Home / Ομάδες / Το Βέλγιο έβαλε… τετρακίνηση και πέρασε στους «8» του Euro

Το Βέλγιο έβαλε… τετρακίνηση και πέρασε στους «8» του Euro

Νίκησε 4-0 την Ουγγαρία

Αθήνα
Με ηγέτη και σκόρερ τον Εντέν Αζάρ, το Βέλγιο νίκησε στην Τουλούζ 4-0 την Ουγγαρία και προκρίθηκε στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1980, όπου είχε φτάσει ως τον τελικό. Και τώρα στους «8» θα βρει μπροστά του την Ουαλία.

Ο άσος της Τσέλσι ήταν σε όλο το ματς ο κινητήριος μοχλός της ομάδας του, «δημιούργησε» το δεύτερο γκολ του Μπατσουαγί στο 78′, πέτυχε ο ίδιος το τρίτο στο 80′, ενώ το σκορ είχε ανοίξει ο Αλντερβάιρελντ στο 10′ και το έκλεισε ο Καράσκο στο 90′.

Το ματς είχε από την αρχή εξαιρετικό ρυθμό και γρήγορα απέκτησε και σκορ, καθώς στο 10ο λεπτό και σε εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπράιν, ο Αλντερβάιρελντ βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα στο Βέλγιο, που στη συνέχεια ήταν και καλύτερο και πιο δραστήριο, κυνηγώντας κι ένα δεύτερο γκολ.

Το οποίο μάλιστα άγγιξε στο 36′, όταν σε απευθείας φάουλ του Ντε Μπράιν, ο Κίραλι κατάφερε να βρει με τα δάχτυλα τόσο την μπάλα, όσο χρειάστηκε για να πάει στο δοκάρι και όχι στα δίχτυα.

Πάντως και η Ουγγαρία, είχε τις καλές στιγμές, με κορυφαία το εξαιρετικό σουτ του Λόβρεντσιτς στο 40′, που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Με τον Αζάρ να κινεί διαρκώς τα «νήματα», το Βέλγιο συνέχισε να «ψάχνει» το 2ο γκολ και στο β’ ημίχρονο, όμως πλέον και οι Μαγυάροι αναζητούσαν την ισοφάριση, ανέβασαν «στροφές» κι αυτό έδωσε έναν εξαιρερικό ρυθμό στο παιχνίδι. Μάλιστα στο 68′ το διαγώνιο σουτ του Γιούχας ανησύχησε για τα καλά τον Κουρτουά.

Τελικά, η ομάδα του Βίλμοτς «ησύχασε» στο 78′. Δύο λεπτά νωρίτερα ο Μπατσουαγί είχε περάσει ως αλλαγή στο παιχνίδι και παίρνοντας την ασίστ από τον Αζάρ, την έσπρωξε στα δίχτυα. Και στο επόμενο λεπτό ο ηγέτης του Βελγίου ελίχθηκε με ταχύτητα έξω από την περιοχή, σούταρε στη γωνία και ανέβασε τον δείκτη στο 3-0, γνωρίζοντας την αποθέωση.

Στο 90′ ο Καράσκο διαμόρφωσε το τελικό 4-0, ένα σκορ που σίγουρα αναδεικνύει το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα του Βελγίου, αλλά σε κάποιο βαθμό αδικεί την Ουγγαρία, που δεν ήταν τόσο κακή όσο δείχνει η έκταση του αποτελέσματος.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μίλοραντ Μάζιτς (Σερβία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κάνταρ, Λανγκ, Ελεκ, Σάλαϊ – Βερμέλεν, Μπατσουαγί, Φελαϊνί

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Κάνταρ, Τζούτζακ, Νάγκι, Σάλαϊ, Γκέρα (46′ Ελεκ), Λόβρεντσιτς, Πίντερ (75′ Νίκολιτς), Γκούζμιτς, Γιούχας (79′ Μπόντε).

ΒΕΛΓΙΟ (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Ναϊνγκολάν, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Ντε Μπράιν, Λουκάκου (76′ Μπατσουαγί), Αζάρ (81′ Φεϊλανί), Μέρτενς (70′ Καράσκο), Μουνιέ.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*