Home / Άλλα Σπόρ / Τρεις πρωτιές και στα ατομικά αγωνίσματα για την Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά πινγκ πονγκ της Κύπρου

Τρεις πρωτιές και στα ατομικά αγωνίσματα για την Ελλάδα στο διεθνές τουρνουά πινγκ πονγκ της Κύπρου

Στο διεθνές τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Λευκωσία και έγινε πτο πολυπροπονητήριο «Ευάγγελος Φλωράκης» και αυτή τη χρονιά αφορούσε αθλητές και αθλήτριες έως 21 ετών, η Ελλάδα κατέκτησε τρία ακόμα χρυσά μετάλλια στα ατομικά αγωνίσματα και τα πρόσθεσε στα δύο της περασμένης Παρασκευής στο ομαδικό. Στο απλό ανδρών Κ21, αναδείχτηκε νικητής ο 20χρονος Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης. Στο απλό γυναικών Κ21, πρώτευσε η 16χρονη Στέλλα Τζαρίδου.

Στο διπλό ανδρών Κ21, ο Χατζηλυγερούδης πήρε δεύτερο χρυσό μετάλλιο με συμπαίκτη τον 17χρονο Αλέξανδρο Μαδέση. Φυσικά, ήρθαν και μετάλλια διαφορετικού χρώματος και θυμίζουμε ότι, πλην της Ελλάδας και της Κύπρου, είχαν, επίσης, αθλητές η Ρουμανία και ο Λίβανος.

Το τουρνουά διοργάνωσε η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και το αφιέρωσε στη μνήμη του επί σειρά ετών προέδρου της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Χρήστου Χριστοδουλάτου, ο οποίος «έφυγε» από κοντά μας στα μέσα Νοεμβρίου.

Η ΠΟΕΠΑ ενημέρωσε την ΕΦΟΕπΑ και για τα τελικά αποτελέσματα των αγώνων στα ατομικά:

Στους άνδρες ήταν απόλυτη η κυριαρχία της Ελλάδας, καθώς, μετά το ομαδικό, πήρε την πρωτιά σε απλό και διπλό. Ο Χατζηλυγερούδης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο απλό 21, νικώντας στον τελικό με 4-1 σετ τον Κύπριο Ηλία Σιαρπέ. Το χάλκινο μετάλλιο πήρε ο Λιβανέζος Σουντεντίν Ελ Χαμπάς.

Στο διπλό Κ21, Μαδέσης και Χατζηλυγερούδης έδειξαν ότι είχαν τον πρώτο λόγο. Στον τελικό, κατέβαλαν τους Λιβανέζους Μάλεκ Χμπιμπ Χασάν/Σουντεντίν Ελ Χαμπάς και σήκωσαν το κύπελλο. Την τρίτη θέση πήραν οι Ελία Σαρμπέλ/Στυλιανός Γεωργίου από την Κύπρο Α.

«Δύο στα τρία» είχαν τα γαλανόλευκα χρώματα στις γυναίκες. Στο απλό Κ21 πήρε το χρυσό μετάλλιο η Στέλλα Τζαρίδου. Στον συναρπαστικό τελικό επικράτησε της πρωταθλήτριας Κύπρου στις νεάνιδες, Φωτεινής Μελετιέ, με 4-3 σετ. Πέτυχε, μάλιστα, τρομερή ανατροπή από 0-3 πίσω. Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσε στο στήθος της η Λεμονιά Γκαϊντατζή. Από την κατηγορία νεανίδων είναι και τα τρία κορίτσια που έφτασαν στα μετάλλια.

Στο απλό προέκυψαν και ελληνικές «μονομαχίες». Στους άνδρες, Χατζηλυγερούδης και Μαδέσης αναμετρήθηκαν στην οκτάδα και νίκησε ο πρώτος με 4-2 σετ (τέθηκαν αντίπαλοι άμεσα στο ταμπλό, γιατί νωρίτερα ο Μαδέσης είχε προκριθεί ως δεύτερος από τον όμιλό του με ήττα από αθλητή του Λιβάνου).

Στις γυναίκες, έγινε εξαιρετικός ημιτελικός ανάμεσα στην Τζαρίδου και την Γκαϊντατζή. Η δεύτερη προηγήθηκε με 3-1 σετ, αλλά στο τέλος επικράτησε η Τζαρίδου με 4-3.

Τέλος, στο διπλό γυναικών Κ21 πρώτευσαν οι Γεωργία Αβραάμ/Φωτεινή Μελετιέ από την Κύπρο Α (αθλήτριες, που συνεργάζονται και με ελληνικά σωματεία, το Πέρα και την ΑΕΚ αντίστοιχα). Η Στέλλα Τζαρίδου και η Λεμονιά Γκαϊντατζή κάμφθηκαν στον τελικό και πήραν τη δεύτερη θέση. Και ακολούθησαν οι Ρουμάνες Μαρία-Βικτορία Βλαντ/Ραΐσσα-Ανεμόνα Ραϊλεάνου.

Το σύστημα διεξαγωγής στο απλό περιελάμβανε ομίλους και ταμπλό, ενώ στο διπλό έγιναν από την αρχή «νοκ άουτ» παιχνίδια.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*