Home / Άλλα Σπόρ / Την Πέμπτη το «1o Athens Sprint Men’s Gala»

Την Πέμπτη το «1o Athens Sprint Men’s Gala»

Το πρώτο διεθνές μίτινγκ Στίβου «Athens Sprint Men’s Gala» στο «Σταύρος Νιάρχος» την Πέμπτη διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου και είναι υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Καλλιθέας. Πρόκειται για μια νέα διοργάνωση που ευελπιστεί να έχει την ανάλογη συνέχεια και να καθιερωθεί.

Λίγες ημέρες μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου στην Πάτρα, δεν είναι λίγοι οι αθλητές που θα πάρουν θέση εκκίνησης στο στίβο του Κέντρου Πολιτισμού. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ο νικητής στα 100 μέτρα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, Γιάννης Νυφαντόπουλος, ο δεύτερος στην ίδια κούρσα, Κώστας Ζήκος, αλλά και οι νεότεροι Θοδωρής Βροντινός, Σωτήρης Γκαραγκάνης, Γιάννης Βοσκόπουλος και Βασίλης Μυριανθόπουλος.

Από τους ξένους αθλητές, ξεχωρίζει ο Ουκρανός Σέρχιου Σμέλικ με φετινό 20.83 στα 200 μέτρα, ο οποίος θα συμμετάσχει στα 150 μέτρα, αλλά και o Σόλομον Μποκαρί με φετινό 21.15 στα 200 μέτρα. Ο Σιμόν Χάνσεν έχει τρέξει φέτος 10.32, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει.

Στα εμπόδια, ξεχωρίζουν οι Τσεχάρα και Σμετ και μαζί τους θα είναι οι πρωταγωνιστές του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, Μιχάλης Κιάφας, Παύλος Μποΐτσιος, Γιάννης Καμαρινός και Ηλίας Τοτολίδης.

Το πρόγραμμα των αγώνων περιλαμβάνει κούρσα για αθλητές του ΦΣ Καλλιθέας και αθλητές με αναπηρία.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 18:00.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 1ο «Athens Sprint Men’s Gala» εντάσσεται και μια δράση του #BEACTIVE για το 2021, ενώ το “παρών” στη διοργάνωση θα δώσει και η Κέλλυ Λουφάκη!!! Η πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο και Πρέσβειρα του BeActiveHellas, με αφορμή τις παράλληλες δράσεις στο «Athens Sprint Men’s Gala» με τις κούρσες των 200 μέτρων με γονείς-συνοδούς και παιδιά ΑΜΕΑ και των 100 μέτρα με παιδιά ΑΜΕΑ, θα στείλει παντού το μήνυμα της ισότητας και των ίσων ευκαιριών ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και φυσικής κατάστασης.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*