Home / Tennis / Πρώτη και καλύτερη η Ριμπάκινα, κατέκτησε το Wimbledon!

Πρώτη και καλύτερη η Ριμπάκινα, κατέκτησε το Wimbledon!

Κόντρα με τα όλα της, αναμέτρηση με ανατροπές και στο τέλος το όνειρο της ολοκλήρωσης μίας ξέφρενης πορείας να επιβεβαιώνεται, με την Καζάκα τενίστρια να ξεπερνάει το ανάχωμα της Ζαμπέρ, εμπόδιο που για πολλούς φαινόταν ανυπέρβλητο και ανίκητο.

Στο πρώτο σετ η Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης μπήκε αποφασισμένη να αποδείξει για μία ακόμη φορά τον λόγο που θεωρείται η πιο φορμαρισμένη τενίστρια τη δεδομένη στιγμή, κάνοντας αμέσως μπρέικ για το 1-2 στα γκέιμς και υπερασπιζόμενη το σερβίς της, απέκτησε μία απόσταση ασφαλείας (1-3). Έτσι, με την αυτοπεποίθηση στα ύψη και όντας σε εξαιρετικό ρυθμό έκλεισε με μπρέικ το σετ (6-3), δεχόμενη τον θαυμασμό του κοινού.

Στο επόμενο σετ η Ριμπάκινα σαν να γύρισε τον διακόπτη, προσαρμόστηκε άμεσα στη νέα κατάσταση και ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της. Κατευθείαν πετυχαίνει μπρέικ, αλλάζοντας αμέσως το μομέντουμ και στη συνέχεια πραγματοποίησε δύο ακόμα προκειμένου να κλείσει το σετ (6-2), διεκδικώντας στο έσχατο σετ το τρόπαιο.

Με τον κόσμο στο πόδι, έτοιμο να παρακολουθήσει το συγκλονιστικό τέλος, η Ριμπάκινα κατέρριψε όλες τις προσδοκίες και μεθοδικά πλησίαζε στον τίτλο. Εφάμιλλη απόδοση με το προηγούμενο σετ, η Νο23 της παγκόσμιας κατάταξης επικράτησε με 6-2 γκέιμς, κατακτώντας τη κορυφή του φημισμένου Grand Slam.

Είναι ο πρώτος τίτλος Grand Slam για την 23χρονη τενίστρια στον πρώτο τελικό που συμμετείχε έως το τώρα.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*