Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Τα… 14 λεπτά του Χασάν στην Ευρώπη και το κλειδί «μαζί με Αραμπί»!

Τα… 14 λεπτά του Χασάν στην Ευρώπη και το κλειδί «μαζί με Αραμπί»!

• Καθημερινό θέμα στα ΜΜΕ στην Αίγυπτο είναι ο Χασάν, καθώς θεωρείται ο Νο 1 σέντερ φορ για το ποδόσφαιρο της χώρας, λόγω γης επιτυχίας του στον Ολυμπιακό, αλλά και προηγουμένως στην Πορτογαλία.

• Κι επειδή κάτι με…έτρωγε, κάθισα και ψάχτηκα λίγο με τα στατιστικά του διεθνή επιθετικού φέτος στον Ολυμπιακό, σε σχέση με την παρουσία του στα Κύπελλα Ευρώπης, γιατί κάτι δεν μου πήγαινε καλά! Και τι είδα; Ο Πέδρο Μαρτίνς τον έβαλε βασικό στο πρώτο φετινό παιχνίδι της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με την Ομόνοια στο Καραϊσκάκη. Κι έκτοτε στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τον χρησιμοποιεί από…πέντε έως 15 λεπτά μάξιμουμ στο καθένα!

• Κατ΄ αρχάς, είναι προφανές ότι ο προπονητής δεν είχε μείνει ευχαριστημένος από την παρουσία του στην αρχική ενδεκάδα, σε εκείνο το 2-0 με τους Κύπριους, με τον Ελ Αραμπί τότε να μπαίνει αλλαγή στο 58’, να παίζει για 17 λεπτά με τον Χασάν σε 4-4-2 και στο τέλος να μένει μόνος του μπροστά ο Μαροκινός (ο Αιγύπτιος είχε αντικατασταθεί στο 75’) και να σκοράρει ο ίδιος ο Αραμπί το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, στο 92.

• Έκτοτε ήταν φανερό ότι ο Μαρτίνς στην Ευρώπη έχει τον Χασάν ως κυνηγό ειδικών αποστολών-να μπαίνει στα τελευταία λεπτά για να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο. Να είναι ίδιος φρέσκος και να είναι κουρασμένη αλλά και αιφνιδιασμένη η αντίπαλη άμυνα. Συνέβη σε συνολικά έξι περιπτώσεις!

ΠΡΩΤΗ. Ολυμπιακός-Μαρσέιγ (1-0), με τον Χασάν να μπαίνει μόλις στο 84’ και να παίζει δίδυμο μπροστά με τον Αραμπί. Αποτέλεσμα; Ο Χασάν να σκοράρει στο 91’ το μοναδικό γκολ του αγώνα!

ΔΕΥΤΕΡΗ. Πόρτο-Ολυμπιακός (2-0), με τον Χασάν να μπαίνει πάλι μόλις στο 84΄(!), με το σκορ στο 1-0, και να παίζει δίδυμο με τον Αραμπί. Αυτή τη φορά, όμως, με το που μπήκε, ο Ολυμπιακός έφαγε (το δεύτερο) γκολ στο 85’, ενώ ο Χασάν αυτή τη φορά στο 87’ είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία για να μειώσει σε 1-2, αφού νικήθηκε στο τετ α τετ από τον γκολκίπερ Μαρκεζίν.

ΤΡΙΤΗ. Σίτι-Ολυμπιακός (3-0), με τον Χασάν να μπαίνει αυτή τη φορά στο 76’, με το σκορ στο 1-0, στη θέση του Ελ Αραμπί. Και την παρουσία του να μην συνδυάζεται με κάτι θετικό, καθώς στο 81’ και στο 90’ η Σίτι σημείωσε άλλα δύο γκολ και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΕΤΑΡΤΗ. Ολυμπιακός-PSV (4-2), με τον Χασάν να μπαίνει στο 80ο λεπτό αντί του Εμβιλά, με το σκορ 3-2, κι ενώ ο Αραμπί είχε βγει έξι λεπτά νωρίτερα. Σε αυτό το μικρό διάστημα που αγωνίστηκε ο Χασάν πρόλαβε και βρέθηκε μέσα σε τέσσερις ευκαιρίες (!), χωρίς πάντως κάποια από αυτές να είναι καθαρή ευκαιρία για γκολ, και χωρίς ωστόσο να αξιοποιήσει καμία. Η παρουσία του πάντως ήταν θετική κι ο Ολυμπιακός μπόρεσε και σημείωσε και τέταρτο γκολ στο 82’ με τον Μασούρα.

