Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Στη λίστα της ΑΕΚ Πινέδα, Χουάνκ και… Θυμιάνης!

Στη λίστα της ΑΕΚ Πινέδα, Χουάνκ και… Θυμιάνης!

Μπορεί στην ΑΕΚ άπαντες να περιμένουν τις αποφάσεις του Δημήτρη Μελισσανίδη για την επόμενη μέρα του κλαμπ μετά και τη φετινή παταγώδη αποτυχία, αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν «τρέχει» ο σχεδιασμός και τα μεταγραφικά για την επόμενη σεζόν. Ίσα ίσα…

Ειδικά μετά και την επικύρωση της συμφωνίας με τον Ματίας Αλμέιδα, αρκετά ονόματα έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας. Δύο από αυτά, λοιπόν, που «παίζουν» τις τελευταίες μέρες, είναι του Ορμπελίν Πινέδα και του Ιν Μπέομ Χουάνκ. Οι δύο παίκτες αποτελούν προτάσεις του Αργεντινού τεχνικού, του αρέσουν πολύ και μάλιστα, στην «Ένωση» φέρονται να έχουν ξεκινήσει ήδη επαφές με αμφότερους!

Τόσο ο 26χρονος Μεξικανός Πινέδα όσο και ο 25χρονος Νοτιοκορεάτης Χουάνκ αγωνίζονται στον χώρο του κέντρου.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος μπορεί να παίξει και στις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό και ο Αλμέιδα τον ξέρει από την Τσίβας, έχοντας εξαιρετική άποψη για αυτόν. Πλέον ανήκει στη Θέλτα, που τον αγόρασε τον Ιανουάριο αντί 9 εκατ. ευρώ από την Κρουζ Αζούλ. Στη Γαλικία δεν «έπιασε», μετρώντας μόνο έξι συμμετοχές και 73 λεπτά. Θέλει να φύγει ακριβώς για αυτόν τον λόγο και ο Αλμέιδα από την πλευρά του… θέλει πάρα πολύ να τον φέρει στην Αθήνα!

Ο δεύτερος τώρα, Χουάνκ, μπήκε στο μάτι του Αλμέιδα κατά τη θητεία του στο MLS. O Ασιάτης έπαιζε τότε στην ομάδα του Βανκούβερ και στη συνέχεια μετακόμισε στο Καζάν και στη Ρούμπιν, η οποία πλήρωσε 2,5 εκατ. ευρώ και τον απέκτησε. Φέτος αγωνίστηκε στη ρωσική ομάδα και έκλεισε τη σεζόν ως δανεικός στη Σεούλ, «γράφοντας», συνολικά 22 συμμετοχές με δύο γκολ και τρεις ασίστ.

Και με τους δύο, λοιπόν, η ΑΕΚ βρίσκεται σε επαφές, αλλά πρόκειται, παράλληλα και για δύσκολες περιπτώσεις. Ο Χουάνκ έχει συμβόλαιο με τη Ρούμπιν Καζάν μέχρι το καλοκαίρι του 2023 και ο Πινέδα έχει υπογράψει στη Θέλτα έως το 2027. Από εκεί και πέρα, φυσικά, υπάρχουν και πολλές εναλλακτικές στη λίστα του Αλμέιδα αν δεν «προχωρήσουν» οι παραπάνω περιπτώσεις…

Τέλος, στην «Ένωση» φαίνεται πως εξετάζουν εκ νέου την περίπτωση του 21χρονου στόπερ της Ξάνθης, Κώστα Θυμιάνη, του οποίου το συμβόλαιο λήγει. Και πέρυσι, θυμίζουμε, είχε «παίξει» το όνομά του, αλλά δεν συνέβη κάτι… Φέτος στην ακριτική ομάδα ήταν εκ των βασικών, μετρώντας 26 συμμετοχές και πετυχαίνοντας και ένα γκολ.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*