Home / Tennis / Τσιτσιπάς: «Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου – Ανυπομονώ για τον ημιτελικό»

Τσιτσιπάς: «Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου – Ανυπομονώ για τον ημιτελικό»

Για τον τρόπο παιχνιδιού στο Αυστραλιανό Open, για τη νίκη του κόντρα στον Γίρι Λεχέτσκα, αλλά και για το γεγονός πως ανυπομονεί για τον ημιτελικό κόντρα στον Κάρεν Κατσάνοφ, μίλησε στη συνέντευξη Τύπου, ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την εμπειρία που έχει αποκτήσει στα Grand Slam και για το αν αυτή μπορεί να είναι η χρονιά του: «Αισθάνομαι υπέροχα με το τένις μου. Δεν νομίζω να έχω αισθανθεί έτσι εδώ και πολύ καιρό. Σίγουρα θα έλεγα ναι σε αυτό. Το έχω ξαναπεί, είμαι διαφορετικός παίκτης, παίζω διαφορετικά. Η νοοτροπία μου είναι διαφορετική. Όταν είμαι στο court δεν σκέφτομαι τίποτα αρνητικό, για να είμαι ειλικρινής. Βγαίνω απλά εκεί έξω και κάνω το παιχνίδι μου».

Για τον ημιτελικό κόντρα στον Κάρεν Κατσάνοφ: «Ανυπομονώ για αυτό το ματς, είναι υπέροχο που είμαι ξανά στα ημιτελικά. Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο που παίζω μέχρι τώρα και επιδιώκω περισσότερα, καλύτερα. Θέλω να ζήσω μαγικές εμπειρίες εδώ στην Αυστραλία».

Για τη συνεργασία του με τον Μαρκ Φιλιππούση: «Ο λόγος που ο Μαρκ είναι μέρος της ομάδας είναι η δυναμική. Δεν έχει υπάρξει κάποια τριβή, πηγαίνει καλά. Όλοι μας τα πάμε καλά, καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχουν παρεξηγήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε σύγκρουση. Το απολαμβάνω από το 2022. Είναι καλό να είναι δίπλα στον πατέρα μου, που μπορεί να του δίνει συμβουλές, να τον βοηθάει και να βοηθάει κι εμένα. Ελπίζω κι εγώ να τον βοηθήσω με εμπειρίες».

Για το τι είναι αυτό που τον έχει πάει στο επόμενο επίπεδο; «Η νοοτροπία. Ξεκάθαρα η νοοτροπία. Τίποτα άλλο».

Για το πώς αισθάνεται από άποψη ενέργειας, συγκριτικά και με το Roland Garros του 2021: «Αισθάνομαι υπέροχα. Παίζω καλό τένις και πέρα από τη νοοτροπία, είναι και η οπτική των πραγμάτων. Από τη μια, μπορεί να είσαι εξαντλημένος μετά από κάθε παιχνίδι σου. Καθετί που προσπαθείς να κάνεις, να χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Και υπάρχει και η άλλη εκδοχή, που κάνεις τη δουλειά σου, αλλά το απολαμβάνεις τόσο πού που δε σε νοιάζει αν είναι εξαντλητικό ή όχι. Ανανεώνεσαι κάθε φορά.

Νομίζω ότι σε αυτό κατευθύνομαι ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Είμαι χαρούμενος όταν βγαίνω στο court, χαρούμενος που παίζω. Είμαι χαρούμενος που βγάζω ωραία χτυπήματα. Είναι η όλη δυναμική που με έχει κάνει πεινασμένο και μου έχει δημιουργήσει την επιθυμία να παίζω τένις και να θέλω να πετύχω νέα πράγματα».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*