Home / Ποδόσφαιρο / Super League 1 / «Πράσινοι» και επισήμως οι Χουλτ και Ιμπάρμπο

«Πράσινοι» και επισήμως οι Χουλτ και Ιμπάρμπο

Τους ανακοίνωσε και τους δυο

Αθήνα
Διπλό «χτύπημα» την Πέμπτη από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανακοίνωσε την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ και του Βίκτορ Ιμπάρμπο. Ο 26χρονος Σουηδός αριστερός μπακ υπέγραψε με τους Πράσινους για τρια χρόνια, ενώ ο Κολομβιανός επιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο από την Κάλιαρι. Αμφότεροι έφυγαν για την Ολλανδία ώστε να ενσωματωθούν στην προετοιμασία της νέας ομάδας τους.

Η ανακοίνωση των Πρασίνων για τον Χουλτ:

«Υπέγραψε σήμερα το τριετές συμβόλαιό του με το «τριφύλλι» ο Σουηδός ποδοσφαιριστής.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Νίκλας Χουλτ. Ο Σουηδός ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μας μέχρι το καλοκαίρι του 2019 και τον καλωσορίζουμε στην «πράσινη» οικογένεια.

Ο Μπο Νίκλας Χουλτ -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- γεννήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου του 1990 στην πόλη Βέρναμο της Σουηδίας. Έκανε ντεμπούτο στην ομάδα της γενέτειράς του, το 2008 και, μετά από 20 ματς, την επόμενη χρονιά μεταγράφηκε στην Έλφσμποργκ.

Εκεί, παρέμεινε για μια πενταετία, έχοντας 92 εμφανίσεις και 11 τέρματα, για να μετακομίσει το 2014 στη Νις, μετρώντας 45 συμμετοχές και δύο γκολ έκτοτε.

Ο Χουλτ είναι διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του τέσσερις φορές, σε επίπεδο Εθνικής Ανδρών, ενώ παράλληλα έχει περάσει προηγουμένως από τα μικρότερα ηλικιακά κλιμάκια της Σουηδίας».

Και για τον Ιμπάρμπο:

«Συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Κάλιαρι για τον μονοετή δανεισμό του Κολομβιανού επιθετικού.

Η Π.Α.Ε. Παναθηναϊκός ανακοινώνει την, υπό μορφή δανεισμού από την Κάλιαρι, ένταξη του Βίκτορ Ιμπάρμπο στο ρόστερ της ομάδας μας και τον καλωσορίζει στην «οικογένεια» του «τριφυλλιού».

Ο Κολομβιανός επιθετικός γεννήθηκε στις 19 Μαΐου του 1990 στο Τουμάκο της Κολομβίας. Αφού «ανδρώθηκε» ποδοσφαιρικά στις ακαδημίες της Λα Καντέρα, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα το 2008 στην Ατλέτικο Νασιονάλ, όπου παρέμεινε για μια τριετία, μετρώντας 102 εμφανίσεις και έξι τέρματα.

Το καλοκαίρι του 2011 η Κάλιαρι προχώρησε στην απόκτησή του, παρότι βρέθηκε κοντά στην μετακόμιση στην Ουντινέζε, δύο χρόνια νωρίτερα. Με την ομάδα της Σαρδηνίας, ο Σεγούντο Βίκτορ Ιμπάρμπο Γκερέρο -όπως είναι το πλήρες ονοματεπώνυμό του- έκανε 115 συμμετοχές ενώ πέτυχε και 15 γκολ.

Αποχώρησε ως δανεικός για την Ατλέτικο Νασιονάλ τον Ιανουάριο του 2016, με την οποία έπαιξε σε 11 ματς και σημείωσε ένα τέρμα, κι ενώ είχαν προηγηθεί οι δανεισμοί του αρχικά σε Ρόμα και ακολούθως σε Γουότφορντ, τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου χρόνου.

