Home / Άλλα Σπόρ / Συνάντηση «αστέρων» στην Καλλιθέα

Συνάντηση «αστέρων» στην Καλλιθέα

Το Διεθνές Μίτινγκ Αλμάτων αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα του κλασικού αθλητισμού στη χώρα μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο κι, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος αναμένεται να τραβήξει όλα τα βλέμματα των ανθρώπων του στίβου στις 24 του μήνα στο Στάδιο «Γρηγόρης Λαμπράκης».

Στο μήκος ανδρών, ξεχωρίζουν οι συμμετοχές των δύο Ινδών αθλητών, Jeswin Aldrin με ατομικό ρεκόρ 8.42 και Murali Sreeshankar με 8.32, ενώ ο τελευταίος να θυμίσουμε ότι ήταν ο περυσινός νικητής του αγωνίσματος στο Μίτινγκ της Καλλιθέας. Στον αγώνα θα συμμετάσχουν κι οι δύο Γάλλοι αθλητές του Ρόμπερτ Εμιγιάν, Julies Pommery με 8.17 και Erwan Konate με 8.12.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, ξεχωρίζει η συμμετοχή της Ιταλίδας Larissa Iapichino, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Μάρτιο με άλμα στα 6,97. Η αθλήτρια, η οποία είναι κόρη της πρώην παγκόσμιας πρωταθλήτριας του μήκους, Fyona May, θα ξεκινήσει τη σεζόν της από την Καλλιθέα κι είναι πανέτοιμη για μεγάλες επιδόσεις.

Στο ίδιο αγώνισμα θα συμμετάσχει και η Σουηδέζα Khaddi Sagnia με ατομικό ρεκόρ 6.95, όπως κι η Ρουμάνα Alina Rotaru με 6.91. Δυνατές αναμένονται και οι συμμετοχές της Κύπριας Φιλίππα Κβίντεν-Φωτοπούλου, και της «χρυσής» Βαλκανιονίκου, Βασιλικής Χαϊτίδου.

Στο τριπλούν ανδρών, ξεχωρίζει η συμμετοχή του Ινδού, Praveen Chithravel με ατομικό ρεκόρ 17.18, ενώ στις γυναίκες της Αμερικανίδας, Tori Franklin, περυσινής νικήτριας του αγωνίσματος στο Μίτινγκ Αλμάτων με ατομικό ρεκόρ 14,72, όπως και της Λιθουανής Diana Zagainova με 14,43.

Στο ύψος, ο Fabian Delryd από τη Σουηδία κι ο Έλληνας πρωταθλητής, Αντώνης Μέρλος, υπόσχονται μία δυνατή αναμέτρηση. Να θυμίσουμε ότι αμφότεροι συμμετείχαν και στο Μίτινγκ Ύψους της Καλλιθέας τον περασμένο Φεβρουάριο.

Στις γυναίκες τώρα, έχουμε τις συμμετοχές της Σουηδέζας, Bianka Salming με 1.92 ατομικό ρεκόρ και της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, Παναγιώτας Δόση, με 1.86.

Στο άλμα επί κοντώ γυναικών, θα συμμετάσχει η πρωταθλήτρια Ελλάδος, Ελένη-Κλαούντια Πόλακ, που πρόσφατα στο μίτινγκ της Καλαμάτας είχε άλμα στα 4,42, ενώ έχει ατομικό ρεκόρ 4.70, αλλά κι η πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18, Ηλιάνα Τριανταφύλλου, με 4.15 ατομικό ρεκόρ. Στους άνδρες, ξεχωρίζει ο νεαρός αθλητής, Σωτήρης Χύτας, με 5.20 ατομικό ρεκόρ.

Τον αγώνα διοργανώνει ο Φιλαθλητικός Σύλλογος Καλλιθέας-Μοσχάτου-Ταύρου με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλλιθέας, του ΣΕΓΑΣ και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, European Athletics, και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, World Athletics, ενώ από πέρυσι ανήκει στη σειρά «Bronze» του Continental Tour της Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου.

Η είσοδος για το κοινό στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας είναι ελεύθερη.

Ώρα έναρξης: 15:00.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*