Home / Μπάσκετ / Eurobasket 2015 / Τα πιθανά σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους 16
Η πρωτιά της Εθνικής στον Γ' όμιλο τη φέρνει αντιμέτωπη με την τέταρτη του Δ' ομίλου. Ποια είναι η πιθανότερη αντίπαλος, στο χιαστί του Σαββάτου, και ποιο το σενάριο που φέρνει τη Λιθουανία στο δρόμο της Ελλάδας.

Τα πιθανά σενάρια για τον αντίπαλο της Εθνικής στους 16

Πρώτη και καλύτερη θα τερματίσει η Εθνική ομάδα, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής στη φάση τω ομίλων. Η “επίσημη αγαπημένη” νίκησε τη Σλοβενία στο ματς που έκρινε την πρωτιά στο Γ’ όμιλο και πλέον περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στο πρώτο νοκ άουτ ματς, το Σάββατο στη Λιλ, χωρίς να πολυνοιάζεται για την έκβαση του ματς με την Ολλανδία (Πέμπτη, 22:00).

Η Ελλάδα, ως πρώτη, παίρνει αυτόματα την τέταρτη ομάδα του Δ’ ομίλου. Μετά την ήττα της Λιθουανίας από το Βέλγιο, με τον τρόπο που αυτή ήρθε, η κατάσταση έγινε αρκετά περίπλοκη. Ιδίως από τη στιγμή που οι δευτεραθλητές Ευρώπης δεν έχουν πείσει με την απόδοσή της.

Λογικά πάντως και υπολογίζοντας ότι στο τέλος της ημέρας το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει νικήσει την Εσθονία και η Λετονία την Ουκρανία, άρα αμφότερες θα είναι στο 3-1, το πιθανότερο σενάριο φέρνει στο δρόμο της Εθνικής την παρέα του Ματ Λοτζέσκι, που είναι στο 2-2, μετά την απογευματινή ήττα από την Τσεχία (επίσης στο 3-1).

Επειδή εκκρεμεί το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής μεταξύ Τσεχία και Λιθουανίας, που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (21:30), όλα ακόμη είναι ανοικτά στον όμιλο, αφού μέχρι και η Λετονία μπορεί να τερματίσει πρώτη.

Αυτό όμως που ενδιαφέρει την Εθνική είναι ποια ομάδα θα έρθει τέταρτη.

Το Βέλγιο φαντάζει αυτή τη στιγμή η πιθανότερη αντίπαλος της. Τούτο το συμπέρασμα προκύπτει γιατί έχει χάσει τόσο από τους Λετονούς (78-67) όσο και από τους Τσέχους (66-64).

Ακόμη κι αν νικήσει την Ουκρανία, η ομάδα του ‘Εντι Καστέλς θα φτάσει το 3-2 και για να μην είναι τέταρτη, θα περιμένει ήττα της Λιθουανία από τους Τσέχους, αφού την έχει νικήσει στο ματς-θρίλερ και ευνοείται στη μεταξύ τους ισοβαθμία.

Επίσης, οι Βέλγοι θα έχουν το αβαντάζ στην τριπλή ισοβαθμία με Λιθουανία και Λετονία. Σε αυτήν την περίπτωση, αντίπαλος της Ελλάδας στη φάση των 16 θα είναι η Λετονία λόγω της μεγάλης διαφοράς της ήττας από τους Λιθουανούς.

Αντίθετα στην τριπλή ισοβαθμία με Τσεχία και Λετονία, οι Βέλγοι θα είναι τέταρτοι, αφού έχουν χάσει από αμφότερες.

Τέλος η Λιθουανία θα είναι τέταρτη, ως εκ τούτου αντίπαλος της Ελλάδας, εφόσον χάσει από την Τσεχία και νικήσουν ταυτόχρονα Λετονία και Βέλγιο.

Τι την περιμένει αν…

Ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς μέχρι τα προημιτελικά, αλλά εφόσον η Εθνική ξεπεράσει το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο για το μετάλλιο, θα συναντήσει τη δεύτερη του Β’ ομίλου. Με δεδομένο ότι η Σερβία θα είναι σίγουρα πρώτη, Τουρκία, Ιταλία, Ισπανία και Γερμανία (με λιγότερες πιθανότητες) ερίζουν γι’ αυτήν.

Πηγή: contra.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*