Home / Άλλα Σπόρ / «Σφραγίζει» την πρόκριση στα προημιτελικά του Europe Cup πινγκ πονγκ γυναικών ο Παναθηναϊκός

«Σφραγίζει» την πρόκριση στα προημιτελικά του Europe Cup πινγκ πονγκ γυναικών ο Παναθηναϊκός

Στις 12:00 της Παρασκευής στο κλειστό γυμναστήριο «Παύλος Γιαννακόπουλος» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, ο Παναθηναϊκός δίνει τη ρεβάνς του 3-0 σετ με την αυστριακή LZ Λιντς Φρόσμπεργκ για τους «16» του Europe Cup πινγκ πονγκ γυναικών. Με τη συμπαράσταση των φίλων του και με αμιγώς ελληνική σύνθεση αυτή τη φορά θέλει να «τσεκάρει» το «εισιτήριο» για την τελική οκτάδα.

Είχε σημειώσει την εκτός έδρας ευρεία νίκη στις 14 του μήνα και, φυσικά, προβάλλει ως μεγάλο φαβορί για την είσοδο στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και την οκτάδα γενικώς, καθώς το ταμπλό θα συμπληρωθεί από ομάδες που τώρα αγωνίζονται στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Σε σχέση με τον αγώνα στο Λιντς δεν θα βρίσκεται στην τριάδα η Σλοβένα Άνα Τοφάντ. Ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί με την Κωνσταντίνα Παρίδη, την Κατερίνα Τόλιου και την Ελισάβετ Τέρπου, η οποία ξεπέρασε τις ενοχλήσεις που είχε στον αγκώνα μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ελληνικό πρωτάθλημα το περασμένο Σάββατο.

Η ελληνική ομάδα χρειάζεται δύο επί μέρους νίκες για να εξασφαλίσει την πρόκριση. Είναι τέτοιο το σύστημα, το οποίο εφαρμόζει από πέρυσι η ETTU, που αν η LZ Λιντς Φρόσμπεργκ πάρει τη νίκη με 3-1 ή 3-0 σετ θα γίνει η διαδικασία του Golden Match. Εκεί θα σχηματιστούν τρία αντίπαλα ζευγάρια, θα δώσουν από ένα σετ και, όποια ομάδα επικρατήσει, θα πάρει και την πρόκριση.

Η ομάδα της Αυστρίας αναμένεται να παρατάξει την ίδια ακριβώς τριάδα που είχε και στο πρώτο ματς. Δηλαδή, με την Κροάτισσα Αντρέα Πάβλοβιτς, την αυστριακή Αναστασία Ραντιόναβα και την Ταϊλανδέζα Παντίτα Πινιοπιζάν.

Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας, Λευτέρης Μάκρας, που θα είναι και σε αυτό το ματς στην τεχνική καθοδήγηση της ομάδας τόνισε στην ιστοσελίδα της ΕΦΟΕπΑ για τη ρεβάνς πως: «Είναι μεγάλη χαρά για μας να παίζουμε στη Λεωφόρο, κάτι που παράλληλα μας δίνει επιπλέον κίνητρο. Έχουμε σαφές προβάδισμα με το 3-0 σετ της Αυστρίας, αλλά, λόγω και της ιδιομορφίας του συστήματος προκρίσεων, το ματς είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζουμε ν’ αποδώσουμε τα μέγιστα και να φτάσουμε στον στόχο μας».

Στην ιστοσελίδα του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού η Κατερίνα Τόλιου δήλωσε πως: «Έχουμε πολύ καλή ψυχολογία για το αυριανό παιχνίδι μας, καθώς έχουμε ήδη κερδίσει το πρώτο 3-0 σετ εκτός έδρας. Φυσικά, το παιχνίδι θέλει προσοχή, γιατί πάντα υπάρχουν οι πιθανότητες να «γυρίσει», αλλά θεωρώ σε γενικές γραμμές ότι είμαστε καλύτερη ομάδα.

Είμαστε σε καλή κατάσταση και, αν κρατήσουμε τη συγκέντρωσή μας και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσουμε, θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Αναμένουμε και τη στήριξη του κόσμου, μιας και παίζουμε πρώτη φορά στην έδρα μας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση και θα είναι ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*