχει κανέναν πρακτικό «(συν)δεσμο» με την ομάδα. Ακόμη και εξ αποστάσεως, έστω και για ένα σκάρτο τρίμηνο, αυτή η συνύπαρξη που έμοιαζε να είναι πεπρωμένο τους, μπορεί να γίνει αξέχαστη και για τις δύο πλευρές.

*Την Κυριακή τα λέμε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, 12:00-14:00, παρέα με τον Παναγιώτη Κεφαλά. Κουβέντα με πολύ μπάσκετ, ρεπορτάζ, ενδιαφέροντες καλεσμένους, κουιζάκια. Όσοι πιστοί της πορτοκαλί, κοπιάστε στην παρέα μας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*