Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / ΑΕΚ / Υπόθεση «εκλογές Ενώσεων»: «Ζήτησα συγγνώμη που ενέπλεξα την ΑΕΚ»!

Υπόθεση «εκλογές Ενώσεων»: «Ζήτησα συγγνώμη που ενέπλεξα την ΑΕΚ»!

Με καταγγελλόμενα περιστατικά που έλαβαν χώρα στην ΕΠΣ Φθιώτιδας, καθώς και στις εκλογές της ΕΠΣ Αχαΐας, ασχολήθηκε την Πέμπτη (10/6) η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η οποία εδώ και δύο εβδομάδες δικάζει την γνωστή υπόθεση των φερόμενων ως αθέμιτων παρεμβάσεων σε εκλογές Ενώσεων, με κατηγορούμενους την ΠΑΕ ΑΕΚ και τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Άγγελο Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστα Ντάσιο (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκο Αυλωνίτη (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας).

Οι καταθέσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ και πάλι δεν έλειψαν ατάκες που έκαναν αίσθηση στο δικαστήριο και σε όσους παρακολουθούν την δίκη.

«Ήμουν και είμαι ΑΕΚτζής, ο Κονταρός είναι φίλος μου»!

Για την ΕΠΣ Αχαΐας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρός της, Δημήτρης Μπαλαφούτης, που καθαιρέθηκε το 2016 και εν συνεχεία ηττήθηκε στις εκλογές.

Διαβάστε τι είπε:

«Έγινε μια προσπάθεια από τον Άγγελο Δανιήλ να καθαιρεθώ από πρόεδρος. Έχασα την πλειοψηφία και έγινε αναδιάρθρωση του Δ.Σ. Έφυγαν τρία μέλη από την παράταξή μου και πήγαν στην άλλη. Προσέφυγα στη δικαιοσύνη, κέρδισα προσωρινή διαταγή αλλά μετά έχασα τα ασφαλιστικά μέτρα.

Δεχόμουν απειλές για τη ζωή μου. Φοβερό μπούλινγκ. Με έπαιρναν και μου έλεγαν: “θα σε βρούνε κομμάτια μαζί με το γιο σου στο χαντάκι”. Δεν μπορώ να πω ποιος μου το είπε. Για τη δική μου ασφάλεια. Το θέμα ήταν οι εκλογές της ΕΠΟ το 2016, να μην πάω να ψηφίσω εγώ. Ανεβλήθησαν τελικά αυτές οι εκλογές γιατί μπήκε στην ΕΠΟ η Προσωρινή Διοικούσα του Δρόσου.

Το παιδί ενός συμβούλου από αυτούς που άλλαξαν στρατόπεδο, του Κουλούρη, έπαιξε μετά για ένα χρόνο στην ΑΕΚ. Μόνο αυτό ξέρω ότι έγινε μετά τα γεγονότα αυτά. Δεν σημαίνει τίποτα αυτό, απλώς το αναφέρω.

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος με έπαιρνε πολλά τηλέφωνα. Ήταν με έντονο τρόπο, αλλά δεν με απείλησε ποτέ. Του απαντούσα κι εγώ με έντονο τρόπο. Δεν μπορώ να συνδέσω τις απειλές με τον Μελισσανίδη ή την ΑΕΚ από τη στιγμή που δεν το ξέρω.

Ο Παπαδόπουλος βοηθούσε την αντίπαλη παράταξη. Δεν ξέρω αν το έκανε με παράνομους τρόπους. Στις εκλογές είχαν φέρει μπράβους οι άλλοι, έτσι είχα πάρει κι εγώ.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Εσείς που τους βρήκατε τους μπράβους;

-Τους βρήκα, παντού κυκλοφορούν.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι εννοείται παντού κυκλοφορούν; Δηλαδή αν βγω εγώ τώρα έξω και ψάξω για μπράβους, θα βρω;

-Άνθρωποι για ασφάλεια είναι. Παντού υπάρχουν.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τα έχετε πει αλλιώς στην κατάθεσή σας πάντως.

-Προσπαθούσα να βρω τις κατάλληλες λέξεις, έψαχνα να βρω μια κουβέντα. Μου είπε η γραμματέας κάποια πράγματα. Ήρθα φοβισμένος. Μετά όμως έδωσα και δεύτερη και τρίτη κατάθεση και τα ξεκαθαρίζω.



ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Τι μας λέτε τώρα; Ότι η γραμματέας της Επιτροπής σας τα υπαγόρευε;

-Έψαχνα μια κουβέντα, να βρω τις σωστές λέξεις. Ήμουν πολύ φοβισμένος σας είπα όταν κατέθεσα. Γι’ αυτό και έστειλα και ορθή επανάληψη!



ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (δικηγόρος Δανιήλ, Ντάσιου): Το ότι τρεις σύμβουλοι άλλαξαν στάση, είναι παράνομο;

-Το θεωρώ αντιδεοντολογικό.



ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Πόσες φορές μιλήσατε με τον κ. Κούγια πριν καταθέσετε στον κύριο ερευνητή;

-Ποτέ. Δεν είχα μιλήσει. Μίλησα το 2017, στις εκλογές στην Πάτρα. Του είχα πει αυτά που γινόντουσαν, για τις απειλές που δεχόμουν.



ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Τα σάιτ γράφανε ότι ήσασταν στο σύστημα του Ολυμπιακού. Ήσασταν;

-Δεν καταλαβαίνω το σύστημα του Ολυμπιακού ποιο είναι.



ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Με τον κ. Μανώλη Κονταρό είστε φίλοι;

-Ναι είμαστε φίλοι, τον γνώρισα από τον γιο μου. Έχουμε οικογενειακή φιλία. Εγώ και ο γιος μου ήμασταν και είμαστε ΑΕΚτζήδες!



ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Είναι μεμπτό ότι ο γιος του κ. Κουλούρη έπαιξε στην ΑΕΚ;

-Όχι, δεν είπα κάτι τέτοιο.



ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ο κ. Δανιήλ σας απείλησε ποτέ;

-Μπορεί να έχουμε ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες, αλλά γνωριζόμαστε πολλά χρόνια. Μόνο ποδοσφαιρική είναι η αντιπαλότητα. Ο κ. Ντάσιος από την άλλη έχει ένα ελάττωμα: Μιλάει πολύ και δεν ελέγχει αυτά που λέει.



ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ: Ποιο ήταν το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΠΣ Αχαΐας κ. Μπαλαφούτη;

-64-44 υπέρ του Δανιήλ. Ήταν καθαρό το αποτέλεσμα.

«Ζήτησα συγγνώμη από τον Μελισσανίδη που ενέπλεξα την ΑΕΚ»

Για την υπόθεση που αφορά την ΕΠΣ Φθιώτιδας, πρώτος μάρτυρας κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης, Κωνσταντίνος Σακελλάρης.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σακελλάρης ανέφερε τα εξής:

«Δεν είναι περίπτωση εκλογών η δική μας. Καμία απολύτως σχέση με εκλογές. Ήταν στο πλαίσιο ενός διοικητικού συμβουλίου. Εγώ τον Σεπτέμβρη του 2017 ανέλαβα πρόεδρος και υπήρχε αντιπαλότητα με τον Κορδολαίμη, τον σημερινό πρόεδρο.

Είχα μια έντονη αντιπαράθεση με τον κ. Παπαδόπουλο στον τελικό του Κυπέλλου τον Μάιο του 2018. Η διένεξή μας είχε καθαρά οπαδικό χαρακτήρα. Εκείνος είναι ΑΕΚ, εγώ είμαι ΠΑΟΚ. Πριν κανά εξάμηνο όμως βρεθήκαμε και δώσαμε αμοιβαίες εξηγήσεις, γιατί υπήρχαν μηνύσεις. Βριστήκαμε τότε, μου έκανε χειρονομίες, αντέδρασα κλπ. Στον επόμενο τελικό Κυπέλλου, αλλά και σε ματς της Εθνικής, είχαμε πάλι αντιπαράθεση.

Η μήνυση που κατέθεσα ήταν γιατί με πήρε τηλέφωνο και με έβρισε. Στο τηλέφωνο μου είπε ότι ήταν ο Παπαδόπουλος. Ξέρω ότι ο Κορδολαίμης του έλεγε ότι εγώ είμαι από πίσω από δημοσιεύματα εναντίον του κλπ.

