Don't Miss
Home / Άλλα Σπόρ / Το «κλειδί» των τίτλων, «Σαφράνοβιτς», επέστρεψε στον ΠΑΟΚ

Το «κλειδί» των τίτλων, «Σαφράνοβιτς», επέστρεψε στον ΠΑΟΚ

Τεράστια προσθήκη στο ρόστερ

Θεσσαλονίκη
Την… ενεργοποίηση της «διπλής βόμβας» αποφάσισαν στον ΠΑΟΚ, καθώς τα στελέχη που οδήγησαν την ομάδα στο πρώτο «νταμπλ» της ιστορίας της, βρίσκονται ξανά στις θέσεις τους. Μετά την επιστροφή Γιάννη Καλμαζίδη στον πάγκο, αλλά και την έλευση του Ερνάντο Γκόμεζ πίσω στην Πυλαία, ήταν η σειρά του Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς να γυρίσει στο «παλατάκι»!

Θυμίζουμε πως ο Ισραηλινός ακραίος αποτέλεσε το «κλειδί» της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος, αλλά και κυπέλλου από τους «ασπρόμαυρους», καθώς οι δουλειές που έκανε στο τάραφλεξ ήταν το «Α και Ω» πριν από τις… εκτελέσεις του Ουρουγουανού Γκόμεζ.

Ετσι, έπειτα από απουσία ενός έτους, ο έμπειρος ακραίος επιστρέφει σε ένα φιλικό περιβάλλον, γνωρίζοντας πολύ καλά τόσο τον ΠΑΟΚ, όσο και το ελληνικό πρωτάθλημα, ερχόμενος να προσφέρει πολύτιμες λύσεις στον τομέα της υποδοχής που είναι και η σπεσιαλιτέ του.

O Σαφράνοβιτς τη σεζόν που μας πέρασε αγωνίστηκε στο πολωνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Γιαστρέμπζκι η οποία τερμάτισε 7η. Ο Ισραηλινός αγωνίστηκε στα 25 από τα 26 παιχνίδια (χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό) με 2,7 σετ ανά παιχνίδι και συνολικά πέτυχε 151 πόντους. Σε 233 σερβίς που επιχείρησε, είχε 9 άσους με ποσοστό στην επίθεση το 43,4% (136/311 επιθέσεις). Τα ποσοστά υποδοχής το ήταν ακόμα καλύτερα, καθώς έφτασε το 46%, εκ των οποίων το 21,6% ήταν άριστες.
Η ανακοίνωση:

«Το ΤΑΠ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την συνεργασία με τον Ισραηλινό ακραίο, ύψους 1,94 μ., Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς.

Ο πολύπειρος αθλητής έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στο γερμανικό, πολωνικό και γαλλικό πρωτάθλημα, είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας με ένα σύντομο πέρασμα από την ΕΑ Πατρών και ήταν μέλος της ομάδας του Δικεφάλου, με την οποία κατέκτησε το νταμπλ την περίοδο 2014-15».

Οι ομάδες του Champions League

Στο μεταξύ ιστορικό αναμένεται να είναι το εφετινό Τσάμπιονς Λιγκ του βόλεϊ, καθώς συνολικά 36 ομάδες θα πάρουν μέρος, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ στα χρονικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η CEV έκανε γνωστές τις ομάδες.

Οι 12 ομάδες πήραν το «εισιτήριο» της απευθείας συμμετοχής στον 4ο γύρο με κριτήριο τη θέση τους στην ευρωπαϊκή λίστα, όπως αυτή έχει καταγραφεί με βάση τα αποτελέσματα τους τις σεζόν 2012, 2013 και 2014.

Οι ομάδες αυτές είναι οι εξής: Ζενίτ Καζάν (Ρωσία), Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία), Μοντένα (Ιταλία), Τσιβιτανόβα (Ιταλία), Χάλκανμπακ Άνκαρα (Τουρκία), Ιστανμπούλ BBSK (Τουρκία), Ζάκσα Κόζλε (Πολωνία), Ρσέζοφ (Πολωνία), Μπερλίν Volleys (Γερμανία), Κνακ Ροζελάρε (Βέλγιο), Παρις (Γαλλία) και Κραϊόβα (Ρουμανία).

Από εκεί και πέρα, 24 ομάδες, μεταξύ των οποίων και ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσουν τα υπόλοιπα 8 «εισιτήρια», μέσω του 2ου και 3ου προκριματικού γύρου.

Στην ανακοίνωση της CEV δε γίνεται γνωστό με ποιο τρόπο θα γίνει ο διαχωρισμός των ομάδων όσον αφορά τους δύο προκριματικούς γύρους, στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιουνίου στη Ρώμη κατά τη διάρκεια του γκαλά για το ευρωπαϊκό βόλεϊ.

Οι ομάδες αυτές με τη σειρά που ανακοινώθηκαν από τη CEV είναι:

Μπέλγκοροντ (Ρωσία)
Περούτζια (Ιταλία)
Ισμίρ (Τουρκία)
Σκρα Μπελχάτοφ (Πολωνία)
Φρίντσχαφεν (Γερμανία)
Νόλικο (Βέλγιο)
Άραγκο ντε Σέτε (Γαλλία)
Λίμπερετς (Τσεχία)
ΠΑΟΚ (Ελλάδα)
Ντόμπριχ (Βουλγαρία)
Τιρόλ Ίνσμπουργκ (Αυστρία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Άμρισβιλ (Ελβετία)
ACH Λιουμπλιάνα (Σλοβενία)
Κόκκολα (Φιλανδία)
Μπουβντάνσκα (Μαυροβούνιο)
Γκρόνιγκεν (Ολλανδία)
Στρόιτελ Μινσκ (Λευκορωσία)
Σέλβερ Ταλίν (Εσθονία)
Χάποελ Ματε-Ασερ Ακο (Ισραήλ)
Μλάντοστ (Κροατία)
Ομόνοια Λευκωσίας (Κύπρος)
Γκεντόφτε (Δανία)
Μπέσα PEJA (Κόσοβο)

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*