Home / Μπάσκετ / Euroleague / Σοβαρεύτηκε στην 4η περίοδο και συνέτριψε τον Ιωνικό με σούπερ Μπρέι ο Παναθηναϊκός

Σοβαρεύτηκε στην 4η περίοδο και συνέτριψε τον Ιωνικό με σούπερ Μπρέι ο Παναθηναϊκός

Όταν πάτησε το γκάζι, ήταν Παναθηναϊκός! Ανεβάζοντας στροφές στο τελευταίο δεκάλεπτο (30-10 το επιμέρους σκορ) κι έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Μπρέι (20 πόντοι με 6/10 τρίποντα), οι «πράσινοι» προσπέρασαν το εμπόδιο του μαχητικού Ιωνικού (98-74) στο ΟΑΚΑ.

Ντεμπούτο με τη φανέλα του «τριφυλλιού» στο ελληνικό πρωτάθλημα έκανε ο Μάριο Χεζόνια, ο οποίος πέτυχε 16 πόντους. Καλή εμφάνιση και από τους Μακ (14 πόντοι), Όγκαστ (9 πόντοι, 6 ριμπάουντ) για την ομάδα του Κάτας, που ανέβηκε στο 13-2.

Από την άλλη, για τους Νικαιώτες ξεχώρισαν οι Χόλογουελ (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ), Χουγκάζ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ) και Χόλιφιλντ (13 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Το ματς

Με μπροστάρη τον Μπέντιλ, ο Παναθηναϊκός έχτισε μικρή διαφορά στα μισά της πρώτης περιόδου (12-6), ωστόσο οι παίκτες του Ιωνικού αντέδρασαν και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να απομακρυνθούν περισσότερο.

Οι Νικαιώτες «έσφιξαν» αμυντικά και με επιμέρους 11-3, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση κι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο έχοντας βραχεία κεφαλή (20-21).

Με τους Χόλογουελ και Πετρόπουλο να πυροβολούν από την περίμετρο, οι φιλοξενούμενοι ξέφυγαν με +5 στην εκκίνηση της δεύτερης περιόδου (22-27). Η αντίδραση του «τριφυλλιού» ήρθε άμεσα και με διαδοχικά τρίποντα, ανέκτησε το προβάδισμα (28-27 στο 12’).

Το ντέρμπι συνεχίστηκε σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στην πρωτοπορία και τους παίκτες του Αγγέλου να δείχνουν άκρως ανταγωνιστικοί. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να έχει διαφορά μόλις 2 πόντων (41-39).

Ο Ιωνικός δεν έδειχνε να πτοείται από το γεγονός πως ο Μπρέι βρήκε ρυθμό και πυροβολούσε ασταμάτητα έξω από τα 6,75μ., φέρνοντας τους «πράσινους» στο +9 (62-53 στο 26’).

Χουγκάζ και Χόλιφιλντ εκμεταλλεύτηκαν τις αδράνειες των αντίπαλων ψηλών και ροκάνισαν τη διαφορά (66-64), ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με δύο εύστοχες βολές του Χεζόνια, που έγραψε το 68-64.

Περισσότερα σε λίγο…

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*