ΠΕΜΠΤΗ. PSV-Ολυμπιακός (2-1), με τον Χασάν να μπαίνει στο 79ο λεπτό αντί του Μπρούμα και να παίζει στην επίθεση με τον Αραμπί, καταφέρνοντας στο 88’ να πετύχει το γκολ της πρόκρισης, μετά από κεφαλιά του Αραμπί που έδιωξε ο αντίπαλος τερματοφύλακας!

ΕΚΤΗ. Ολυμπιακός-Άρσεναλ (1-3), με τον Χασάν να μπαίνει αλλαγή στο 76’ αντί του Αραμπί, με το σκορ 1-1 και την συγκεκριμένη κίνηση να αποτυγχάνει παντελώς καθώς η Άρσεναλ σημείωσε δύο γκολ ακόμη στο 80’ και στο 85’ κι ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση.

• Συμπεράσματα, απολύτως ενδιαφέροντα…

ΠΡΩΤΟ. Αν θεωρήσουμε ότι ο αγώνας κρατάει κατά μέσο όρο 94 λεπτά με τις καθυστερήσεις, ο Χασάν φέτος στην Ευρώπη είχε συμμετοχή σε έξι παιχνίδια με περίπου 14 λεπτά παρουσίας ανά παιχνίδι!!! Από τα έξι παιχνίδια που έπαιξε, στα δύο σημείωσε χρυσά γκολ, που βοήθησαν τεράστια σε δύο προκρίσεις. Και τα δύο, όμως, τα έβαλε ενώ έπαιζε μαζί με τον Αραμπί στην επίθεση. Και την δε τρίτη φορά που ήταν μαζί με τον Αραμπί, ξανά βρήκε μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

ΔΕΥΤΕΡΟ. Όταν μπήκε κι έπαιξε χωρίς τον Αραμπί, ο Χασάν έγινε επικίνδυνος μόνο στο ένα ματς, ενώ στα άλλα δύο όχι απλά δεν απείλησε, αλλά ο Ολυμπιακός δέχθηκε επιπλέον τέσσερα γκολ (δύο+δύο) σε αυτά τα τελευταία λεπτά. Είναι προφανές ότι το κλειδί για να βρίσκει φάσεις για γκολ ο Χασάν είναι βεβαίως η δική του ικανότητα, αλλά και η παρουσία συνάμα του Αραμπί, που εξίσου προφανέστατα δυσκολεύει την αντίπαλη άμυνα να προσαρμοστεί στην παρουσία δύο ικανών σέντερ φορ στην επίθεση των «ερυθρόλευκων».

ΤΡΙΤΟ. Στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, όπου οι δυσκολίες των αγώνων είναι μικρότερες, ο Χασάν σκόραρε αρχικά μόνο όταν είχε κι εκεί δίπλα του τον Αραμπί (βλέπε το γκολ με τον ΠΑΣ 1-0 στις καθυστερήσεις, τα δύο γκολ στο 2-0 με τον Απόλλωνα, το ένα γκολ στο 4-0 με τον Ατρόμητο), αλλά στη συνέχεια είχε και κάμποσα γκολ τα οποία έβαλε χωρίς παράλληλη παρουσία του Μαροκινού (βλέπε το γκολ στο 2-0 στον ΟΦΗ, τα δύο γκολ στο 3-1 στη Ριζούπολη και τα άλλα δύο γκολ στο 2-1 με τον Άρη).

Άσχετο: το γκολ του Ντρέγκερ με την Εθνική ομάδα της Τυνησίας.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*