Home / Άλλα Σπόρ / Πλέι οφ ανόδου τον Ιούνιο στη National 1 της Γαλλίας με τρεις Έλληνες πρωταθλητές

Πλέι οφ ανόδου τον Ιούνιο στη National 1 της Γαλλίας με τρεις Έλληνες πρωταθλητές

Στις αρχές Ιουνίου θα γίνουν πλέι οφ ανόδου στην τρίτη εθνική κατηγορία πινγκ πονγκ της Γαλλίας και θα πάρουν μέρος τρεις αθλητές της Εθνικής ομάδας ανδρών: Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και ο Τάσος Ρηνιώτης. Τα αδέρφια αγωνίζονται μαζί τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Ρομάνς, ενώ ο Ρηνιώτης είναι, για άλλη μια χρονιά, αθλητής της Νις Καβιγκάλ.

Λόγω του κορωνοϊού, η ομοσπονδία της χώρας είχε σταματήσει οριστικά τις National κατηγορίες, ωστόσο πριν από λίγο καιρό αποφάσισε να κάνει μόνο τα πλέι οφ, προκειμένου να διαμορφωθεί σωστά η δεύτερη εθνική κατηγορία της επόμενης σεζόν.

Η λεγόμενη Pro B προχώρησε και ολοκληρώθηκε κανονικά, όπως συνέβη και με τη γαλλική Λίγκα (Pro A). Συνολικά, επτά ομάδες θα μετάσχουν στην έξτρα διαδικασία. Στην πρώτη εθνική κατηγορία στο μεταξύ, η Ενεμπόν, η οποία έδωσε την ευκαιρία της συμμετοχής σε δύο ματς στον Γιώργο Σταματούρο, κατέκτησε την τέταρτη θέση και μπορεί και την επόμενη χρονιά να πάρει μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στη National 1 σχηματίστηκαν φέτος τέσσερα γκρουπ. Η Νις ήταν στο πρώτο και η Ρομάνς στο τέταρτο. Μέχρι να διακοπούν τα πρωταθλήματα, αμφότερες βρίσκονταν στην κορυφή της βαθμολογίας έπειτα από δύο και τρία ματς αντίστοιχα.

Υπό κανονικές συνθήκες, στα πλέι οφ πηγαίνουν για να διεκδικήσουν την προαγωγή στην Pro B μόνο οι νικήτριες των γκρουπ. Φέτος, όμως, που ουσιαστικά ακυρώθηκαν οι διοργανώσεις, η γαλλική ομοσπονδία τόνισε ότι θα δεχόταν στη διαδικασία όσες ομάδες δήλωναν συμμετοχή.

Τελικά, δήλωσαν επτά, αλλά και πάλι μόνο η πρώτη ομάδα θα εξασφαλίσει την άνοδο, όπως γινόταν και τα προηγούμενα χρόνια. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στην πόλη Μπουρζ, 3-6 Ιουνίου, και οι Έλληνες πρωταθλητές θα μεταβούν στη Γαλλία στις 2 του μήνα.

Το έργο που θα έχουν με τις ομάδες τους θα είναι πολύ δύσκολο, όχι μόνο επειδή μόνο η νικήτρια θα πάρει το προνόμιο της ανόδου, αλλά και γιατί οι αντίπαλοι είναι υψηλής ποιότητας.

Μεταξύ άλλων αξιόλογων αθλητών, η Μονπελιέ έχει τον έμπειρο Γάλλο Μαρτίνεζ και τα νεαρά αδέρφια Λεμπρούν. Η Λιλ τον Πορτογάλο Ζοάο Μοντέιρο, που αγωνίστηκε πέρυσι στον Ολυμπιακό, όπως και τον Βέλγο Βόστες, που το περασμένο καλοκαίρι είχε συμφωνήσει με την ΑΕΚ.

Η Σεν Πιερέζ, στη δεύτερη ομάδα της οποίας θ’ αγωνιζόταν στη National 3 ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Βλοτινός, έχει στη σύνθεσή της τον Ούγγρο Νεσέσκι. Η Σέστας τους Βούλγαρους Αλεξαντρόφ, Κράστεφ και Κοτζαμπάσεφ, που είναι γνωστοί από τη θητεία τους σε ελληνικά σωματεία. Τέλος, η Μπουλόν τον Ισπανό Καμπαγέρο και τον Ταϊλανδό Παντασάκ Τανβιριγιαβετσακούλ, που φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού την περίοδο 2019-2020.

Η Ρομάνς των Κωνσταντινόπουλων στηρίζεται και στον Γάλλο Λοντρί, ενώ η Νις του Ρηνιώτη διαθέτει, επίσης, τον Πορτογάλο Μέντες (συμπαίκτης του και στον Ολυμπιακό) και τον Γάλλο Πετιό.

Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει δύο γκρουπ και, στη συνέχεια, οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε ένα θα παίξουν χιαστί στους ημιτελικούς για ν’ ακολουθήσει ο τελικός.

* Στην Pro Α, η Ενεμπόν δεν χρειάστηκε στο φινάλε τις υπηρεσίες του Γιώργου Σταματούρου, καθώς επέστρεψε από τον τραυματισμό του ο Άγγλος Σαμ Γουόκερ. Ο 22χρονος άσος, πάντως, και πολύτιμες εμπειρίες πήρε και θετικότατες εντυπώσεις άφησε στις δύο αγωνιστικές, στις οποίες κλήθηκε να βοηθήσει την ομάδα του. Είχε προκαλέσει αίσθηση, μάλιστα, με τη νίκη του επί του Σλοβάκου αμυντικού Βαγκ Γιανγκ, που το καλοκαίρι θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στη 18η και τελευταία αγωνιστική, η Ενεμπόν νίκησε 3-2 εκτός έδρας τη Λε Λουπς Ντ’ Ανζέ και κατετάγη τέταρτη με 38 βαθμούς.

Visit source site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*