Home / Άλλα Σπόρ / Τρανς κολυμβητής που γίνεται άνδρας νίκησε τρανς κολυμβήτρια που έκανε μετάβαση σε γυναίκα

Τρανς κολυμβητής που γίνεται άνδρας νίκησε τρανς κολυμβήτρια που έκανε μετάβαση σε γυναίκα

Ένας ιδιαίτερος αγώνας κολύμβησης έγινε στις ΗΠΑ. Κι αυτό γιατί συμμετείχαν δύο τρανς νεαροί. Ο Άιζακ Χένιγκ, που αποφάσισε να αλλάξει φύλο και να γίνει άνδρας, επικράτησε της Λία Τόμας, που πρόσφατα έκανε τη μετάβαση σε γυναικείο σώμα, τόσο στα 100 όσο και στα 400 μέτρα ελεύθερης κολύμβησης.

Ο 20χρονος Χένιγκ, που συμμετείχε με την ομάδα γυναικών του Dartmouth & Yale γιατί ακόμη δεν έχει αρχίσει θεραπεία με χορήγηση τεστοστερόνης (έχει ήδη κάνει αφαίρεση στα στήθη του), έκανε ρεκόρ γυναικών και στα 50 μέτρα κολύμβησης. Αντίθετα, η 22χρονη Τόμας από το κολέγιο της Πενσυλβάνια εδώ και λίγους μήνες συμμετέχει κανονικά σε αγώνες γυναικών, παρότι υπάρχουν σοβαρές ενστάσεις από αντιπάλους που θεωρούν πως αντιμετωπίζουν έναν… άντρα (με τις ανάλογες αθλητικές επιδόσεις) μέσα στην πισίνα.

Τρανς κολυμβητής νίκησε τρανς κολυμβήτρια

Ο αγώνας με τη συμμετοχή των δύο τρανς προκάλεσε πολλές αντιδράσεις για τα δικαιώματα που έχουν οι τρανς να ανταγωνίζονται τα άλλα φύλα. «Το NCAA πρέπει να κάνει κάτι γι’ αυτό. Θα πρέπει να μπει η επιστήμη στη συζήτηση. Ένας άνδρας μόλις έσπασε ρεκόρ σε κατηγορία γυναικών», ανέφερε ένας γονιός που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*