Home / Tennis / Στο πλευρό της Οσάκα τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam!

Στο πλευρό της Οσάκα τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam!

Μία ημέρα μετά την απόφαση της Ναόμι Οσάκα να αποχωρήσει από το Roland Garos για ψυχολογικούς λόγους, τα τέσσερα μεγάλα Grand Slam του τένις στέκονται στο πλευρό της.

Μάλιστα, το No. 2 του κόσμου έκανε λόγο πως για μεγάλα διαστήματα πάλευε με την κατάθλιψη από το US Open του 2018 και μετά, όταν και έζησε πολύ… σκληρές στιγμές από το αμερικάνικο κοινό μετά τη νίκη της στον τελικό επί της Σερένα Γουίλιαμς.

Η 23χρονη Γιαπωνέζα λίγες ημέρες πριν την αποχώρηση της από τα γαλλικά κορτ είχε κάνει γνωστό πως μποϊκοτάρει τις συνεντεύξεις Τύπου, θέλοντας να περάσει το μήνυμα κατά τις ψυχολογικής πίεσης από τους δημοσιογράφους, κάτι που και η ίδια, με βάση τα λεγόμενά της, βίωνε πολύ έντονα όλο αυτό το διάστημα.

Και όλα αυτά, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του Roland Garos της είχε επιβάλλει πρόστιμο 15.000 δολαρίων για το θέμα των συνεντεύξεων, «απειλώντας» την πως αν συνέχιζε όλο αυτό θα υπήρχε κίνδυνος μέχρι και αποβολής της.

Σήμερα όμως και μετά τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Οσάκα, τόσο το γαλλικό Όπεν όσο και τα άλλα τρία μεγάλα Grand Slam εξέδωσαν ανακοίνωση, δείχνοντας τη μέγιστη στήριξή τους στο πρόσωπο της νεαρής τενίστριας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:



«Εκ μέρους των Grand Slams, θέλουμε να προσφέρουμε στη Ναόμι Οσάκα την υποστήριξη και τη βοήθειά μας με οποιονδήποτε δυνατό τρόπο όσο είναι εκτός courts. Είναι εξαιρετική αθλήτρια και ανυπομονούμε για την επιστροφή της μόλις το κρίνει σωστό.

Η ψυχική υγεία είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο οφείλουμε να του δείξουμε τη δέουσα προσοχή μας. Είναι τόσο ίδιο περίπλοκη όσο και η προσωπική, καθώς αυτό που επηρεάζει ένα άτομο δεν επηρεάζει απαραίτητα το άλλο. Επαινούμε τη Ναόμι που μοιράστηκε την πίεση και το άγχος που αισθάνεται και καταλαβαίνουμε ότι κάθε τενίστας το βιώνει διαφορετικά.

Για εμάς είναι προτεραιότητα η υγεία των παικτών και μαζί με την WTA, την ATP και την ITF, είναι να προωθήσουμε την ψυχική υγεία και την ευημερία μέσω περαιτέρω δράσεων.

Μαζί, ως κοινότητα, θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την εμπειρία του παίκτη στα τουρνουά μας, συμπεριλαμβανομένου και τις σχέσεις τους με τα μέσα ενημέρωσης. Η αλλαγή πρέπει να επιτευχθεί μέσω της διατήρησης ενός δίκαιου ανταγωνισμού, ανεξάρτητα από την κατάταξη ή την κατάσταση. Ο αθλητισμός απαιτεί κανόνες και κανονισμούς για να διασφαλιστεί ότι κανένας παίκτης δεν έχει άδικο πλεονέκτημα έναντι άλλου.

Σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με τους παίκτες, τα τουρνουά, τα μέσα ενημέρωσης και την γενικότερη κοινότητα του τένις για να δημιουργήσουμε ουσιαστικές βελτιώσεις. Ως Grand Slams, στοχεύουμε να δημιουργήσουμε τη σκηνή για να πετύχουν οι παίκτες τις υψηλότερες διακρίσεις στο άθλημά μας».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*