Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / Ολυμπιακός / Πόσα βάζει και πόσα τρώει ο Ολυμπιακός όταν τον αφήνουν με 10 παίκτες!

Πόσα βάζει και πόσα τρώει ο Ολυμπιακός όταν τον αφήνουν με 10 παίκτες!

· Με τις αποβολές εις βάρος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού να διαδέχονται η μία μετά την άλλη τον τελευταίο καιρό (εσχάτως του Λαλά κι ενώ μόνο ο Μπα έχει δύο!), έχει ενδιαφέρον να τσεκάρουμε λίγο την συμπεριφορά της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς ακριβώς όταν μένει με δέκα παίκτες!

· Διότι προκύπτουν διαπιστώσεις που… αξίζουν! Αλλά καταρχάς, ας κάνουμε την καταμέτρηση των αγώνων στους οποίους είχε ο Ολυμπιακός αποβολή από τότε που ανέλαβε την ομάδα ο Πορτογάλος τεχνικός, δηλαδή την τελευταία τριετία…

20.9.2018 Ολυμπιακός-Μπέτις 0-0 στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Αποβλήθηκε στο 73’ ο Τσιμίκας, χωρίς να αλλάξει το αποτέλεσμα, με την ισοπαλία πολύτιμη για τον Ολυμπιακό, αφού χωρίς αυτήν δεν θα είχε νόημα το 3-1 επί της Μίλαν την τελευταία αγωνιστική, χάρη στο οποίο υπήρξε ισοβαθμία και πρόκριση των «ερυθρόλευκων».

9.12.2018 Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 για το πρωτάθλημα. Αποβλήθηκε στο 78’ ο Ποντένσε, με το σκορ 1-1, χωρίς να αλλάξει το τελικό αποτέλεσμα

1.10.2019 Ερυθρός-Αστέρας-Ολυμπιακός 3-1 για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Μπενζιά αποβλήθηκε στο 57’, με το σκορ 1-1.

10.11.2019 Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0 για το πρωτάθλημα. Αποβλήθηκε στο 67’ ο Αβραάμ Παπαδόπουλος με το σκορ 2-0, το οποίο και δεν άλλαξε ως το τέλος.

22.1.2020 ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-1 για το πρωτάθλημα. Ο Σεμέδο αποβλήθηκε αμέσως μετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα!

9.2.2020 Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1 για το πρωτάθλημα. Αποβλήθηκε στο 73’ ο Ομάρ, με το αποτέλεσμα στο 0-0 κι όμως ο Ολυμπιακός μπόρεσε και πήρε τη νίκη με γκολ στις καθυστερήσεις

12.3.2020 Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Αποβλήθηκε στο 28’ ο Σεμέδο, με το αποτέλεσμα στο 0-0. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 54’ κι ισοφαρίστηκε στο 67’, παίζοντας με παίκτη λιγότερο πάνω από μία ώρα.

9.12.2020 Ολυμπιακός-Πόρτο 0-2 για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Αποβλήθηκε στο 79’ πάλι ο Σεμέδο, με το σκορ 0-2, που παρέμεινε κι ως το τέλος

14.2.2021 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1 για το πρωτάθλημα. Αποβλήθηκε στο 94’ ο Μπα, με το σκορ στο 2-1, που παρέμεινε ως το τέλος, αφού μετά από δύο λεπτά έληξε το παιχνίδι.

18.3.2021 Άρσεναλ-Ολυμπιακός 0-1 για τα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Αποβλήθηκε στο 82’ ο Μπα, με το σκορ στο 0-1, που παρέμεινε ως το τέλος.

21.2.2021 Ολυμπιακός-Άρης 1-0 για το πρωτάθλημα. Αποβλήθηκε στο 40’ ο Λαλά με το σκορ στο 1-0, που παρέμεινε ως το τέλος.

· Είναι υπερβολικό νομίζω να έχει ο Ολυμπιακός 11 αποβολές σε Ελλάδα κι Ευρώπη, αλλά ας το προσπεράσουμε αυτό, γιατί με τα «κοράκια» ποτέ δεν βγάζεις άκρη…

· Μπορούμε να σταθούμε, όμως, στο ότι ο Ολυμπιακός…

ΠΡΩΤΟΝ, μία φορά παίζοντας με παίκτη λιγότερο κατάφερε και κέρδισε, ενώ την στιγμή της αποβολής το ματς ήταν ισόπαλο.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, τρεις φορές παίζοντας με παίκτη λιγότερο κατάφερε και κέρδισε, κρατώντας το υπέρ του σκορ όπως αυτό ήταν την στιγμή της αποβολής.

ΤΡΙΤΟΝ, άλλες τρεις φορές παίζοντας με παίκτη λιγότερο κατάφερε τουλάχιστον να μην χάσει, κρατώντας το ισόπαλο σκορ όπως αυτό ήταν την στιγμή της αποβολής.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ, μόνο μία φορά έχασε παίζοντας με παίκτη λιγότερο, ενώ το ματς ήταν ισόπαλο την στιγμή της αποβολής. Άλλα δύο ματς τα έχασε αφού έχανε και την στιγμή της αποβολής που ήρθε στα τελευταία λεπτά. Και μία φορά είχε αποβολή μετά τη λήξη του αγώνα!

ΠΕΜΠΤΟΝ, τρεις φορές έχει αποβληθεί ο Σεμέδο, δύο Μπα και μία ο Αβραάμ, δηλαδή τις έξι από τις 11 αποβολές (πάνω από τις μσιές) τις έχουν στόπερ! Από μία αποβολή έχουν οι ακραίοι μπακ Ομάρ, Λαλά, Τσιμίκας, ο μέσος Μπενζιά κι ο επιθετικός Ποντένσε!

· Τι πρέπει να προσέξουμε; Ότι από τα 10 ματς (βγάζουμε έξω εκείνο με τον ΟΦΗ, στο οποίο ο Σεμέδο πήρε την κόκκινη μετά το σφύριγμα της λήξης) στα οποία ο Ολυμπιακός έμεινε με παίκτη λιγότερο, δεν δέχθηκε γκολ στα οκτώ!!! Είχε δηλαδή μία πάρα πολύ καλή αμυντική συμπεριφορά, όταν αποβάλλονταν παίκτης του! Έφαγε γκολ μόνο στο 1-1 με τη Γουλβς, όταν είχε μείνει με 10 παίκτες από το 28’ (!) και στο 1-3 από τον Ερυθρό Αστέρα, όταν είχε μείνει με 10 παίκτες από το 57’.

· Το πρόβλημα το μεγάλο για τον Ολυμπιακό σε αυτά τα παιχνίδια στα οποία μένει με παίκτη λιγότερο είναι ότι δεν σκοράρει. Από τα δέκα παιχνίδια σκόραρε μόνο στα δύο. Στο 1-1 με τη Γουλβς και στο 1-0 με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Προτιμάει, δηλαδή, ο Μαρτίνς και την «σφίγγει» πολύ την ομάδα, την κάνει πολύ συμπαγή, με συνέπεια να μην τρώει εύκολα γκολ, αλλά παράλληλα και να δυσκολεύεται πολύ να σκοράρει η ίδια. Έτσι στα οκτώ ματς από τα δέκα ματς δεν τρώει, αλλά και δεν βάζει γκολ!

Άσχετο: Eίναι δυνατόν στη Λίγκα σήμερα να μην βγάλουν εκπρόσωπο του Ολυμπιακού για την ΕΠΟ; Εγώ δεν το πιστεύω.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*