Home / Tennis / Στον αέρα η συμμετοχή του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς στο US Open

Στον αέρα η συμμετοχή του ανεμβολίαστου Τζόκοβιτς στο US Open

Μπορεί το όνομα του Νόβακ Τζόκοβιτς να βρίσκεται στη λίστα συμμετοχών των τενιστών που θα λάβουν μέρος στο US Open και η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, ωστόσο δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα αγωνιστεί στη μεγάλη διοργάνωση που θα διεξαχθεί από τις 29 Αυγούστου ως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα, η ομοσπονδία αντισφαίρισης των ΗΠΑ (USTA), ανακοίνωσε πως ο εμβολιασμός δεν θα είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή ενός τενίστα στο αμερικανικό Grand Slam, ωστόσο πρόσθεσε πως θα σεβαστεί τη νομοθεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, που δεν επιτρέπει σε ταξιδιώτες από άλλες χώρες να εισέρχονται στις ΗΠΑ χωρίς να έχουν εμβολιαστεί.

Προ ημερών από τον Καναδά έγινε σαφές πως δεν θα του χορηγήσουν ιατρική εξαίρεση, επομένως θα πρέπει να εμβολιαστεί για να παίξει στο τουρνουά National Bank Open, που αρχίζει στις 8 Αυγούστου και αποτελεί προπομπό του US Open.

Ο 35χρονος Σέρβος τενίστας, που έχει κατακτήσει τρεις φορές τον τίτλο στο US Open, έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως είναι κατά του εμβολίου για τον κορωνοϊό. «Δεν είμαι εμβολιασμένος και δεν σχεδιάζω να εμβολιαστώ. Συνεπώς το μόνο καλό νέο για μένα θα ήταν να αρθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για την είσοδο στη χώρα. Δεν πιστεύω πως μια εξαίρεση θα ήταν ρεαλιστική πιθανότητα. Ελπίζω σε κάποια καλά νέα γιατί θα ήθελα πολύ να πάω στις ΗΠΑ», τόνισε ο «Νόλε».

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*