Μετά από το Δ.Σ. που σας λέω που ανέλαβα πρόεδρος, ζήτησαν πάλι αναδιάρθρωση του συμβουλίου. Έριχναν λάδι στη φωτιά και χρησιμοποιούσαν την κόντρα μου με τον Παπαδόπουλο.

Ο Παπαδόπουλος ήρθε σε εκείνο το Δ.Σ. γιατί του είπε ο Κορδολαίμης ότι εγώ θα έθετα θέμα παραπομπής της ΑΕΚ και της Λαμίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Για να πάρει τα πρακτικά του Δ.Σ., για να αμυνθεί, για να ακούσει. Η συμπεριφορά του δεν ήταν αρμόζουσα. Αλλά αν δείτε το βίντεο, πήγαινε στον πρόεδρο και του έλεγε εκείνος κάτι στο αυτί, συνέχεια. Οι άλλοι του τα λέγανε. Ο Κορδολαίμης είχε την παραβατική συμπεριφορά και θεωρώ ότι είχε φέρει και μπράβους.

Η ΑΕΚ δεν έχει καμία σχέση με την όλη διαδικασία. Είχα κάνει μια ατυχή δήλωση. Είχα δώσει μια συνέντευξη και είχα πει ότι από πίσω είναι η ΑΕΚ, αλλά έτσι έλεγε η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και είπα και μια κουβέντα παραπάνω.

Δεν δέχτηκα απειλή από τον Παπαδόπουλο. Με πήρε πράγματι και ο Μελισσανίδης, δώσαμε αμοιβαίες εξηγήσεις, του ζήτησα συγνώμη που ενέπλεξα την ΑΕΚ και κλείσαμε το τηλέφωνο ευγενικά. Ήταν πολύ ευγενής συνομιλία.

Μου είχαν αλλάξει το μυαλό και ήμουν σίγουρος ότι ο Παπαδόπουλος εκπροσωπούσε την ΑΕΚ. Και έκανα λάθος. Στο Δ.Σ. πιστεύω ότι ήρθε γιατί νόμιζε ότι θα θέσω θέμα παραπομπής του ίδιου, της ΑΕΚ και της Λαμίας στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Τα συμβούλιά μας είναι ανοιχτά, δημόσια, μπορεί να έρθει όποιος θέλει. Το αναφέρει και το καταστατικό μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Στο υπόμνημά σας λέτε άλλα.

-Δεν έχω πει άλλα στον κ. Αθανασίου.



ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ (δικηγόρος Παπαδόπουλου): Κυρία πρόεδρε, ούτε το όνομα Παπαδόπουλος δεν αναφέρει στο υπόμνημα.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ναι αλλά τον φωτογραφίζει.

ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ: Ο Παπαδόπουλος νόμιζε ότι εγώ έλεγα γι’ αυτόν, ότι έγραφα στο facebook και στο διαδίκτυο εναντίον του. Θεωρούσε ότι προέρχονταν από εμένα, αλλά του είπα ότι δεν ήταν δικά μου δημοσιεύματα. Ανώνυμα δημοσιεύματα ήταν που προκαλούσαν προβλήματα και αντιπαραθέσεις.

Επίσης για την ΕΠΣ Φθιώτιδας, κατέθεσε ο Ιωάννης Διαμαντής, που είπε πως «δεν υπήρξε κάποια ακραία συμπεριφορά σε εκείνο το Δ.Σ. Πιστεύω ότι ο λόγος της όξυνσης ήταν η πρόταση μομφής επτά μελών για τον κ. Σακελλάρη», ενώ άλλος εκπρόσωπος σωματείου της Φθιώτιδας, ο Γιώργος Ντζιαβίδας, κατέθεσε: «Ήμουν παρών σε εκείνο το Δ.Σ. της Ένωσης, είχα πάει από περιέργεια. Υπήρξε ένταση αρκετή. Η συζήτηση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο και σηκώθηκα και έφυγα. Δεν τον ξέρω τον κ. Παπαδόπουλο, πρώτη φορά άκουσα το όνομά του όταν ήταν εκεί».

Η ακροαματική διαδικασία στην Επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεχιστεί την προσεχή Δευτέρα το απόγευμα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*