Home / Άλλα Σπόρ / Χάνει οριστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ο Γκιώνης, μένει εκτός δυόμιση μήνες

Χάνει οριστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα πινγκ πονγκ ο Γκιώνης, μένει εκτός δυόμιση μήνες

Από τη στιγμή που υποτροπίασε το πόδι του Παναγιώτη Γκιώνη στους πρόσφατους αγώνες με την ομάδα του, την πολωνική Μπογκόρια για το Τσάμπιονς Λιγκ, ο κορυφαίος αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης χάνει οριστικά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων, που αρχίζει την προσεχή Τρίτη στο Χιούστον κι επιπλέον αναγκάζεται να μείνει εκτός αγώνων για δυόμιση μήνες τουλάχιστον.

Ο Γκιώνης θα πάει συντηρητικά αυτό το διάστημα, ακολουθώντας δυνατή φαρμακευτική αγωγή και πρόγραμμα θεραπείας, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χρειαστεί χειρουργική επέμβαση για ν’ αντιμετωπιστεί δραστικά το πρόβλημα.

Την ελληνική αποστολή για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα συγκροτούν τελικά μόνο ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Κατερίνα Τόλιου. Θα ήταν μικρή, έτσι κι αλλιώς, η αποστολή, διότι υπάρχει όριο των 128 αθλητών και ισάριθμων αθλητριών στη διοργάνωση και οι συμμετοχές βγαίνουν κυρίως από τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης.

Ο Γκιώνης γύρισε από την Πολωνία την περασμένη Δευτέρα και αμέσως έμεινε εκτός προπονήσεων. Το πόδι του πρήστηκε, έκανε πάλι φλεγμονή και τον δυσκολεύει ακόμη και στο περπάτημα. Τον παρακολούθησε επιτελείο γιατρών και κατέληξε στην ισχυρή σύσταση να μείνει ο αθλητής εκτός αγώνων μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του ενός μήνα που είχε ξεκουραστεί μετά τις 20 Σεπτεμβρίου και το Ευρωπαϊκό Τοπ 16 της Θεσσαλονίκης.

Ύστερα από κάποιες εβδομάδες ίσως μπορεί ν’ αρχίσει προπονήσεις με μικρή διάρκεια και χαμηλό ρυθμό, όμως σίγουρα δεν γίνεται ν’ αγωνιστεί ξανά πριν από τον Ιανουάριο του 2022.

Ο 41χρονος αμυντικός ακολουθεί έντονη φαρμακευτική αγωγή για να φύγουν η φλεγμονή και ο πόνος. Κάνει και θεραπείες, κάτι που είχε πάει πολύ καλά τον Οκτώβριο, όμως με την πίεση των αγώνων η κατάσταση οξύνθηκε. Ο τένοντας δεν έχει πειραχτεί, ωστόσο κόκκαλο στον αχίλλειο εμφανίζει εκφυλιστική εικόνα και με την τριβή δημιουργεί το πρόβλημα. Αν δεν υποχωρήσει, η χειρουργική επέμβαση είναι η έσχατη λύση.

Ο Γκιώνης τόνισε ότι με τα σημερινά δεδομένα το χειρουργείο θα χρειαστεί ένα τρίμηνο για την αποκατάσταση και μπορεί να το κάνει στο τέλος της σεζόν τον ερχόμενο Μάιο.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη βδομάδα ίσως αρχίσει και την ενδυνάμωση, τον Δεκέμβριο δειλά κάποιες εντελώς χαλαρές προπονήσεις και πάντα με τις οδηγίες των γιατρών, θα ελπίζει να δει αισθητή βελτίωση μήπως επανέλθει σε αγωνιστική δράση στο νέο έτος.

Μετά από πολλά χρόνια, χάνει ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, όπως πρόσφατα έχασε και το Ευρωπαϊκό ομαδικού για τον ίδιο τραυματισμό. Αν πήγαινε στο Χιούστον, τότε θ’ αγωνιζόταν και στο διπλό με τον Σγουρόπουλο.

Εν τέλει, η Ελλάδα δεν θα πάρει μέρος στα αγωνίσματα του διπλού ούτε με τον σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης U21, ούτε με την Τόλιου.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*