Home / Sports / Το ενδεικτικό καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2021

Το ενδεικτικό καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης για το 2021

Πριν από λίγο καιρό, η παγκόσμια ομοσπονδία πινγκ πονγκ ανακοίνωσε ότι 3-13 Μαρτίου θα γίνει στην Ντόχα το WTT Middle East Hub με δύο διαδοχικά τοπ τουρνουά, ενώ φυσικά έχει βγάλει το, ενδεικτικό έστω, καλεντάρι της για το νέο έτος. Το θέμα είναι ότι τα πράγματα παραμένουν εντελώς ρευστά, όμως είμαστε στην αρχή της χρονιάς και μπορούμε να δούμε κάποια βασικά σημεία του αγωνιστικού προγράμματος.

Πριν από αυτό, χρειάζεται, βέβαια, η επισήμανση της ITTF ότι «μετά τη νέα πολύ δύσκολη κατάσταση με το ξέσπασμα του COVID-19 σε διάφορα μέρη του κόσμου, παρακολουθούμε στενά όλες τις επερχόμενες αθλητικές εκδηλώσεις. Το καλεντάρι υπόκειται σε αλλαγές που θα μπορούσαν να θεωρηθούν απαραίτητες, ώστε να προστατευτεί η ασφάλεια των αθλητών και άλλων συμμετεχόντων και περαιτέρω ενημερώσεις θα γίνονται, καθώς θα έρχονται σχετικές πληροφορίες».

Στον Ιανουάριο κατ’ αρχάς, δεν αναφέρεται καμία διεθνής διοργάνωση. Πολύ πιθανό να μην μπουν παγκόσμιας εμβέλειας αγώνες ούτε για τον Φεβρουάριο, καθώς το αναβληθέν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2020 ματαιώθηκε, ενώ η πρωτεύουσα του Κατάρ θα οργανώσει το WTT Middle East Hub τον Μάρτιο και όχι από τα τέλη Φεβρουαρίου, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

Για τον τρίτο μήνα του χρόνου έχουν προγραμματιστεί κι άλλοι αγώνες εκτός από το τουρνουά στην Ντόχα και οι σημαντικότεροι είναι το Παγκόσμιο Προοολυμπιακό τουρνουά του απλού. Επίσης, στην Ντόχα και στο διάστημα 16-19 Μαρτίου.

Αγώνες στη Νότια και τη Βόρεια Αμερική έχουν ενταχθεί στο καλεντάρι για τους δύο επόμενους μήνες, ωστόσο υπάρχει και διοργάνωση με ελληνικό ενδιαφέρον. Πρόκειται για το Τοπ 16 της Ευρώπης, το οποίο είναι να διεξαχθεί στις 22-23 Μαΐου στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Για τον Ιούνιο προβλέπεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών. Είναι αυτό που είχε αναβληθεί πέρυσι και θα γίνει στη Βαρσοβία, 22-27/06. Για τον Ιούλιο προγραμματίστηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του 2021. Θα διεξαχθεί στο Ζάγκρεμπ 9-18 του μήνα και θυμίζουμε ότι η αντίστοιχη διοργάνωση του 2020 ακυρώθηκε.

Βέβαια, τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού δεσπόζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες με τους Ιάπωνες να δηλώνουν πάντοτε σίγουροι ότι θα τους πραγματοποιήσουν, παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Από 23 Ιουλίου μέχρι 8 Αυγούστου θα γίνει η κορυφαία αθλητική εκδήλωση και στο καλεντάρι της ITTFθα προστεθούν κάποια στιγμή οι ημερομηνίες για το Ολυμπιακό τουρνουά.

Τον Αύγουστο είναι ν’ ακολουθήσουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες. Για το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αναγράφεται ήδη η ημερομηνία 25 Αυγούστου με 3 Σεπτεμβρίου. Για την Ελλάδα και τους μικρούς σε ηλικία αθλητές έχει σημασία ότι η Γαλλία τοποθέτησε ξανά για φέτος το Eurominichamps, που παραδοσιακά γίνεται στο Σιλτιγχάιμ της Αλσατίας.

Το πανευρωπαϊκού χαρακτήρα τουρνουά παμπαίδων και παγκορασίδων, που ακυρώθηκε το 2020, ορίστηκε τώρα για το τριήμερο 27 με 29 Αυγούστου. Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο Οπεν είναι το μόνο για τις μικρές κατηγορίες, που υπάρχει προς το παρόν στο καλεντάρι της ITTF για το 2021.

Αν όλα κυλήσουν καλά τότε θα έχουμε και δεύτερο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών. Θα είναι αυτό του ομαδικού, που τοποθετήθηκε για το διάστημα 28 Σεπτεμβρίου-3 Οκτωβρίου στο Κλουζ Ναπόκα της Ρουμανίας.

Για τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή διοργάνωση με γενικό ενδιαφέρον και, τέλος, στη σελίδα της στο διαδίκτυο με το πρόγραμμα, η παγκόσμια ομοσπονδία έχει τη σημείωση ότι εκκρεμεί ν’ αποφασίσει και να βάλει τις ημερομηνίες για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων του 2021, που είναι να γίνει στις ΗΠΑ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*