Home / Βόλεϊ / Το σηκώνει ο Ολυμπιακός, για την τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ

Το σηκώνει ο Ολυμπιακός, για την τρίτη θέση ο ΠΑΟΚ

H ώρα της στέψης έφτασε για τον Ολυμπιακό, καθώς ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική της β΄φάσης, θα κατακτήσει τον 30ο τίτλο πρωταθλήματος στην ιστορία του. (6η αγωνιστική, β΄φάση 1-4, 14/4, 17:00, ΕΡΤ-Sports. Διαιτητές: Φραγκάκης, Γεροθόδωρος).

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από τρεις συνεχόμενες ήττες στους τελευταίους αγώνες της β φάσης αλλά έχουν εξασφαλίσει τον τίτλο και έχουν το μυαλό τους στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς που θα γίνει στη Βέροια το προσεχές σαββατοκύριακο.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα με τον ΠΑΟΚ, θα πραγματοποιηθεί η απονομή του τίτλου του πρωταθλητή, ωστόσο από την Πέμπτη (15/4) η προσοχή των πειραιωτών θα στραφεί στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ που θα διεξαχθεί το σαββατοκύριακο στη Βέροια, όπου θα αντιμετωπίσει τον Φοίνικα Σύρου.

Το 7ο για τον Ανδρεάδη

Από το ρόστερ του Ολυμπιακού όλοι οι αθλητές θα πανηγυρίσουν τον πρώτο τίτλο πρωταθλήματος στη Volley League όμως υπάρχουν και τέσσερις που έχουν ξεχωριστή θέση. Ο Ανδρέας Ανδρεάδης θα κατακτήσει τον 7ο τίτλο πρωταθλήματος, ο Δημήτρης Εφραιμίδης τον 4ο τίτλο πρωταθλήματος, ο Κώστας Στιβαχτής τον 3ο τίτλο πρωταθλήματος και ο Δημήτρης Ζήσης τον 2ο τίτλο πρωταθλήματος και μάλιστα δεύτερο συνεχέμενο μετά το πρωτάθλημα που πήρε με τον Παναθηναϊκό το 2020.

Το 3ο για τον Καζάζη

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης που θα βάλει το παλμαρέ του τον τρίτο τίτλο πρωταθλήματος ως προπονητής του Ολυμπιακού μετά το 2013 και το 2014 ενώ έχει και 8 ως αθλητής.

Για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δήλωσε: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος και έχουμε μια διαφορά 9 με 14 βαθμούς από τους αντιπάλους μας. Αυτό σημαίνει ότι όλη τη χρονιά έχουμε κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι για την ομάδα μας, που κατακτάμε το 30ο πρωτάθλημα και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλο τον Ολυμπιακό, τη διοίκηση τους παίκτες και το προπονητικό επιτελείο για αυτή την επιτυχία. Ήταν ο μεγάλος στόχος, τον καταφέραμε τον πετύχαμε και θα έχουμε την ευκαιρία να τον πανηγυρίσουμε την Τετάρτη. Σίγουρα θα προτιμούσαμε αυτό να γίνει μπροστά στον κόσμο μας τον οποίο έχουμε στερηθεί φέτος και μας έχει λείψει πολύ, αλλά είναι μια δύσκολη πραγματικότητα την οποία πρέπει να αποδεχτούμε».

O ΠΑΟΚ προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Φοίνικα ΟΝΕΧ στη Σύρο και μάλιστα με 3-0 σετ αλλά και από το 3-2 σετ επί του Ολυμπιακού στο PAOK Sports Arena. Ανεξάρτητα από την έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου το γοήτρο παίζει σημαντικό ρόλο. Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να κάνει και πρόβα τζενεράλε ενόψει του φάιναλ-4 του Λιγκ Και Νίκος Σαμαράς στη Βέροια το προσεχές σαββατοκύριακο, ενώ ανοικτή είναι ακόμα και η 3η θέση στην τελική κατάταξη.

Για την αναμέτρηση κόντρα στον ΟΣΦΠ, ο Μπραμ Βαν Ντεν Ντρις δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συλλόγου, acpaok.gr: «Είναι το τελευταίο παιχνίδι σε μία σειρά δυνατών παιχνιδιών, τα οποία διεξάγονταν ανά δύο μέρες. Θέλουμε να τερματίσουμε στην καλύτερη δυνατή θέση, έχοντας στο μυαλό μας φυσικά και τους αγώνες του Λιγκ Καπ, στην οποία θέλουμε το τρόπαιο. Στο παιχνίδι του πρωταθλήματος θέλουμε τη νίκη η οποία θα μας τονίσει περαιτέρω την ψυχολογία ενόψει των αγώνων για το Λιγκ Καπ».

Θα είναι το 72ο ντέρμπι μεταξύ των δύο ομάδων από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων. Ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 55-16.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*