Ο 26χρονος άσος έχει πλούσια εμπειρία και από την παρουσία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, παίζοντας μάλιστα και αντίπαλος της Ελλάδας στη νίκη της Κολομβίας με 3-0, στο Μουντιάλ του 2014, για τον τρίτο όμιλο της διοργάνωσης.

Συνολικά, ο Ιμπάρμπο έχει χριστεί διεθνής 15 φορές με την Εθνική Ανδρών, σκοράροντας μια φορά, από το 2010 και έπειτα. Προηγουμένως, αγωνίστηκε στην Κ20 της πατρίδας του».

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της «πράσινης» ΠΑΕ ο Χουλτ:

Ο Παναθηναϊκός έχει μια μακρά και καλή παράδοση σε ότι αφορά στους παίκτες από την Σκανδιναβία, με τον Μπεργκ να είναι το τελευταίο… παράδειγμα. Τι προσδοκάς από αυτή τη συνεργασία;

«Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα τόσο μεγάλο Σύλλογο. Φυσικά και γνωρίζω για αυτή την “ιδιαίτερη” σχέση του Παναθηναϊκού με την Σκανδιναβία και φυσικά θα ήθελα να βάλω κι εγώ ένα “λιθαράκι” στο να συνεχιστεί η παράδοση…».

Έχεις μια ιδιαίτερη σχέση με το νούμερο 13, το οποίο είναι απόλυτα συνυφασμένο με τον Παναθηναϊκό και τους οπαδούς του και ένας καλός λόγος για να σε… λατρέψουν! Θα ήθελες να τους στείλεις ένα μήνυμα;

«Τι να πω, ίσως και είναι το… κάρμα μου να με ακολουθεί αυτό το νούμερο! Οι πολλές δηλώσεις δεν μου αρέσουν, θεωρώ ότι εγώ και οι συμπαίκτες μου πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, να προπονούμαστε σκληρά και στο τέλος να πετύχουμε τους στόχους μας. Πάντως, πρέπει να πω πως ανυπομονώ να παίξω για τους οπαδούς μας, έχω ακούσει ότι είναι οι καλύτεροι εδώ στην Ελλάδα!».

Σε αγωνιστικό επίπεδο, πως θα σκιαγραφούσες το προφίλ σου; Ποια είναι τα δυνατά στοιχεία του παιχνιδιού και που θεωρείς ότι μπορείς να αποδίδεις καλύτερα αυτά για τα οποία σε επέλεξε ο Αντρεά Στραματσόνι;

«Καταρχήν, θέλω να δικαιώσω όχι μόνο τον προπονητή μου αλλά κι όλους όσοι με εμπιστεύθηκαν. Δεν μπορώ να αποκαλύψω τα… μυστικά μου (σ.σ. γέλια), παρά μόνο να σας πως ότι είμαι αριστεροπόδαρος, παίζω σε όλη την πλευρά και τα μεγάλα μου προσόντα θα έλεγα ότι είναι πως έχω πολύ ταχύτητα αλλά και αρκετές φυσικές δυνάμεις».

Τρίτη μεταγραφή στην καριέρα σου, μετά τις Έλφσμποργκ και Νις, προφανώς με την ελπίδα να αποδειχτεί η… καλύτερη. Με τι θα είσαι ικανοποιημένος στο τέλος της χρονιάς;

«Υπέγραψα στον Παναθηναϊκό γιατί θεωρώ πως είναι η σωστή κίνηση αυτή την στιγμή για την καριέρα μου. Ελπίζω ότι, στο τέλος της χρονιάς, θα δικαιωθώ για αυτή μου την απόφαση! Φυσικά και θέλω να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα πάνω απ’ όλα, αλλά και να τα πάμε καλά στην Ευρώπη είναι εξίσου σημαντικό… Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλος Σύλλογος και ξέρω πως, αν τα πάω καλά εδώ, θα έχω την δυνατότητα να επιστρέψω στην εθνική Σουηδίας».

Newsroom ΔΟΛ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*