Home / Άλλα Σπόρ / Στη Βουλή οι αθλητές που διακρίθηκαν στο Τόκιο

Στη Βουλή οι αθλητές που διακρίθηκαν στο Τόκιο

Οι Έλληνες αθλητές και Ελληνίδες αθλήτριες που κατέλαβαν μέχρι την όγδοη θέση τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο ήταν προσκεκλημένοι στην εκδήλωση του Κοινοβουλίου και είχαν την ευκαιρία να τιμηθούν από τον Πρόεδρο, Κώστα Τασούλα. για τις επιτυχίες τους με το μετάλλιο της Βουλής.

Στο βήμα, ανέβηκαν ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Ελισάβετ Τελτσίδου και ο Μάνος Ζερδεβάς, οι οποίοι εκπροσώπησαν τους συναθλητές τους. Παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η όγδοη Ολυμπιονίκης του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, με τον προπονητή της, Ναπολέοντα Κεφαλόπουλο, αλλά και ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι.

Ο κ. Τασούλας ευχαρίστησε τους αθλητές που το περασμένο καλοκαίρι έδωσαν χαρά στον ελληνικό λαό.

Με την ιδιότητα της αντιπροέδρου της Βουλής μίλησε στους καλεσμένους η Σοφία Σακοράφα. «Καλωσορίζω τους αθλητές μας, τους Έλληνες Ολυμπιονίκες και τους προπονητές τους. Δεν κρύβω ότι θα προτιμούσα να βρίσκομαι από την άλλη πλευρά, μαζί με τους τιμώμενους αθλητές. Όχι απαραιτήτως σαν τιμώμενη, αλλά σαν ενεργή αθλήτρια μιας κι ακόμα δρω και συμπεριφέρομαι με τις βιωματικές κατακτήσεις του αθλητισμού.

Αγαπητοί συναθλητές και συναθλήτριες, σήμερα τιμάσθε, από όλους όσους έχουν κερδίσει ή που έχουν να κερδίσουν από εσάς. Τιμάσθε στην βάση συμφερόντων, ευτυχώς υγιών. Τιμάσθε από όλους που σας ζηλεύουν, ευτυχώς επειδή θα ήθελαν να είναι στη θέση σας. Από τις αρχές του κράτους, επειδή είστε ό,τι πιο αντικειμενικά ωραίο έχουν να επιδείξουν, ασχέτως αν δε οφείλεται μόνο σε αυτές. Από τους παράγοντες, γιατί διά της τεθλασμένης, δικαιώνονται.

Από τους γονείς σας, γιατί αντλούν δικαίωμα από εσάς, να καμαρώνουν οι ίδιοι. Και σήμερα, στο ναό της Δημοκρατίας, από τους εκλεγμένους να την υπηρετούν και να την προάγουν. Τιμάσθε από όλους εμάς, γιατί μας δίνετε την ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε, έστω και κατ’ επίκληση, αξίες και ιδανικά, που έχουμε ορκιστεί να υπηρετούμε».

Ο Σπύρος Καπράλος χαρακτήρισε σημαντικό επίτευγμα τα τέσσερα μετάλλια που κατέκτησε η Ελλάδα, αλλά και τους συνολικά 14 αθλητές που βρέθηκαν στην πρώτη οκτάδα. Παράλληλα, ζήτησε από την Πολιτεία να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξασφάλισης επαγγελματικής αποκατάστασης των εν ενεργεία αθλητών, ώστε να συνεχίσουν απερίσπαστοι να προετοιμάζονται για τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Αυγενάκης διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η συζήτηση για τις παροχές και τα προνόμια των αθλητών.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*